Εγκεφαλικό!

Ο Βλάνταν Ίβιτς το διάβασε σωστά, σχεδόν όλοι οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στο τακτικό κομμάτι, ο Τζάλμα έχασε το τετ-α-τετ... του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένος από το Καραϊσκάκη με επώδυνο τρόπο. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Εγκεφαλικό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε τους Βαρέλα και Σάχοφ αντί των Κρέσπο και Μπίσεσβαρ, σε ένα 4-3-3, με τον Ουκρανό μέσο να μην έχει την ταχύτητα και τη δημιουργική αρετή του Ολλανδού, αλλά να είναι παίκτης - εργαλείο για κάθε προπονητή, καθώς είναι από τους πλέον υπάκουους σε ανασταλτικές εντολές, και είναι σε θέση να τις εφαρμόσει σωστά.

Η ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στη πρώτη φάση που έκανε, από εκτέλεση κόρνερ που "βγήκε" όπως και στις προπονήσεις, καθώς μια από τις κομπίνες του Ίβιτς θέλει τον έναν εκ των δυο κεντρικών αμυντικών στο πρώτο δοκάρι και τον δεύτερο στη μικρή περιοχή. Και να θυμίσω πως με συμμετοχή των δυο κεντρικών αμυντικών, ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει ξανά μέχρι τώρα στη σεζόν, όταν οι Τζαβέλλας και Κρέσπο συνδυάστηκαν μέσα στη "καρδιά" της άμυνας της Ντιναμό Τιφλίδας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να... μοιάζει με γηπεδούχο. Στο τακτικό κομμάτι οι Τζάλμα και Ροντρίγκες έδιναν βοήθειες σε Μάτος και Λέοβατς αντίστοιχα, ο Σάχοφ είχε την σωστή απόσταση με τους Κάνιας και Τσίμιροτ που είχε στη πλάτη του, με αποτέλεσμα να μην αφήσει χώρο στον Φορτούνη να φανεί. Στη μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου στην οποία ο Φορτούνης φάνηκε ήρθε το γκολ - δώρο του Βαρέλα, που άνευ λόγου και αιτίας έκανε προβολή, την ώρα που ανάμεσα σε εκείνον και τον Γλύκο, δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού.

Η "μαύρη τρύπα" των ερυθρόλευκων ήταν ο Βιάνα, τον οποίο ο Τζάλμα ταλαιπώρησε αρκετά, αλλά με λίγη ουσία. Ο Ανγκολέζος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Θεωρητικά πάντα, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ο Ίβιτς άλλαζε πλευρές τους Τζάλμα και Ροντρίγκες, και έφερνε τον "δαιμόνιο" και ταχύτατο Γκάρι από την πλευρά του Βιάνα. Στο πρώτο ημίχρονο, οι "ασπρόμαυροι" πέτυχαν γκολ κόντρα στην όποια ροή είχε ο αγώνας μέχρι το 6’, όταν και ο Ολυμπιακός είχε επί ένα πεντάλεπτο τη μπάλα στη κατοχή του και προσπάθησε να βάλει το πόδι στο γκάζι, και δέχθηκε την ισοφάριση σε μια φάση στην οποία αν και δημιουργήθηκε κίνδυνος, έμοιαζε εύκολα αντιμετωπίσιμη αλλά ήρθε το αυτογκόλ.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε οπισθοχωρημένος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακό να πιέσει και να φέρει τη μπάλα στα καρέ του Γλύκου. Οι "ασπρόμαυροι" έψαξαν την αντεπίθεση, τη βρήκαν με τον Τζάλμα και ο Ανγκολέζος, απέναντι στον Καπίνο, με όλη του την άνεση έστειλε... τους ΠΑΟΚτσήδες κοντά στο εγκεφαλικό με άστοχο πλασέ που έκανε. Αν μάλιστα στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, οι "ασπρόμαυροι" θα τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Ο Ίβιτς έριξε τον Μπίσεσβαρ αντί του Σάχοφ, με τον Σέρβο να περιμένει από τον Ολλανδό να κρατήσει μπάλα και να δώσει πνοή στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, που δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δέχεται πίεση. Τα λάθη την άμυνας του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να τα εκμεταλλευτεί.

Το παιχνίδι, όταν μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, φαινόταν ότι θα πάει στη μια φάση. Και ο Ολυμπιακός, και συγκεκριμένα ο Μιλιβόγιεβιτς έστειλε τον ΠΑΟΚ σπίτι του χωρίς βαθμό, σε ένα ματς στο οποίο θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τους τρεις. Το χαμένο τετ-α-τετ του Τζάλμα, μετά το γκολ του "Μίλι", άρχισε να... πονάει ακόμα περισσότερο. Τέτοια ήττα είναι πολύ πιο επώδυνη από κάθε άλλη. Είναι άλλο το "δε μου βγήκε" και άλλο "πήγα το ματς εκεί που ήθελα, έκανα φάσεις, και όχι μόνο δεν πήρα βαθμό αλλά έχασα".

ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ...

Όσον αφορά τον Αρετόπουλο, θα μπορούσε να είχε βγάλει κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα στα μαρκαρίσματα των Μιλιβόγιεβιτς και Μποτία στους Αθανασιάδη και Ροντρίγκες αντίστοιχα, έξω από τη μεγάλη περιοχή. Θα μπορούσε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι όταν ο ίδιος είπε ότι, εφόσον υπάρξει τρίτη διακοπή, θα το έκανε. Αυτά και τέλος για τον διαιτητή από μένα.

Μέχρι το 97’ είχαμε ματς και με αυτό ασχολήθηκα. Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ έριξε τη ζαριά του, αλλά δεν του βγήκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παραλίγο ξύλο Τζαβέλλα με άνθρωπο της ασφαλείας του Ολυμπιακού!
Καταγγελίες Ιβιτς: "Ο Αρετόπουλος μου είπε ότι δεν θα ξαναβγούμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK