Η άνετη νίκη δεν "γλίτωσε" τον Λουτσέσκου

Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί γιατί δεν αρκεί μία επαγγελματική νίκη στον ΠΑΟΚ, παρότι "καθάρισε" τον Αστέρα με μπαλάρα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε από... ιερά εξέταση στη συνέντευξη Τύπου, αφού ο κόσμος αναζητεί τις απαντήσεις στα "γιατί"... εκτός αγωνιστικού χώρου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
lutseskou EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη έναν θρίαμβο επί του Αστέρα Τρίπολης και αυτός δεν ήρθε αν και το δείγμα γραφής του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης δημιούργησε αυτή την αίσθηση. Η συνέντευξη Τύπου του Ράζβαν Λουτσέσκου αντικατοπτρίζει την αίσθηση που δημιούργησε μια νίκη που έδωσε τρεις βαθμούς, αλλά δεν πρόσθεσε κάτι ουσιαστικό για τους ασπρόμαυρους.

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στο παιχνίδι έχοντας το μυαλό του στον ΠΑΟΚ της Τούμπας. Η λογική των Αρκάδων ήταν το “βγάλτε από το παιχνίδι τον Πρίγιοβιτς” και αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό, με τον Σέρβο να έχει αποκοπεί από τους συμπαίκτες του. Όμως ο Αστέρας δε έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό, με τους Πέλκα, Λέοβατς, Ελ Καντουρί, Μάτος και Βιεϊρίνια να γυροφέρνουν έξω από τη μεγάλη περιοχή χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με τον Μαουρίτσιο να σκοράρει δυο φορές μέσα σε τρία λεπτά. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να απογαλακτίζεται από τον Πρίγιοβιτς και ουσιαστικά “καθάρισε” το ματς στο 37', έχοντας ήδη κάνει αρκετές τελικές προσπάθειες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Και όμως, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στα πρώτα 37 λεπτά, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για ένα και μόνο λόγο. Ήταν για... 37 λεπτά. Ένας ΠΑΟΚ που έπνιξε τον Αστέρα Τρίπολης, ένας ΠΑΟΚ που έδειξε να έχει πολλούς τρόπους (εκτός της στημένης φάσης) για να φτάνει σε τελική προσπάθεια, ένας ΠΑΟΚ που έκανε αυτό που δήλωσε πριν από το παιχνίδι τόσο ο προπονητής του όσο και ένας εκ των παικτών του. “ Πρέπει να έχουμε ένταση και σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να τελειώσουμε από νωρίς το παιχνίδι, με σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο” είχε δηλώσει ο Ράζβαν Λουτσέσκου την περασμένη Πέμπτη, ενώ ο Πέλκας την Κυριακή είχε αναφέρει:

“Θα μπούμε σα να είμαστε εμείς το αουτσάιντερ, σα να έχουμε να αποδείξουμε πράγματα. Να κάνουμε το παιχνίδι μας, να "σκοτώσουμε" τον αντίπαλο από νωρίς και να μη περιμένουμε το δεύτερο ημίχρονο”. Το είπαν και το έκαναν. Αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ μπήκε και “σκότωσε” τον αντίπαλο, έκανε μια πειστική εμφάνιση, μπήκε σαν να έχει να αποδείξει πράγματα. Και μετά;

ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ “ΧΤΙΣΕΙ” ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Με τον Αστέρα να έχει γονατίσει, ο ΠΑΟΚ είχε ένα στρωμένο παιχνίδι μπροστά του, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν ελάχιστες φάσεις από αυτές που θα έμεναν από αυτό το 90λεπτο, όμως έμεινε σε όλους το δεύτερο γκολ που ήταν αποτέλεσμα γρήγορου και σωστούtransitionαπό την άμυνα μέχρι την επίθεση. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να “χτίσει” ψυχολογία και όλα όσα έπρεπε για να πάει μέχρι εκεί, αλλά για μια ακόμα φορά ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε.

Μετά την αναμέτρηση, η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ήταν γεμάτη από “γιατί”. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις, καθώς αυτές μέχρι τώρα δεν τις δίνουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και το μπαλάκι πέφτει σε εκείνον.

Τα ερωτήματα ήταν διαδοχικά και είχαν μια συγκεκριμένη λογική. Ο ΠΑΟΚ έκανε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης μια από αυτές τις “επαγγελματικές” νίκες, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή και μάλιστα σε εντός έδρας παιχνίδια, δεν τις έχει ανάγκη, Ο ΠΑΟΚ ψάχνει πειστικές νίκες στη Τούμπα, και “επαγγελματικές” εκτός Τούμπας. Και όσο ο ΠΑΟΚ δεν “χορταίνει”, τόσα περισσότερα είναι και τα “γιατί”.

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Αλήθεια, τι θα άλλαζε για τον ΠΑΟΚ αν κέρδισε με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια έχανε από την ΑΕΚ με 1-0; Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα από τώρα, που κέρδισε “μόνο” με 2-0 ( και το “μόνο” πηγαίνει στο λεπτό στο οποίο ήρθε το δεύτερο τέρμα) τον Αστέρα; Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ψάχνει ένα παιχνίδι “σημείο αναφοράς”, ο Οκτώβριος έφυγε και αυτό ακόμα δεν έχει έρθει. Θα είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει αποτέλεσμα σε ένα αφιλόξενο γήπεδο, απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει σερί νικών ως γηπεδούχος, απέναντι σε έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Αυτό δεν αλλάζει, όποιο και αν ήταν το σκορ στο παιχνίδι με τον Αστέρα, πόσο δε μάλλον τώρα που ο ΠΑΟΚ νίκησε τους Αρκάδες, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το πόδι του στο γκάζι όσο θα ήθελε για να το... ευχαριστηθεί. Οι συνεντεύξεις Τύπου με τον Ράζβαν Λουτέσκου, μετά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, κρατούν το λιγότερο μισή ώρα, με τον Ρουμάνο να περνά από... ιερά εξέταση. Και αυτό συμβαίνει διότι ο ΠΑΟΚ δεν δίνει τις απαντήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτές αναζητούνται εκτός αυτού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK