Η πρώτη "μεγάλη" νίκη του ΠΑΟΚ

Και όμως, μπορεί να απορήσουν μερικοί αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρώτο γύρο. Τεράστιας σημασίας για τους "ασπρόμαυρους" έτσι όπως εξελίσσεται η αγωνιστική. Και τέτοιες, θα χρειαστούν και άλλες, όσο το "πρέπει" μεγαλώνει. Πρέπει όπως κάποια στιγμή να κάνεις τη πρώτη, και τελικά ήρθε. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την επικράτηση του "Δικεφάλου" στα Χανιά.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
paok panigiriki EUROKINISSI

Μπορούμε να παίξουμε με τις λέξεις όσο θέλουμε. Υπάρχουν πολλά "δεν" για τον ΠΑΟΚ που είδαμε στο 90λεπτο στη Κρήτη. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, δεν ενθουσίασε, δεν "γέμισε" κανέναν με αυτό που έδειξε στα Χανιά, αλλά στο φινάλε του αγώνα, αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν στους "ασπρόμαυρους".

Ο ΠΑΟΚ πήγε στα Χανιά για να κερδίσει και στο κάτω – κάτω της γραφής δεν τον ενδιέφερε ο τρόπος, αλλά ο σκοπός. Και αυτό διότι εφόσον πέτυχε το σκοπό του, έχει όλο το χρόνο με ηρεμία να σκεφτεί το τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει την εικόνα του, το τρόπο με τον οποίο θα την βελτιώσει.

ΤΕΛΙΚΕΣ... ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ

Αφήνω τις 20 τελικές διότι η ουσία είναι οι τελικές στην εστία, που είναι σε διψήφιο αριθμό. Ο Αντώνης Κοκκαλάς, ο γκολκίπερ του Πλατανιά, είχε δώδεκα επεμβάσεις. Έκανε ο,τι μπορούσε. Δεν έβγαλε τα "άβγαλτα", αλλά είχε εξαιρετικά ρεφλέξ και τα ρεφλέξ για τον τερματοφύλακα βελτιώνονται λεπτό με το λεπτό όταν τεστάρονται. Όμως για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι "άρχισε" στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Πλατανιάς άρχισε, όχι μόνο να μη κρατάει, αλλά και να μη διώχνει τη μπάλα.

Και μετά έρχεται κάτι σημαντικό. Σημαντικό διότι ο ΠΑΟΚ δεν το είχε κάνει άλλη φορά. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως δεν έχει μπει σε κανένα δεύτερο ημίχρονο εκτός έδρας παιχνιδιού. Μπήκε, κρατώντας τη φόρα που είχε βρει στο τέλος του πρώτου μέρους, και τελικά, έστω και στα σημεία, αυτή η νοοτροπία του έδωσε το γκολ, που του έφερε τη νίκη.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ... ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε σε βαθμό που αν την "πατούσε" θα... έμενε εκεί. Μια ομάδα που έφτασε στο έκτο της εκτός έδρας παιχνίδι να πάρει "διπλό", αν επέστρεφε σε αρνητικό αποτέλεσμα και μάλιστα δεχόμενη τέρμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης θα είχε πολλά θέματα και είναι στο χέρια του ΠΑΟΚ να γίνει πιο δυνατός από τη στιγμή που ο Πλατανιάς δεν τον "σκότωσε"...

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Με μόλις δυο νίκες εκτός έδρας, με μόλις δυο αναμετρήσεις στις οποίες προηγήθηκε με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά στο ημίχρονο, χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στην αρχική ενδεκάδα στα 2/3 των αγώνων και ο ΠΑΟΚ θα είναι στο -1 από την κορυφή, εφόσον ο Ολυμπιακός επιβληθεί επί του ΠΑΣ Γιάννενα.

Αυτά είναι τα όσα έγιναν διότι αν μπουν τα όσα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να κάνει και το κάνουν και οι άλλες ομάδες, δε θα έχει νόημα. Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ είναι κάτω από αυτό που μπορεί, αλλά πρακτικά, αυτό που μπορεί, δεν το έχει δείξει ποτέ για να πει κανείς πως... υπάρχει.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Ο ΠΑΟΚ έκανε για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες, και μάλιστα οι δυο είναι εκτός έδρας. Από εδώ και πέρα, θα μιλήσουν τα σερί. Οι απώλειες φαίνεται πως θα είναι μετρημένες και θα "πονέσουν". Οι ασπρόμαυροι έκαναν πολλές εκτός έδρας "γκέλες" και Ολυμπιακός και ΑΕΚ έκαναν "γκέλες" στην έδρα τους.

Υπάρχει μια σχετική ισορροπία και γι' αυτό το όποιο στραβοπάτημα από εδώ και στο εξής θα είναι σημαντικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK