Με ένα τρόπο κερδίζει, με ένα τρόπο χάνει

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τη γνωστή εικόνα και την "απουσία" του Κλάους Αθανασιάδη.

Με ένα τρόπο κερδίζει, με ένα τρόπο χάνει

Μετά το κατόρθωμα του Καυτανζογλείου, ο ΠΑΟΚ πέταξε άλλο ένα "δικό του" παιχνίδι, και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Όπως και με τον Ηρακλή, έτσι και στη Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ όρισε τη τύχη του. Προηγήθηκε με την διεισδυτικότητα του Πέλκα, που μετέτρεψε σε γκολ ένα γέμισμα του κεφάτου το τελευταίο καιρό Ροντρίγκες και έχασε με τον Μακ στο φινάλε του πρώτου μέρους σημαντική ευκαιρία να βρεθεί με προβάδισμα δυο τερμάτων στα χέρια. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα "κρύο" γκολ και από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι στα χαμένα. Ο Αστέρας Τρίπολης πήγε το ματς εκεί που ήθελε, εκεί που έχει δύναμη και ο ΠΑΟΚ χτυπητή αδυναμία. Στις στημένες φάσεις και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ "διέγραψε" τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σε ένα ακόμα παιχνίδι - "μάθημα" για όλους. Στην άμυνα, το πρόβλημα στον αέρα διορθώθηκε με τον Γλύκο να είναι εξαιρετικός μέχρι τώρα στο τομέα των εξόδων σε σχέση με τον Σουηδό, όμως στα στημένα οι αμυντικοί του Δικεφάλου συνεχίζουν να "τσαλαβουτάνε". Στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ "κρεμάστηκε" από τον Ροντρίγκες, με τον Μακ να μην έχει ώρες – ώρες το καθαρό μυαλό να αποφασίσει πότε είναι το σωστό να τελείωσε μια φάση και πότε να ψάξει τη πάσα που θα κάνει τη ζωή όλων καλύτερη.

Πού είναι ο Αθανασιάδης;

Τα τρεξίματα του Κάτσε αυτή τη φορά έλειψαν, ενώ σε ένα ακόμα παιχνίδι επιβεβαιώθηκε η "απουσία" του Αθανασιάδη. Ο Κλάους δεν θυμίζει σε τίποτα τον... Κλάους. Ψάχνει και ψάχνεται, με αποτέλεσμα να είναι στο γήπεδο και να μην τον ψάχνουν οι συμπαίκτες του. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ παίζει, με τον Τούντορ να αρέσκεται περισσότερο σε παίκτες που μπορούν να παίξουν και εκτός περιοχής, σε παίκτες διαφορετικού στυλ από τον Αθανασιάδη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο Κλάους θα χάνεται. Στη Τρίπολη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν απείλησε ούτε μια φορά την αντίπαλη εστία.

Όσο κυλούν τα παιχνίδια, όσο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και έρχονται ήττες όπως αυτή στη Τρίπολη, αρχίζουν και μπαίνουν σημαντικά ερωτήματα. Ο ΠΑΟΚ, από το καλοκαίρι άρχισε να αλλάζει τρόπο παιχνιδιού και κάποιους παίκτες. Εφόσον βλέπει ότι ο τρόπος του μπορεί να αποδώσει, θα πρέπει να σκεφτεί το ποιοι παίκτες τον εξυπηρετούν και ποιοι όχι. Το δείγμα γραφής είναι τέτοιο που πλέον το επιτρέπει.

Χρειάζονται μεταγραφές

Μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ κερδίζει από τα άκρα του και τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς, και χάνει από τις στημένες φάσεις και μια άμυνα που πήρε όση πίστωση χρόνου μπορούσε, αλλά δεν βελτιώνεται. Η αλλαγή κάτω από την εστία ήδη έγινε αφού έγινε το κακό στο Καυτανζόγλειο, και τώρα που έγινε το κακό και στη Τρίπολη, βλέπω να έρχεται και η επόμενη αλλαγή, στην άμυνα. Για τις επόμενες αλλαγές, χρειάζονται μεταγραφές.

ΥΓ1: Για τον Αθανασιάδη, η κουβέντα κάποια στιγμή θα ανοίξει. Ο Κλάους μετά τον τραυματισμό του βρήκε... μπροστά του τον Μπερμπάτοφ, και εκεί που περίμενε να πάρει παιχνίδια για να βρει ρυθμό, ο Τούντορ προσπάθησε να τον εντάξει στην ομάδα σταδιακά μαζί με τον Βούλγαρο. Ο Μπερμπάτοφ τραυματίστηκε, και ο Αθανασιάδης στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο ήταν εκτός ο "Μίτκο", ο Κλάους έμεινε στον πάγκο, και... δικαιολόγησε το λόγο για τον οποίο δεν ξεκίνησε, με την εμφάνισή του στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΥΓ2: Ο Τούντορ κάτι... πήγε να πει όταν ρωτήθηκε για τις στημένες φάσεις. Και ήδη, για το συγκεκριμένο θέμα, έχει πει αρκετά. Τη πρώτη φορά είχε τονίσει πως σκέφτεται να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης και τώρα μίλησε και για προσωπικές αδυναμίες των παικτών του. Με τον Όλσεν, το προσωποποίησε διότι δεν είχε άλλη επιλογή. Στην άμυνα, δεν ήθελε να μιλήσει για τον Κόστα, αλλά θεωρώ πως θα το... κάνει μέσω αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 2-1

Δείτε τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK