Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ μέχρι την επόμενη

Το διπλό του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού είχε κάτι από την περίφημη ρήση του Νίκου Γκάλη στο Ευρωμπάσκετ του 1987. Για τον Δικέφαλο του Βορρά μίλησαν οι προσωπικότητες στις δύσκολες στιγμές αλλά φάνηκαν και οι απουσίες. Καταγράφει τα δεδομένα ο Αντώνης Τσακαλέας.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΦΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΦΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο είναι μεγαλύτερη που έχει πετύχει φέτος, «μέχρι την επόμενη» που είχε πει και ο Νίκος Γκάλης μετά τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987. Στο τέλος της διαδρομής, οι ασπρόμαυροι θα πρέπει να κάνουν ειδική μνεία σε αυτό το τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε ό,τι μπορούσε όχι απλά για να κόψει το δρόμο του ΠΑΟΚ, αλλά για να πάρει τη νίκη. Και στο τέλος, αυτή νίκη, είναι μια νίκη προσωπικοτήτων, μια νίκη που τρέφει το «εγώ» των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΜΕΓΑΛΕΣ» ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο Γκόικο Τσίμιτορ ήταν στη Λιέγη, ο Δημήτρης Πέλκας ήταν στην Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ που ήταν στο Αγρίνιο τα βρήκε σκούρα την ταυτόχρονη απουσία και των δυο. Ο Χοσέ Κάνιας δυσκολεύτηκε να φορέσει τα παπούτσια του βόσνιου καθώς δεν έχει ούτε τις γρήγορες αντιδράσεις ούτε και το κουβάλημα της μπάλας που έχει ο Τσίμιροτ. Ο Ελ Καντουρί από τη πλευρά του δεν έχει τη ικανότητα του Πέλκα να μπαίνει με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ούτε και τις εμπνεύσεις του Γιαννιτσιώτη μεσοεπιθετικού. Και αυτές οι δυο απουσίες φάνηκαν περισσότερο λόγω της συνολικά θετικής παρουσίας του Παναιτωλικού στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο αλλά πέταξαν στα σκουπίδια τις περισσότερες από τις αντεπιθέσεις. Τις δυο που τελείωσαν, τις «καθάρισε» ο Πασχαλάκης.

ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο ο ΠΑΟΚ έψαξε τη μια φάση, τη μια στιγμή, το κάτι που θα του δώσει τη νίκη στην αναμέτρηση. Και ήταν η στιγμή που έπρεπε να μιλήσουν οι προσωπικότητες. Ο Βιεϊρίνια, δεν κρύφτηκε. Ο Μπίσεσβαρ δεν κρύφτηκε, ο Μάτος δεν κρύφτηκε, ο Μπίσεσβαρ δεν κρύφτηκε, ο Τζάλμα δεν κρύφτηκε. Ακόμα και ο Λημνιός δεν κρύφτηκε. Ο νεαρός είχε αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες για ντρίπλα, αλλά συνέχισε, και αυτό δείχνει έλλειψη φόβου. Ο ΠΑΟΚ επέμεινε και για μια ακόμα φορά δεν είχε βεβιασμένες τελικές προσπάθειες. Δεν είχε τυφλά σουτ έξω από τη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου εγκλωβίστηκε, και απεγκλωβίστηκε με τη μέθοδο Λουτσέσκου. Υπομονή, επιμονή, αναζήτηση της τελικής πάσας, της τελικής προσπάθειας.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θέλει «έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τσίμιροτ» και μετά από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, έχει δίκιο «βουνό». Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να παίζει στο Αγρίνιο θεωρώντας πως «κάποιος θα κάνει αυτή τη δουλειά». Αυτή δεν έγινε ποτέ, και ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο στη προσπάθειά του να εκδηλώσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΡΟΣΗΜΟ

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ήταν κομβικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά αρχίζει να μετράει αντίστροφα, η πίεση μεγαλώνει, και η διπλή έξοδος από την Θεσσαλονίκη έμοιαζε μια δυο βολές στο μπάσκετ, σε νεκρό χρόνο, με το ματς να είναι στο -1 για τον ΠΑΟΚ. Τώρα, στα Γιάννενα θα πάει για το 2Χ2 και όχι για να καλύψει κάτι. Οχι πως στα Γιάννενα το ματς θα έχει λιγότερη πίεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK