Κάντε όλοι στην μπάντα, βγαίνει ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ της Νέας Σμύρνης ήταν αυτός που θέλει ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι οπαδοί του. Κυριαρχικός, μεστός, ουσιαστικός, καθάρισε την μπουγάδα από το πρώτο, κιόλας, ημίχρονο. Η "κυπελλική" παρένθεση όμως έληξε καθώς τώρα υπάρχει η Τρίπολη. Γράφει ο Αντωνης Τσακαλέας.

Κάντε όλοι στην μπάντα, βγαίνει ο ΠΑΟΚ!

Ο Σαλονικιός βγήκε να… χορέψει στη Νέα Σμύρνη και νιώθει πως από το βράδυ της Τετάρτης, με τη νίκη του με 3-1, είναι στον τελικό του κυπέλλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με τη πρώτη μεταγραφή του 2018 να καταθέτει τα διαπιστευτήριά της, με τον πρώτο του σκόρερ να γράφει για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες γκολ και ασίστ, με τον Βιεϊρίνια να κάνει ό,τι θέλει σε όποια θέση και αν τον βάλει ο Λουτσέσκου, με τον Μαουρίσιο να… «Σαχοφίζει», με τον Λημνιό να διεμβολίζει και τους υπόλοιπους να μην υστερούν.

Για τον Πανιώνιο, η αναμέτρηση ήταν «όλη η σεζόν». Ο κόουτς Γρηγορίου ομολόγησε, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης, πως οι ποδοσφαιριστές του είχαν το μυαλό τους σε αυτή την αναμέτρηση. Το ερωτηματικό της βραδιάς δεν ήταν άλλο από το που θα είχαν το μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετά από τα όσα έγιναν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο «Δικέφαλος του βορρά» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης με στόχο να καρφώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σημαία πρόκρισης. Οι αριθμοί «μιλούν» για την κυριαρχία των ασπρόμαυρων στα πρώτα 45 λεπτά.

Οκτώ τελικές, εκ των οποίων οι πέντε στην εστία, πέντε κόρνερ, 66% κατοχή (που είχε φτάσει στο 81% μέχρι το 35') και ένα πέρα για πέρα δίκαιο 2-0 υπέρ του. Ο ΠΑΟΚ τόλμησε να παίξει με το πόδι στο γκάζι, και η τύχη είναι με τους τολμηρούς, με τον Πανιώνιο να έχει δοκάρι στο 43%.

ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Ο Πανιώνιος ήταν συνεχώς πίσω από τη μπάλα, αλλά η λογική του δεν ήταν αυτή του λεωφορείου, αλλά του καταπέλτη. Οι Νεοσμυρνιώτες, μόλις είχαν τη μπάλα στα όρια της δικής τους περιοχής, σήκωναν κεφάλι και έψαχναν τον Σπιριντόνοβιτς. Υπήρχε περίπτωση ο Λουτσέσκου να ξεχάσει το… χουνέρι που του έκανε ο Σπιριντόνιβιτς στο πρώτο γύρο; Ούτε αυτός, ούτε ο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ τον απομόνωσε, στήθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, και με τον Πρίγιοβιτς σε ρόλο δημιουργού στο 0-1 και εκτελεστή στο 0-2 «τελείωσε» τους γηπεδούχους.

ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ… ΣΥΝΕΧΙΣΕ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε για συντήρηση δυνάμεων και αποτελέσματος που είχε πάρει. Οχι μόνο το κατάφερε, αλλά το διεύρυνε. Στο τέλος της ημέρας, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τόσο εύκολα όσο έδειχνε το τελικό σκορ, τη δουλειά του, και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Ο Πανιώνιος… έκανε στη πάντα και ο Σαλονικιός βγήκε και χόρεψε.

ΕΨΑΧΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ

Πριν από την αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να έχει το απόλυτο φέτος στη Τούμπα, μια ισοπαλία ή ακόμα - ακόμα και μια ήττα με ένα γκολ διαφορά, δεν θα ήταν απαγορευτική για τον «Δικέφαλο του βορρά» για την πρόκριση. Θα ήταν όμως απαγορευτική για την ψυχολογία του. Εγγυημένα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε κάτι να φτιαχτεί και το βρήκε. Οι ποδοσφαιριστές του ήθελαν σε όλους να πουν πως αντέχουν, πως δεν κοιτάζουν πίσω. Οι φίλαθλοι του περίμεναν να δουν αντίδραση, περίμεναν να δουν μάτια να γυαλίζουν. Και τα είδαν.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η «κυπελλική» παρένθεση έκλεισε, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει βαλίτσες για τη Τρίπολη και το δόγμα Λουτσέσκου δεν αλλάζει. Ο Ρουμάνος απαιτεί, την επόμενη μέρα ενός παιχνιδιού, από τους ποδοσφαιριστές του, να ξεχνάνε όσα έγιναν την προηγούμενη, και να κοιτάζουν μπροστά. Το έκαναν το περίεργο βράδυ της περασμένης Κυριακής, οφείλουν να το κάνουν και στο εξαιρετικό βράδυ στη Νέα Σμύρνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK