Έσονται οι δυο ΠΑΟΚ εις σάρκαν μια

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τις τρεις προκρίσεις που πέτυχε ο Τούντορ μέσα σε 43 μόλις ημέρες, αλλά και για το έργο πλέον του Κροάτη να ενώσει τον ΠΑΟΚ των προκριματικών φάσεων του Europa League, με τους επτά παίκτες που αποκτήθηκαν στο μεσοδιάστημα.

Έσονται οι δυο ΠΑΟΚ εις σάρκαν μια
INTIME SPORTS

Ο Ιγκόρ Τούντορ οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τρεις προκρίσεις μέσα σε 43 ημέρες. Και μόνο να σκεφτεί κανείς πως το πρώτο παιχνίδι αυτής της εξάδας αγώνων ήταν εφιαλτικό και "διορθώθηκε" στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, και το τελευταίο έφτασε να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, ήταν μια σημαντική πρόοδος, για μια ομάδα που μέσα σε αυτές τις 43 ημέρες έκανε επτά μεταγραφές και είχε περίπου άλλες τόσες αποχωρήσεις.

Πλέον, ο Κροάτης τεχνικός, έχει μπροστά του ένα βουνό, ίσως ψηλότερο από αυτό που είχε τη πρώτη μέρα που ανέλαβε. Έστησε μια ομάδα με στόχο να την οδηγήσει στους ομίλους του Europa League, και τώρα θα πρέπει να αποφασίσει ποιους από τους παίκτες που τον έφεραν μέχρι εδώ, θα τους… πάρει μαζί του και στην επόμενη φάση.

Από τους παίκτες που αποκτήθηκαν στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Όλσεν αγωνίστηκε στα πέντε από τα έξι Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Ροντρίγκες έγραψε δυο συμμετοχές, ενώ οι Κοροβέσης και Μαλεζάς έπαιξαν σε ένα παιχνίδι. Μόλις τέσσερις από τους συνολικά δέκα νεοαποκτηθέντες αγωνίστηκαν στο δρόμο για τους ομίλους του Europa League. Κατ' ουσία, ο Τούντορ στηρίχθηκε στους παίκτες που βρήκε ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και των Λούκας και Πέλκα, που του έδωσαν σημαντικές λύσεις, και τον πρώτο τον έχει ήδη ξεχάσει, ενώ τον δεύτερο δεν τον είχε στα δυο τελευταία επίσημα παιχνίδια.

Ασταθείς τερματοφύλακες

Μετά από έξι Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Ιγκόρ Τούντορ μετρά δυο τερματοφύλακες που δεν του δίνουν εμπιστοσύνη στον αέρα.

Ο Γλύκος πήρε τη σκυτάλη από τον Όλσεν, και είχε την ατυχία να δει το λάθος του να μετατρέπεται σε γκολ. Ακόμα και αν αυτό το γκολ δεν "πόνεσε" τον ΠΑΟΚ, "πόνεσε" τόσο τον ίδιο το παίκτη όσο και τον Κροάτη τεχνικό.

Λείπει ο "βράχος"

Στην άμυνα, η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή κάτω από την εστία. Ο ΠΑΟΚ έχει ρολίστες, αλλά δεν έχει τον "βράχο", τον σταθερό, τον παίκτη που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι. Στους Κόστα, Βίτορ και Τζαβέλλα, μπαίνει και ο Μαλεζάς, με τους τέσσερις τους να αποτελούν τη "πρώτη γραμμή". Αν σκεφτεί κανείς πως ο Τζαβέλλας, με την απόδοσή του δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους δυο Πορτογάλους, που είναι κεντρικοί αμυντικοί από τα 17 τους και όχι από τα 26 τους όπως ο Τζαβέλλας, ε τότε, υπάρχει θέμα.

Όπως κάτω από τα δοκάρια, έτσι και μπροστά από την δική του εστία, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες ρολίστες, αλλά όχι τον "έχω αυτόν, δε φοβάμαι", τον "από αυτόν ξεκινά η άμυνα". Την εξάδα συμπληρώνουν οι Σκόνδρας και Πούγγουρας. Και αν για τον Πούγγουρα είναι λογικό βάσει ηλικίας και εμπειριών να λογίζεται ως "μέλος της εξάδας", ο Σκόνδρας δεν έχει πείσει τον Τούντορ, που δεν φαίνεται να τον υπολογίζει ως ακραίο αλλά ως κεντρικό αμυντικό.

Θα βελτιωθούν τα άκρα

Στα άκρα της άμυνας, οι Κωνσταντινίδης και Κίτσιου έβγαλαν καλά στοιχεία, σε τέτοιο βαθμό που στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη, η απουσία τους φάνηκε. Αμφότεροι σκόραραν στην πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, και αυτό, κάτι λέει. Σε αυτούς προστίθεται και ο Λέοβατς, ενώ υπάρχει και ο Κοροβέσης.

Ο Λέοβατς ήρθε τελευταίος, έκανε πέντε προπονήσεις με την ομάδα, έπαιξε ένα ματς, μετά έκανε δυο προπονήσεις μόνος του, ξαναμπαίνει με την ομάδα, θα είναι διαθέσιμος για το ματς στα Γιάννενα και μετά ξαναφύγει καθώς έχει αγώνες με την εθνική Κροατίας. Στα μέσα Σεπτέμβρη θα συμπληρώσει δέκα προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ.

Αρχηγικός Τζιόλης

Στη μεσαία γραμμή, οι Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας "κούμπωσαν". Ο Αλβανός μέσος συνεχώς βελτιώνεται στο παιχνίδι του βάζοντας ένα στοιχεία.

Ο Τζιόλης, που έχει πάρει το περιβραχιόνιο λόγω της απουσίας του Αθανασιάδη, βγάζει αρχηγικά στοιχεία στο παιχνίδι του, είναι ο παίκτης που ρυθμίζει τα πάντα στον άξονα. Ο Πέλκας έδειξε οτι επέστρεψε πιο ώριμος και πιο ουσιαστικός. Ακολουθεί ο Σαββίδης, που έχει καλά στοιχεία αλλά ακόμα του λείπει η ουσία στο παιχνίδι του, ενώ προστέθηκαν οι Τσίμιροτ, Σάμπο και Αντόνις, με τον πρώτο να βγαίνει από τη λίστα για τους επόμενους 2,5 μήνες.

Και το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο Βόσνιος ήρθε με προοπτική παρουσίας στην αρχική 11άδα, κάτι που δεν συνέβη με τους Σαμπο και Αντόνις, που ήρθαν να πάρουν τη θέση παικτών που δεν είχαν ρόλο βασικού. Την ίδια στιγμή, επιστρέφει από τραυματισμό και ο Χαρίσης, που έκανε καλή προετοιμασία και τραυματίστηκε τη παραμονή των πρώτων επίσημων αγώνων.

Αναγεννημένος Μακ

Στην επίθεση, και βάσει του συστήματος που χρησιμοποιεί ο Ιγκόρ Τούντορ, υπάρχουν οι Μακ, Μυστακίδης, Κουλούρης, Ροντρίγκες και έρχονται οι Αθανασιάδης, Ζάιρο και κατά πάσα πιθανότητα ο Μποάκι. Από αυτούς, μόνο οι Αθανασιάδης και Κουλούρης είναι επιθετικοί περιοχής. Άλλοι είναι περιφερειακοί επιθετικοί και άλλοι αγωνίζονται στην επίθεση αν και εξτρέμ, από τη στιγμή που στο 3-5-2, στα άκρα παίζουν οι φουλ μπακ. Ο Μυστακίδης έχει πορεία παρόμοια με τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε και εκείνος τη προσπάθειά του από νωρίς, καθώς επέστρεψε με τη στάμπα του "υπάρχει και αυτός, ας δούμε τι ψάρια πιάνει, αλλιώς θα φύγει ξανά δανεικός". Ο Μυστακίδης, που δεν ήταν καν σίγουρο αν θα πήγαινε στη προετοιμασία στην Ολλανδία, έφτασε να παίζει ακόμα και βασικός, με υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε.

Ο Μακ αναγεννήθηκε παίζοντας στον άξονα, ενώ ο Ροντρίγκες έδειξε καλά πρώτα στοιχεία, και περιμένουμε να δούμε αν εκτός από ταχύτητα, έχει τελική πάσα και τελική προσπάθεια. Ο Αθανασιάδης τραυματίστηκε αρχές Ιουλίου και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά πιθανότατα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο Μποάκι, εφόσον αποκτηθεί, θα μπει στην ομάδα ουσιαστικά μαζί με τον Κλάους, αλλά και τον Ζάιρο, που ήδη έχει μια συμμετοχή, στην οποία έδειξε πως έχει καλά στοιχεία.

Στόχος η ένωση των κομματιών

Ο Ιγκόρ Τούντορ καλείται να ενώσει τον ΠΑΟΚ των προκριματικών φάσεων του Europa League, με τους επτά παίκτες που αποκτήθηκαν στο διάστημα των 43 ημερών στους οποίους έγιναν τα πρώτα έξι Ευρωπαϊκά παιχνίδια, συν τους δυο παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμό αλλά και τον παίκτη που θα κλείσει τη πόρτα της εισόδου στη Τούμπα και θα είναι η τελευταία μεταγραφή.

Τίποτα δεν θα είναι εύκολο για τον Τούντορ, καθώς οι σταθερές του αλλάζουν συνεχώς. Το σημαντικό γι' αυτόν είναι πως όλα θα γίνουν με το μαξιλαράκι της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, αλλά θα πρέπει μαζί με αυτό, ο ΠΑΟΚ να… αγοράσει και ένα ακόμα μαξιλαράκι, στα Γιάννενα. Χωρίς αυτό, ο ΠΑΟΚ θα μοιάζει να κάνει δυο βήματα μπροστά - ένα βήμα πίσω για δεύτερη φορά, καθώς τη πρώτη το έκανε με την ισοπαλία κόντρα στην Ξάνθη, μετά το νικηφόρο πρώτο ματς κόντρα στη Μπρόντμπι.

Διαβάστε ακόμη:

Μπρόντμπι - ΠΑΟΚ 1-1

Τούντορ: "Περίεργος να δω τι θα συμβεί την Κυριακή"

News 24/7

24MEDIA NETWORK