Δεν άντεχε κι άλλον... Τούντορ ο ΠΑΟΚ

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς έπαθε... Ιγκόρ Τούντορ και οι δηλώσεις του για "Βιεϊρίνια, Ελ Καντούρ και άλλους έναν ή δυο" ήταν το νερό της υπομονής που ξεχείλισε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ο Αντώνης Τσακαλέας αποκωδικοποιεί την απόλυση του Σέρβου προπονητή.

Δεν άντεχε κι άλλον... Τούντορ ο ΠΑΟΚ
Tudor savidis stanojevic

Αν και η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, στην οποία του γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας, έγινε μέσα σε αρκετή φόρτιση, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, στην επίσημη τοποθέτησή της, χαρακτηρίζει τον 43χρονο τεχνικό “καλό, αλλά...”.

Και αυτό το “αλλά” είναι που έφερε “τριβή” αγώνα με τον αγώνα μέχρι το διαζύγιο σε μια “τώρα ή ποτέ” μέρα.

Οι δηλώσεις του Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λαμία ήταν αυτές που... μπήκαν τελευταίες στον φάκελο που έφτασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, με τίτλο “ακατάλληλος” και το όνομα του 43χρονου τεχνικού από κάτω.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε “φορτώσει άσχημα” με την περιβόητη ατάκα του Ιγκόρ Τούντορ που αφορούσε τη σύγκριση των παικτών του Ολυμπιακού με αυτούς του ΠΑΟΚ. “Πέλκας και Μυστακίδηςδενείναι Φορτούνης και Ιντέγε” είχε πει ο Κροάτης και ενώ την είχε γλιτώσει δις μέχρι τότε, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τον απέλυσε από τη στιγμή που δημοσίως μείωσε παίκτες της ομάδας.

Κάτι παρόμοιο έγινε και το βράδυ της Τετάρτης. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ με το ρόστερ που διαθέτει, συν τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, θα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, και εκείνος απάντησε “να, αν έρθουν ο Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί και άλλοι ένας ή δυο παίκτες....”. Όλα αυτά για ένα ρόστερ το οποίο ο ίδιος στην αρχή είχε τονίσει πως είναι έτοιμο να διεκδικήσει τον τίτλο και το μόνο που θα χρειαστεί θα ήταν την δική του πινελιά αναβάθμισης.

ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν να δουν τον ΠΑΟΚ αναβαθμισμένο, αλλά αντ' αυτού έβλεπαν μια ομάδα που είχε χάσει ακόμα και τις βασικές αρχές που είχε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν. Αρχικά,, στον Δικέφαλο αποδέχθηκαν την διάθεσή του να περάσει στο 4-4-2, αλλά ακόμα και αυτό το έκανε με τρόπο που δεν έπεισε κανέναν. Και πάνω από όλα, δεν έπεισε τους ίδιους τους παίκτες, που έδειχναν να πηγαίνουν στα χαμένα και να ακούνε από τον προπονητή τους πως φταίνε εκείνοι που δεν μπορούν να αποδώσουν έναν σχηματισμό τον οποίο δεν δούλεψαν ποτέ για μια εβδομάδα σερί.

Όταν ο Στανόγεβιτς έβαλε νερό στο κρασί του και πέρασε στο 4-2-3-1, όλοι περίμεναν ένα ΠΑΟΚ που θα επιστρέψει... στα βασικά. Ακόμα όμως και σε ένα σχηματισμό πιο οικείο στους ποδοσφαιριστές, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να μην έχει πλάνο ανάπτυξης. Η δουλειά που έγινε πάνω στο 4-2-3-1 ήταν και πάλι ελάχιστη, κάτι που το κατέγραφαν όλοι εκείνοι που βρισκόταν καθημερινά στις προπονήσεις.

Τα ματς με Γιάννενα και Λαμία ήταν τα τελευταία τεστ. Ειδικά το πρώτο, καθώς για τον ΠΑΟΚ, ένας αντίπαλος με σφικτή και δεμένη άμυνα, και ατού την ομοιογένεια, ήταν ο ιδανικός πριν την Έστερσουντ, μια ομάδα που έχει σταθερό κορμό και επτά χρόνια τον ίδιο προπονητή. Και δεν ήταν το τελικό 1-1 που “ενόχλησε” όσο η απουσία πλάνου ανάπτυξης, η απουσία φάσεων και η συνολική εικόνα της ομάδας.

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να θεωρηθεί “λύση της τελευταίας στιγμής” όμως ο Ρουμάνος τεχνικός είχε καταφέρει να προβάλλει ως ένα από τα φαβορί για τον πάγκο του ΠΑΟΚ και πριν από δυο μήνες. Ο Λούμπος Μίχελ φαίνεται πως αυτή τη φορά “πήρε πάνω του” το θέμα του προπονητή, κάτι που ήθελε να κάνει και στην μετα Ίβιτς εποχή, με τον Ιβάν Σαββίδη να προκρίνει την λύση Στανόγεβιτς, την οποία είχε φέρει στο τραπέζι ο στενός συνεργάτης του Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK