Μίλησε σαν φίλαθλος...

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει τις δηλώσεις του Ιβαν Σαββίδη και τις αναφορές του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στον Μπερμπάτοφ, στα μεταγραφικά, αλλά και στα άλλα ζητήματα που αφορούν στην ομάδα.

Μίλησε σαν φίλαθλος...
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη, έφυγε το απόγευμα, όμως πρόλαβε, με τις δηλώσεις του, να τα "χώσει" σε όλους. Δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο και σε μεγάλο βαθμό, είχε τα δίκια του, αφού βέβαια, τις προηγούμενες ημέρες είχε φροντίσει να τους τα πει και κατ' ιδίαν. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έφερε όλους προ των ευθυνών τους, και πλέον περιμένει να... μαζέψει απαντήσεις, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Με όλα όσα είπε, δείχνει πως και εκείνος ψάχνει από κάπου να πιαστεί, όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παραξενεύτηκαν με το ύφος του Σαββίδη απευθυνόμενος στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Επιπλήττοντάς τον δημόσια, ο Σαββίδης θέλησε ουσιαστικά να δείξει πως από εκείνος περιμένει το καλό παράδειγμα και όχι μια κίνηση που θα προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα σε μια ομάδα που εκείνο το διάστημα είναι αρκετά που της... έφταναν και της περίσσευαν. Βέβαια, στη δήλωσή του, ο Σαββίδης ήταν διπλωματικός, αναφέροντας πως δεν έχει μιλήσει με τον ίδιο για να ξέρει τι ακριβώς έγινε, καθώς σίγουρα έχει δει τη μια πλευρά του νομίσματος.

Τα παράπονα του Σαββίδη

Πάντως, μπορεί να μην μίλησε με τον Μπερμπάτοφ πριν το περιστατικό, όμως είχε μιλήσει μαζί του, αλλά και με τον ατζέντη του πριν το παιχνίδι με την Καμπάλα. Και είναι πιθανό να τον πείραξε η κίνησή του και γι' αυτό το λόγο. Ο Σαββίδης προσπάθησε να δώσει στη πλευρά του Μπερμπάτοφ τις διαβεβαιώσεις πως η ομάδα θα ενισχυθεί, κάτι που επισήμανε και ο Βούλγαρος επιθετικός.

Ο Σαββίδης είχε παράπονα και από τους φιλάθλους, με αφορμή την εικόνα των κερκίδων της Τούμπας στα πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια. Ο μόνος λόγος να δημοσιοποιήσει τα παράπονά του είναι να μην έχει αντιληφθεί το κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, από ένα κόσμο που δέχεται να κάνει υπομονή για τα αποτελέσματα, ζητώντας καλό ποδόσφαιρο. Και για ένα διάστημα, δεν είδε τίποτα από τα δυο.

Βέβαια, στη συνέχεια έκανε και ο ίδιος παράπονα για την ομάδα, μιλώντας για την αναντιστοιχία αποτελεσμάτων και χρημάτων που έχει ο ίδιος βάλει στην ομάδα. Με την συγκεκριμένη ατάκα, ο Σαββίδης ουσιαστικά έβγαλε προς τα έξω τα παράπονα που έκανε προς τους Ιάκωβο Αγγελίδη και Φρανκ Άρνεσεν στα μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Ήταν πρώτη φορά προσγειωμένος

Συνολικά, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, για πρώτη φορά ο Ιβάν Σαββίδης ήταν προσγειωμένος. Η... μετάλλαξη της δημόσιας εικόνας του συνεχίζεται. Η φούρια των δυο τριών πρώτων χρόνων και οι μεγαλοστομίες αποτελούν παρελθόν. Και ως ένα βαθμό είναι λογικό, καθώς η πρώτη τριετία πέρασε χωρίς να έχει κάτι χειροπιαστό.

Στην αναφορά του στους δημοσιογράφους, έχεις 100% δίκιο. Κυρίως στο κομμάτι που αναφέρει ότι είναι απρόβλεπτος. Αυτό, το έχει... διατηρήσει. Κάθε φορά που υπάρχει μια κρίση στον ΠΑΟΚ, είμαι σίγουρος πως όλοι οι συνάδερφοί μου ρεπόρτερ που καλύπτουν το "ασπρόμαυρο" ρεπορτάζ, δέχονται την ερώτηση "τι λες να κάνει ο Σαββίδης;" και πάντα η απάντηση είναι το "έλα ντε...". Και μόνο να σκεφτεί κανείς προς στην τελευταία του επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, του είχε περάσει από το μυαλό, τη μια μέρα να διώξει τον Τούντορ και την άλλη μέρα να διώξει τον Άρνεσεν, διότι του έφταιγαν όλοι και όλα, και στη συνέχεια ηρέμησε, καταλαβαίνει κανείς πως δεν ήταν δύσκολο να είχε... καθίσει η μπίλια σε έναν από τους δυο.

Ο Σαββίδης, που ζητά από τους φιλάθλους να κάνουν υπομονή, ζητά από τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή νίκες, νίκες, νίκες. Και δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Και καλά κάνει. Πάντα όμως παίζει ρόλο ο τρόπος αλλά και η αντίδραση των ανθρώπων που εισπράττουν αυτό το αίτημα.

Συμπεριφορά με αιτία

Η όλη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη, έχει αιτία. Δεν έχει νιώσει ακόμα πως έχει καταφέρει να βρει τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα τον κάνουν να νιώσει το "αυτός, ναι, μπορεί να μου κάνει ομάδα". Και όσο δε το νιώθει αυτό, δεν ηρεμεί. Και δεν είναι θέμα χρημάτων. Προκειμένου να δοξαστεί μέσω του ΠΑΟΚ, είναι διατεθειμένος να τα "χώνει".

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ψάχνουν από κάπου να πιαστούν, να νιώσουν ξανά αυτό που είχαν το 2007. Ίσως γι' αυτό το Σαββίδης να έχει σε μεγάλη εκτίμηση την άποψη του Ζαγοράκη σε πολλά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σαββίδης: "Δεν δέχομαι συμπεριφορές σαν αυτές του Μπερμπάτοφ"!

Ο Τούντορ τα 'πε όλα με μια γκριμάτσα

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK