Λείπει ο... game changer από τον ΠΑΟΚ

Το... αεροπλάνο του ΠΑΟΚ δεν έσωσε ούτε ο "πιλότος" (προπονητής) ούτε συνολικά το "πλήρωμα" αλλά μια μεμονωμένη κίνηση ενός "επιβάτη". Για όσα έγιναν από το 50’ (1-0) μέχρι το 60’, χρειάζεται... δέκα λεπτά κήρυγμα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΠΑΟΚ / EUROPA LEAGUE / OLIMPIK DONETSK - PAOK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
paok omadiki MOTIONTEAM

Τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ο Μπιλένκι άνοιξε το σκορ για την Ολίμπικ μέχρι τη στιγμή που ο Πέντρο Ενρίκε πήρε τη μπάλα, χόρεψε και σκόραρε ήταν όλο το ματς. Ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο ΠΑΟΚ, που ούτως ή άλλως πετούσε χαμηλά, είχε πολλαπλές αναταράξεις.

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΩΜΟΣ ΜΕ ΔΥΟ 8ΑΡΙΑ

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς επέλεξε σχήμα με ένα 6άρι και δυο 8άρια, την ώρα που η Ολίμπικ Ντόνετσκ παρατάχθηκε με ένα 4-5-1, σε ένα κατ’ ουσία… “ταμπούρι”, με τους δέκα Ουκρανούς να ψάξουν τον μοναδικό ξένο της ομάδας, τον Μοχά, που αν ήταν άλλος στη θέση του θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα.

Ο Μαροκινός (με Ισπανικό διαβατήριο) εξέθεσε πολλές φορές την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, με τον Ρόμαν Σάνζαρ να του έχει ζητήσει να ακολουθεί τον Μάτος σε όλο το μήκος της γραμμής.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ

Οι Ουκρανοί “διάβασαν” το παιχνίδι του Μάτος, η δεξιά γραμμή του ΠΑΟΚ ”εξαφανίστηκε” και τις περισσότερες φορές η “δουλειά” πήγαινε να γίνει από τα αριστερά, με τον Μακ να έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά να μην έχει ουσία στο παιχνίδι του. Ο Πρίγιοβιτς ήταν καλά κλεισμένος με τους συμπαίκτες του να αδυνατούν να “συνδεθούν” μαζί του. Ο Τσίμιροτ ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει δείγματα παίκτη που θα πατήσει συχνά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σάχοφ έψαχνε τρόπο να βοηθήσει τη δεξιά γραμμή κινούμενος προς τα εκεί.

ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ

Στο 49’ ο Κρέσπο κάνει φάουλ έξω από την περιοχή, στα δεξιά, ο Μπογκντάνοφ εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι, ο Μπιλένκι βγήκε στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά και… κατέβηκε ο γενικός. Η Ολίμπικ προηγήθηκε και ο ΠΑΟΚ “έσβησε”. Η αντίδραση του Δικεφάλου του βορρά στα λεπτά που ακολούθησαν, μέχρι τη στιγμή που ο Πέντρο Ενρίκε πήρε τη μπάλα, έκανε τα δικά του και σκόραρε, είναι όλο το ζουμί του ματς για τους ασπρόμαυρους.

Ένα κενό. Δεν υπήρχε ένας παίκτης που να είναι καθαρό μυαλό, να κάνει κάτι “αρχηγικό”. Να “σπάσει” το ρυθμό, να βάλει τις φωνές στους συμπαίκτες του, να γίνει ο game changer όχι σε στυλ Πέντρο Ενρίκε, με μια ατομική προσπάθεια, αλλά να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να “συνέλθουν”.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ, ΗΤΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑ

Με όλα όσα συνέβησαν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και το παιχνίδι, ήταν δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε τον βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε, αλλά αυτό απέχει από τα δείγματα γραφής που είχε κατά διαστήματα ο Δικέφαλος του βορρά, που σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ήταν “σοφτ”.

Μονάδες έχει, αλλά οι μονάδες δεν γίνονται από μόνες τους ομάδας. Θέλει δουλειά εντός γηπέδου και εντός αποδυτηρίων. Ναι, θέλει και μεταγραφές, αλλά θέλει και εσωτερική δουλειά και συζήτηση ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες, ανάμεσα στους ίδιους τους παίκτες. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν γνωστοί οι αρχηγοί (έξι τον αριθμό παρακαλώ). Είναι και η δική τους ώρα.

Η "ΑΜΥΝΑ" ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΓΙΕΒΙΤΣ

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς είπε, στην συνέντευξη Τύπου πως είναι νωρίς για κριτική και πως "δεν είναι σοβαρό να μιλάμε για προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι". Να με συγχωρεί αλλά είναι. Δεν είπε κανείς ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα προκριθεί. Δεν είπε κανείς ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά στο Κίεβο ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν παρουσίασε κάτι "θετικό" και νέο, αλλά παρουσίασε κάποια από τα παλιά "αρνητικά". Και αυτό δε μπορεί να μη καταγραφεί.Και πάνω σε αυτό, ο ΠΑΟΚ καλείται να απαντήσει στο γήπεδο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK