Ένα... "αναίμακτο" φιάσκο

Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί το γιατί δεν άνοιξε μύτη παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της μεταγραφής του Ματέους εξείχθηκε σε μάλλον ελεγχόμενο φιάσκο.

Ένα... "αναίμακτο" φιάσκο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οσα όσα ακολούθησαν μετά την αποτυχία ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Ματέους δεν ήταν... ΠΑΟΚ. Σε άλλες εποχές, με άλλα πρόσωπα στο τιμόνι της ομάδας, θα είχε γίνει ο κακός χαμός με τους "ανίκανους και άχρηστους, που έφεραν τον παίκτη μέχρι την Θεσσαλονίκη, τον έβαλαν να περάσει ιατρικά εργομετρικά και μετά έφυγε σαν κύριος". Η εξέλιξη της (μη) μεταγραφής του 34χρονου Βραζιλιάνου θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να δημιουργούσε ένα κλίμα που άντε μετά να το μαζέψεις. Και όμως, δεν... άνοιξε μύτη.

Και επειδή αυτή την πόλη την έμαθα πλέον, ξέρω πως η κασέτα θα μπορούσε να μπει εύκολα στο repeat και να άκουγες παντού για "μηχανισμό προστασίας της ΠΑΕ" που αμέσως θα έβγαζε προς τα έξω τα αρνητικά του Ματέους με το συμπέρασμα "καλά που δεν έκλεισε". Όχι, δεν ήταν καλό που χάθηκε ο Ματέους. Ένας έτοιμος και κυρίως έμπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης, τον οποίο ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, αγωνιστικά, αλλά ίσως και ως αποδυτήρια, τον είχε ανάγκη, δεν είναι καλό που τελικά χάθηκε.

ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

Έτσι όπως ήρθε, είδε και απήλθε όμως, δικαιολογεί απόλυτα τη στάση του Λούμπος Μίχελ που ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να "παζαρέψει" στο "και ένα" την απόκτησή του. Δεν έχει καμία σημασία το αν η πρόταση που εμφάνισε ο ατζέντης του Ματέους από ομάδα της Κίνας ήταν χειροπιαστή ή μπλόφα. "Τόσο καιρό μιλάμε, τόσα συμφωνήσαμε προ δεκαημέρου όταν είπαμε οτι θα έρθεις στις 20 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, τα θες καλώς, δεν τα θες πάλι καλώς".

Είναι δεδομένο πως η ΠΑΕ θα πρέπει να χρεωθεί το κομμάτι της αποτυχίας του συγκεκριμένου φιάσκου που της αναλογεί. Θα έπρεπε, όπως στη περίπτωση του Ανγκολέζου, έτσι και σε αυτή του Βραζιλιάνου, ο ΠΑΟΚ να είχε πάρει τα μέτρα του. Όταν όμως δίνεις στον παίκτη έναν "χαρτί" και... σου σκάει πως υπάρχει ομάδα στη Κίνα που του δίνει τρία χαρτιά, του λες "στο καλό και σε καλή μεριά" όσο και αν σε πειράζει, όσο και αν τον υπολόγιζες, όσο και αν ξέρεις πως επικοινωνιακά από εκεί που θα είχε ένα "δυνατό" όνομα για τους φιλάθλους τώρα έχεις ένα φιάσκο. Επικοινωνιακά, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να είχε αφήσει κάποιες "υπόνοιες" το βράδυ της Τρίτης για να μην εκτεθεί και ο ίδιος.

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...

Σε όλες τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις, ο ΠΑΟΚ έχει κινηθεί ιδανικά ως ΠΑΕ. Κρατάει στεγανά, έχει αφήσει τα ξένα Μέσα να "παίζουν" ονόματα και μόνο όταν διαπιστώνει εξόφθαλμα πως κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του (όπως στη περίπτωση του Ιρανού Ταρέμι) παίρνει θέση.

Στην υπόθεση του κεντρικού αμυντικού, που αποτελεί προσθήκη κομβικής σημασίας, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Έχει έτοιμες εναλλακτικές λύσεις αλλά περιμένει τον Βαρέλα, που είναι ο Νο 1 στόχος. Για τερματοφύλακα και επιθετικό, χρόνος υπάρχει, όπως και χρήμα. Για επιτελικό μέσο, θέση στην οποία λογιζόταν ο Ματέους, ο ΠΑΟΚ βγαίνει ξανά στην αγορά.

Όσο για τον απόηχο της πρώτης ανοικτής προπόνησης που έγινε την Παρασκευή; Είναι πολύ μικρό το δείγμα. Οι δηλώσεις του Τζάλμα Κάμπος έχουν την δική τους ανάγνωση. "Μου αρέσει να παίζω ένας εναντίον ενός, και να βγάζω ασίστ". Η ατάκα αυτή δείχνει παίκτη συνειδητοποιημένο, έτοιμο να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί, ειδικά όταν δηλώνει για το με βάση ποιες ικανότητές του θα πρέπει να κριθεί. Όχι τα "θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής".

Ο Φακούντο Περέιρα πήρε ξεχωριστό, ζεστό χειροκρότημα. Προσωπικά, τον γουστάρω. Στα δικά μου τα μάτια , έχει αυτή την Αργεντίνικη αλητόφατσα μπαλαδόρου, που δεν έχει θέση στο γήπεδο και παίζει "μπροστά". Βάσανο για προπονητή. Δεν είναι τυχαίο πως στο οικογενειακό δίτερμα έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός μαζί με τον Κουλούρη σε 4-4-2. Ο,τι έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό, έγινε. Πάει.

Όλα ξεκινούν από το ρόλο που θα του δώσει ο Ίβιτς και από την αποδοχή αυτού από τον Περέιρα. Το αν τον πάει ο κόσμος που τον χειροκρότησε ή αν τον γουστάρω εγώ δεν έχουν καμία σημασία. Ο Ίβιτς είχε στην προπόνηση της Παρασκευής 30 παίκτες και ήταν εκτός δυο που δεν προπονήθηκαν και άλλους πέντε που έχουν άδεια. Σύνολο 37. Και είναι να αποκτηθούν μίνιμουν άλλοι τέσσερις. Έχει ψωμί ακόμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τόσα πήραν και τόσα θα πάρουν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Περί επιθετικού ο λόγος

News 24/7

24MEDIA NETWORK