Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Τζαβέλλας

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την εβδομάδα που ακολουθεί και τον Ίβιτς που καλείται να κάνει αυτό που ο Τζαβέλλας έχει πει πως είναι το δυνατό του σημείο...

Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Τζαβέλλας
ivic tzavelas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το ναδίρ του Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στον Απρίλιο, που με βάση τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την αξία που έχουν αυτά, το ζενίθ του, το οποίο καλείται να το συνεχίσει και τον Μάιο για να "είναι καλά" όπως λέει και η πλέον γνωστή ατάκα που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο Άγγελος. Το καλύτερο για τον Δικέφαλο του βορρά είναι πως πλέον συνδυάζει και πολυφωνία αλλά και πρώτο βιολί στην επίθεση. Όλα αυτά με φόντο τον τελικό, με τον Ίβιτς να καλείται την εβδομάδα πριν από αυτόν να κάνει αυτό που ο Τζαβέλλας έχει πει πως είναι το δυνατό του σημείο...

ΔΩΔΕΚΑ ΓΚΟΛ, ΕΝΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΡΤΙΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Μετά τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έδωσε τρία παιχνίδια, στα οποία συνολικά σημείωσε δώδεκα τέρματα. Και αν αυτό δεν είναι ένα στοιχείο που μπορεί να έχει κάποιο ειδικό βάρος από τη στιγμή που τα οκτώ εξ' αυτών ήρθαν στις αναμετρήσεις απέναντι στον αδιάφορο Πλατανιά και την επίσης αδιάφορη Κέρκυρα, το γεγονός ότι υπήρχαν εννιά διαφορετικοί σκόρερ, κάτι λέει. Για την ιστορία ήταν οι Ουάρντα, Τζάλμα, Σάχοφ, Πέλκας, Μάτος, Πρίγιοβιτς, Κάτσε, Κουλούρης, και Μπίσεσβαρ που σημείωσαν αυτά τα γκολ. Το να έχει ένας παίκτης επαφή με τα δίκτυα παίζει ρόλο στη ψυχολογία του αλλά και σε αυτή με την οποία τον "ζυγίζει" ο αντίπαλός του. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς παίκτες που δεν βρίσκονται στη λίστα "ασ' τον αυτόν δεν βρίσκει εστία" και είναι κάτι πάνω στο οποίο ο Ίβιτς έχει δουλέψει αρκετά, διότι όλα ξεκινούν από την προπόνηση.

ΕΧΕΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ "ΚΙΛΕΡ"

Ο ΠΑΟΚ πορεύτηκε με αυτό τον επιθετικό πλουραλισμό μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όταν και οι ασπρόμαυροι προχώρησαν στην πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Σαββίδη. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, λόγω τραυματισμού, πρόλαβε να παίξει σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία κατέγραψε όλες κι' όλες έντεκα τελικές προσπάθειες. Αυτές ήταν αρκετές για να πετύχει έξι γκολ και να είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δικό του "κίλερ" χωρίς να χάσει τον επιθετικό του πλουραλισμό.

ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινούσε σίγουρα με έναν βαθμό τα πλέι οφ, αλλά με τις δυο τελευταίες νίκες, και σε συνδυασμό με την αποτυχία της ΑΕΚ και του Πανιωνίου να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική θα μπει σε αυτά – όποτε ξεκινήσουν – με δυο βαθμούς, έχοντας ένα μικρό πλεονέκτημα να διαχειριστεί. Αυτή τη στιγμή τα πλέι οφ μοιάζουν μακρινά λόγω της παρουσίας της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου, αλλά κάποια στιγμή θα έρθουν. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με ποια ψυχολογία θα μπει ο ΠΑΟΚ σε αυτά, οι συγκεκριμένοι βαθμοί είναι "ό,τι πρέπει" διότι ο Δικέφαλος του βορρά σπάνια έχει ξεκινήσει με αβαντάζ το μίνι πρωτάθλημα του Μαΐου για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΠΛΗΡΗΣ, ΟΡΕΞΑΤΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ... ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ

Στην σούμα, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πορευτεί με καλύτερες συνθήκες προς τον τελικό. Ή μήπως μπορεί; Προσωπικά, πιστεύω πως μπορεί και σε αυτό ποντάρω στον Ίβιτς. Και θα θυμίσω τρεις στιγμές που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να σταθεί το ύψος του... κλίματος που είχε διαμορφωθεί. Αρχικά γυρίζω το χρόνο πίσω, τέτοια εποχή, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σχεδόν την τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ. Το φινάλε αυτών τον βρήκε πρώτο με τον Γιώργο Τζαβέλλα να λέει τότε πως "ο Ίβιτς απορρόφησε τους κραδασμούς". Ήρθε λοιπόν η ώρα ο Ίβιτς να δικαιώσει τον Τζαβέλλα και να το κάνει και πάλι, όπως το είχε κάνει και όταν οι "κραδασμοί" μετά τις συνεχόμενες ήττες με αποκορύφωμα αυτές από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, τον Νοέμβριο του 2016, αφορούσαν και εκείνον (σε εκείνο το τετραήμερο εγκλεισμού στο ξενοδοχείο) και όπως το.. "ξανα – μανα" έκανε ήταν τις ημέρες ανάμεσα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Είναι τρεις στιγμές "απλωμένες" μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, με τον Ίβιτς να διαχειρίζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Και αυτό καλείται να κάνει και τώρα, στην προ τελικού εβδομάδα. Κάποτε ο Άγγελος Αναστασιάδης (που έχει "αφήσει" το περίφημο "τον Μάιο θα είμαστε καλά" που άπαντες ελπίζουν να γίνει πράξη φέτος) είχε πει πως "για να βρει ηρεμία αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει και λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη". Ουσιαστικά, αυτό προσπαθεί ο Ίβιτς, στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό με τα Μέσα να είναι σαφώς περισσότερα από ότι τον καιρό που είχε ειπωθεί η συγκεκριμένη ατάκα (για όσους γνωρίζουν, η ατάκα Αναστασιάδη ειπώθηκε όταν ακόμα ήταν ενεργό το mIRC... ). Αν το καταφέρει και τώρα, θα είναι πανέτοιμος για τον τελικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK