Έχει ποσότητα, θέλει ποιότητα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα κενά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να κάνει η ομάδα, ούτως ώστε να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Έχει ποσότητα, θέλει ποιότητα

Ο αριθμός των μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΟΚ έγινε από το απόγευμα της Τρίτης διψήφιος, αλλά ο Τέρι Αντόνις, με τον οποίο συμπληρώθηκε η δεκάδα, δεν θα είναι ο παίκτης που θα… κλείσει τη πόρτα της εισόδου στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ελλείψεις, και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα. Με τις δέκα μέχρι τώρα μεταγραφές ( Χαρίσης, Κοροβέσης, Όλσεν, Ροντρίγκες, Μαλεζάς, Ζάιρο, Σάμπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Αντόνις), ο ΠΑΟΚ κάλυψε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί από τις αντίστοιχες αποχωρήσεις παικτών, αλλά ο Φρανκ Άρνεσεν δεν έχει ακόμα τελειώσει τη δουλειά του.

Λείπει η ποιότητα

Υπάρχουν ακόμα κενά στον ΠΑΟΚ και πλέον αυτά δεν είναι ποσοτικά. Άλλωστε, κάποιοι περισσεύουν και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και γι΄αυτούς, και μάλιστα άμεσα. Ο ΠΑΟΚ έχει κενά στη ποιότητα. Του λείπουν οι αρχηγοί, οι ηγέτες, αυτοί που θα κληθούν να τραβήξουν το κάρο όταν αυτό πέσει στη λάσπη.

Στην άμυνα, ο Ρικάρντο Κόστα είναι πλέον, εκτός από ένα μεγάλο συμβόλαιο - πλέον το μεγαλύτερο στον ΠΑΟΚ, ένα μεγάλο στοίχημα. Έχει βγάλει από πάνω του το πέπλο που σκεπάζει κάθε παίκτη που πηγαίνει στο Κατάρ και γενικά στις Αραβικές χώρες;

Έχει ποσότητα, θέλει ποιότητα
INTIME SPORTS

Πριν από μερικά χρόνια, ένας συμπατριώτης του, το είχε καταφέρει, έστω και αν του πήρε λίγο χρόνο. Και έδωσε στον ΠΑΟΚ ο,τι του είχε απομείνει από την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρέθηκε στον ΠΑΟΚ ως ένα στοίχημα Ιανουαρίου, και για όσο αγωνίστηκε, είχε ένα μάτι που γυάλιζε. Ήταν ένας παίκτης που είχε μέσα του αυτό το "refuse to lose". Μερικές φορές αυτό τον οδηγούσε σε λάθος δρόμο.

Με τον Ρικάρντο Κόστα ισχύει ο,τι και στους γάμους που βλέπουμε στις ταινίες. Υπάρχει ένα σημείο που ο παπάς λέει " αν κάποιος έχει αντίρρηση γι' αυτό το γάμο, ας το πει τώρα, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα". Ε, λοιπόν, αν ο Ρικάρντο Κόστα είναι ακόμα ο… Ρικάρντο Κόστα, ας το πει τώρα, αλλιώς… Όχι τόσο για τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για τον ίδιο, που στα δικά μου τα μάτια, έτσι όπως τον έζησα στη προετοιμασία, το έχει παλέψει αρκετά ως πολύ.

Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ "ψάχνεται" ακόμα στην άμυνα, που ποσοτικά, με τους Κόστα, Βίτορ, Μαλεζά, Τζαβέλλα, Σκόνδρα και Πούγγουρα είναι ποσοτικά καλυμμένος για να παίξει με τρεις πίσω. Ποσοτικά…

Στα άκρα της άμυνας, φαίνεται πως υπάρχει… ο Κίτσιου και οι υπόλοιποι. Ο Τούντορ τον έχει ως πρώτη επιλογή στα δεξιά και ως πρώτη εναλλακτική στα αριστερά. Κίτσιου και Κωνσταντινίδης "παίζουν" για δεξιά, Λέοβατς και Κοροβέσης για αριστερά. Και στο βάθος, όταν ο ΠΑΟΚ θα παίζει με τέσσερις στην άμυνα, οι Τζαβέλλας και Σκόνδρας προσμετρώνται εκ νέου ως ακραία μπακ.

Γεμάτο κέντρο, αλλά...

Στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ παραείναι γεμάτος. Κάτσε, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Μαντούρο (κι' όμως είναι ακόμα εδώ, κι' αυτό το καλοκαίρι), Σάμπο, Αντόνις, Σαββίδης, Πέλκας. Εννιά παίκτες για τρεις θέσεις, δεν πρέπει να ξεχνάω κανέναν. Ο Τούντορ "ψάχτηκε" αρκετά. Έχει παίξει με 6αρι, 8άρι, 10άρι, έχει παίξει με ένα 6άρι και δυο 8άρια, το γυρίζει από 'δω, το γυρίζει από ΄κει. Και να σκεφτείτε δεν έχει δει ακόμα τους Χαρίση, Τσίμιροτ, Σάμπο και Αντόνι, τους τρεις τελευταίους ούτε καν σε οικογενειακό δίτερμα.

Έχει ποσότητα, θέλει ποιότητα

Ο Τζιόλης είναι ένας παίκτης - προπονητής στο γήπεδο. Μιλάει, κατευθύνει, εμψυχώνει, κατσαδιάζει. Αν εξαιρέσει κανείς τον Μαντούρο (που εδώ που τα λέμε, τον έχει… εξαιρέσει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ) υπάρχει ο 30άρης Τζιόλης και μετά το… πανεπιστήμιο, παίκτες δηλαδή 19-25 ετών. Κάτι ακόμα λείπει και από εκεί, περισσότερο μεσοεπιθετικά.

Και το ερώτημα είναι το τι ψάχνει ο Άρνεσεν. Ψάχνει έναν επιθετικό περιοχής ή έναν περιφερειακό επιθετικό, να συμπληρώσει τον Αθανασιάδη; Μάλλον το δεύτερο, αν και ο Ρούντβενς έχει αρκετά από τα στοιχεία του Κλάους. Ο Ρούντνεβς, που ψάχνει τον παλιό καλό του εαυτό. Και ο Τοϊβόνεν υπάρχει κάπου στο κάδρο. Και δεν είναι οι μόνοι, διότι, κάποιοι προστέθηκαν στις λίστες πρόσφατα, από μεταγραφικές "καραμπόλες".

Δύο ακόμα μεταγραφές

Στα άκρα τη μεσαίας γραμμής, όταν ο Στοχ προσπάθησε να ρίξει γέφυρες επιστροφής στον ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του Δικεφάλου απάντησαν "είμαστε πλήρεις, έχουμε Ζάιρο, Ροντρίγκες, Μακ" . Ποσότητα. Ποιότητα; Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τους Ζάιρο και Ροντρίγκες στο έναν εναντίον ενός. Αυτό, ο Στοχ του είχε, μαζί με μερικά άλλα θετικά στοιχεία, αλλά και με τα κουσούρια, και κυριότερο αυτό του νεοπλουτισμού, της "easy come, easy go" σχέσης που έχει αναπτύξει ο Στοχ με το χρήμα. Δεν την κατακρίνω. "Γούστο και καπέλο του". Αλλά αυτό πολλές φορές επηρεάζει και τη φιλοδοξία σου.

Το παζλ που προσπαθεί να φτιάξει ο Φρανκ Άρνεσεν, που έχει τώρα έχει κάνει επτά αγορές παικτών μέσα σε 1,5 μήνα (όσες δεν είχε κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία επτά χρόνια) και ψάχνεται για δυο ακόμα.

"Καλά όλα αυτά, αλλά την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ παίζει με την Μπρόντμπι" θα πει κάποιος. Μαζί σου, αλλά από τους δέκα που αποκτήθηκαν, θα παίξουν ο Όλσεν, ο Μαλεζάς και ο Ροντρίγκες. Ο Κοροβέσης θα είναι στον ΠΑΟΚ, και οι άλλοι έξι στην κερκίδα. Να βάλω και τον Πέλκα στη "λίστα" που δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα. Και 3-5-2 δοκίμασε ο Τούντορ, και 4-2-3-1 δοκίμασε, και στην Βέροια τέσταρε το 4-1-2-3. Το 3-5-2 το έχει δουλέψει περισσότερο από κάθε άλλο, το "νιώθει" πιο δικό του.

Αυτό το φινάλε του Αυγούστου θα είναι γεμάτο. Τέσσερα παιχνίδια, δυο μεταγραφές, κάποιες αποχωρήσεις… Ωραία θα περάσουμε.

ΥΓ: Είχα μεγάλη περιέργεια να δω τον Ζάιρο στο γήπεδο. Όχι τόσο τον Ροντρίγκες, όσο τον Ζάιρο. Κάποια πρώτα στοιχεία (μου) τα έδειξε. Μεγάλη περιέργεια έχω και για τον Τσίμιροτ, αλλά θα περιμένω, θα του δώσω χρόνο. Στον Τσίμιροτ θα είμαι πιο ελαστικός από ότι στον Ζάιρο. Όπως περιμένω την επιστροφή του Χαρίση, που τον είδα στη προετοιμασία και μου έκανε το κλικ. Πάντα έχω στο μυαλό μου το "κάτσε να μπουν στη Τούμπα και να ακούσουν τη μουρμούρα, τη βοή, και μετά τα λέμε".

Διαβάστε ακόμη:

Πάει για δεύτερη προετοιμασία

Από τον Μαλεζά... στον Μαλεζά

Πήρε και τον Αντόνις ο ΠΑΟΚ

Ρικάρντο Κόστα: "Έχουμε τα πάντα, πιστεύουμε στον τίτλο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK