Κερδίζει το δικαίωμα να νιώθει πρώτος!

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ που παίζει καλό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας το δικαίωμα να νιώθει πρώτος. Σημειώνει επίσης πώς οι "ασπρόμαυροι" έχουν καταφέρει να βγάζουν... μεταγραφές ακόμα και στα μέσα του Απρίλη με τη συστηματική δουλειά που κάνει.

Κερδίζει το δικαίωμα να νιώθει πρώτος!

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έμεινε στο 2-0, με το τελικό 3-1 να περιλαμβάνει μια ατομική «γκολάρα» για τους Νεοσμυρνιώτες και δυο συλλογικές «γκολάρες» για τον «Δικέφαλο του βορρά» που, ακόμα και στα μέσα Απριλίου κάνει…. «μεταγραφές» με τους Μακ και Ελ Καντουρί να «εμφανίζονται» έστω και αργά. Οι ασπρόμαυροι πέτυχαν μια ακόμα νίκη και αισθάνονται πρώτοι εντός γηπέδων. Οχι αισθάνονται, είναι…

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο σχόλιό μου με αφορμή την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, είχα σταθεί στο τρόπο με τον οποίο οι παίκτες των ασπρόμαυρων μπήκαν στο παιχνίδι, και συγκεκριμένα στη νωθρότητα με την οποία διέλυσαν τον κύκλο που σχημάτισαν οι έντεκα του αρχικού σχήματος, δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του αγώνα. Και τότε, ο «Δικέφαλος του βορρά» είχε μπει λίγο… στα χαμένα στο ματς, με τον Ατρόμητο να το κάνει φάσεις για γκολ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος. Μπήκε κεφάτος. Μπορεί και πάλι να φαίνεται ως λεπτομέρεια που ίσως δεν παίζει ρόλο, μπορεί να είναι η ιδέα μου, μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά αυτή τη φορά, ο κύκλος των έντεκα που ξεκίνησαν την αναμέτρηση «έσπασε» με άλλους παίκτες να κάνουν σπριντ, άλλους να χειροκροτούν, άλλους να φωνάζουν ενθαρρύνοντας τους υπόλοιπους. Και ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο και… τρώει σίδερα.

«ΦΤΩΧΟ» ΤΟ 2-0 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 25’

Στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε. Ο Παπαγεωργίου δεν είχε καμία βοήθεια και έγινε έρμαιο των Μακ και Βιεϊρίνια, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με όποιο τρόπο ήθελαν, και όχι μόνο από τη δεξιά πτέρυγα των φιλοξενούμενων, στη μεγάλη περιοχή. Δεν θα έκανε εντύπωση σε κανέναν αν ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 4-0. Ο Κότνικ είχε διαφορετική άποψη, και κράτησε τον Πανιώνιο στο ματς, με τον ομόλογό του να μην αφήνει τον Πανιώνιο στο 29’ να μειώσει το σκορ και να μπει στο ματς, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

«ΠΑΡΤΥ» ΑΠΟ ΜΑΚ ΚΑΙ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Ρόμπερτ Μακ θύμισε τον ποδοσφαιριστή τον οποίο ο ΠΑΟΚ παραχώρησε έναντι 3,5 εκ. Ευρώ στην Ζενίτ, και ο Ομάρ Ελ Καντουρί ήταν για πρώτη φορά ουσιαστικός ως επιτελικός μέσος. Ο Μαροκινός κινήθηκε περισσότερο και ως δεύτερος επιθετικός, πατώντας - με μεγάλη άνεση - συχνά μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, στο διάστημα που ο Πανιώνιος έμοιαζε να είναι… χαμένος στο διάστημα.

ΓΚΟΛ ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Το γκολ του Ντουρμισάι με το οποίο ο Πανιώνιος μείωσε σε 3-1 είναι από αυτά που... δεν πιάνονται. Τόσο απλά. Το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το 3-0 είναι για... σεμινάριο υπομονής. Ή καλύτερα, και πιο... ποδοσφαιρικά, σεμινάριο τρανσίσιον. Πλην του Πασχλάκη, οι υπόλοιποι δέκα ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ακούμπησαν τη μπάλα. Αυτό δύσκολα το πετυχαίνεις αν δεν έχεις ποδοσφαιριστές με ποιότητα, δύσκολα το πετυχαίνεις το πρώτο καιρό ενός προπονητή. Είναι από τα γκολ που ο Λουτσέσκου ίσως επικαλεστεί από εδώ και πέρα όταν θα έχει από τους παίκτες του παράπονα για βιαστικές κινήσεις.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

Η ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ αρχικά «καθάρισε» το ματς και στη συνέχει διατήρησε το προβάδισμα, του δίνει το ηθικό δικαίωνα να νιώθει πρώτος στην «αγωνιστική» βαθμολογία του πρωταθλήματος. Οσο ο «Δικέφαλος του βορρά» κερδίζει, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει την βαθμολογία ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος βλέπει τις νίκες της ομάδας ως τη… πάσα για να συνεχίζει να λέει αυτό που πιστεύει. Εχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, την καλύτερη διαφορά τερμάτων, τις περισσότερες νίκες, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, και θα διεκδικεί αυτές τις «πρωτιές» μέχρι το τέλος. Αυτές του δίνουν κίνητρο να συνεχίσει. Και αν σκεφτεί κανείς πως ο Λουτσέσκου κάνει μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, φαίνεται το βάθος πάγκου και η ποιότητά του.

ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ «ΜΑΧΗ»

Πέραν της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να δίνει μια ακόμα αναμέτρηση, που δεν παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, αλλά στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί που οι δικαστές καλούνται να βγάλουν άκρη με τα όσα έκανε και δεν έγραψε, αλλά και με τα όσα έγραψε και δεν έκανε ο διαιτητής Κομίνης. Εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε μια ξεκάθαρη υπερασπιστική γραμμή από τη πρώτη στιγμή και όλα όσα υποστήριξε στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο, τα απέδειξε μέσα από βίντεο στην επιτροπή εφέσεων. Ολα όσα είπε ότι έγιναν στο διάστημα της προσωρινής διακοπής της αναμέτρησης, και αμφισβητήθηκαν στα λόγια, αποδείχθηκαν μέσω του οπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όλα αυτά ήταν «αυτά που ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι έγιναν» και την Tετάρτη το βράδυ μετατράπηκαν σε «αυτά που δείχνουν οι κάμερες ότι έγιναν». Το μεγαλύτερο μέρος του φύλλου αγώνα αποδομήθηκε από τις κάμερες της συνδρομητικής τηλεόρασης και της αστυνομίας, και εξακολουθεί να αποτελεί την ασπίδα του διαιτητή της αναμέτρησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK