"Φόρτωσε" και τους αφήνει πάγκο

Για δεύτερη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Βλάνταν Ίβιτς σκέφτεται να κάνει έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο επίσημο παιχνίδι. Αυτή τη φορά όμως ο Σέρβος τεχνικός δεν πάει σε ροτέισον αλλά σε… “ξήλωμα” παικτών. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

"Φόρτωσε" και τους αφήνει πάγκο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για δεύτερη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Βλάνταν Ίβιτς σκέφτεται να κάνει έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο επίσημο παιχνίδι.

Τη πρώτη φορά, ο Σέρβος τεχνικός το έκανε προσχεδιασμένα, καθώς οι σκέψεις για ροτέισον είχαν γίνει γνωστές αρκετές ημέρες πριν από εκείνη την αναμέτρηση. Αυτή τη φορά ο Σέρβος τεχνικός δεν πάει σε ροτέισον αλλά σε… “ξήλωμα” παικτών από την ενδεκάδα, καθώς η υπομονή του εξαντλήθηκε την ώρα που η απόδοσή τους στα τελευταία ματς ήταν από μέτρια εως κακή.

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΗΣΕΙ

Και δε μιλάμε για παίκτες της “δεύτερης γραμμής“ αλλά για παίκτες του βασικού κορμού, που δείχνουν να περνάνε περίοδο κρίσης. Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει “τσακωθεί” με τα αντίπαλα δίκτυα, αλλά αυτό μοιάζει το λιγότερο. Και αυτό διότι ενώ στην αρχή είχε καταγραφεί σειρά χαμένων ευκαιριών, το τελευταίο διάστημα απουσιάζει και από την δημιουργία και κυρίως το τελείωμα φάσεων. Ο Κλάους έχει κάνει, με βάση τους αριθμούς, το χειρότερο ξεκίνημα καριέρας από τότε που πήρε φανέλα βασικού.

Ο ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ

Ο δεύτερος είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες, που έχει χάσει την σπιρτάδα του και την ικανότητα να βρει χώρους. Δεν είναι μόνο η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί τους όποιους χώρους έχει βρει, αλλά κυρίως αυτή της… εναλλακτικής κίνησης από εκείνης που τον θέλει να παίρνει τη μπάλα στα αριστερά, να κινείται παράλληλα της μεγάλης περιοχής και να σουτάρει. Το έκανε, έπιασε, και από τότε κάνει μονίμως το ίδιο με αποτέλεσμα άπαντες να τον… περιμένουν στο δεξί, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.

Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ

Ο τρίτος είναι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για τον οποίο ο Ίβιτς έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την ικανότητά του να δώσει το παρών στο αρχικό σχήμα σε δυο διαδοχικά παιχνίδια, ειδικά αν το έναν εκ των δυο είναι μεσοβδόμαδο. Σε συνδυασμό με τον “εύκολο” εγκλωβισμό του στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης, ο Ίβιτς θα αφήσει τον Ολλανδό στον πάγκο.

Ο ΒΑΡΕΛΑ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΛΕΠΕΙ

Πλην των τριών, στον πάγκο αναμένεται να μείνουν και οι Λέοβατς, Τσίμιροτ και Βαρέλα. Για τους δυο πρώτους, υπάρχει και ο παράγοντας κούραση την οποία προσμετρά ο Ίβιτς. Όχι πως δεν την “αναγνωρίζει” ως ελαφρυντικό στους υπόλοιπους ο Σέρβος τεχνικός, αλλά σε μικρότερο βαθμό, καθώς οι τρεις πρώτοι είναι παίκτες από τους οποίους οι απαιτήσεις είναι υψηλές για πολλούς και διάφορους λόγους.

Όσον αφορά τον Βαρέλα, ο Αφρικανός αδυνατεί να δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν, καθώς δεν προσφέρει μέχρι τώρα το κάτι παραπάνω που περίμεναν όλοι με την έλευσή του. Και το κακό για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι πως η απουσία του Βαρέλα από το αρχικό σχήμα. ενός παίκτη των 1,4 εκ. Ευρώ, έφτασε να μην αποτελεί… είδηση.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν εξ’ ορισμού υψηλού κινδύνου, και πλέον έγινε κομβικό, καθώς ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει τη νίκη για να μη χάσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις, κάτι που θα είναι μεγάλο πλήγμα αν έρθει λίγες ημέρες μετά τον κατα 90% αποκλεισμό του από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μέσα σε όλα, υπάρχουν και οι ευθύνες του Βλάνταν Ίβιτς, που δεν έχει καταφέρει να βρει το τρόπο να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, και οι κινήσεις ενόψει Πανιωνίου αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια από την οποία θα βγει η... σούμα του χειρισμού της νέας κρίσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK