Ν' αλλάξει ο ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν πάρει τον τίτλο...

Ο Αντώνης Τσακαλέας δεν μένει στο διπλό του ΠΑΟΚ στα Χανιά και την πιθανότητα κατάκτησης του πρωταθλήματος. Εστιάζει περισσότερο στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και στις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι για να μην διεκδικεί δικαστικώς.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είτε αλλάξει η βαθμολογία μέσω δικαστηρίων είτε όχι, ο ΠΑΟΚ οφείλει να πορευτεί ενόψει της νέας σεζόν με βάση όλα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου. Ο "Δικέφαλος του βορρά" ετοιμάζεται να κλείσει τον καλύτερο γύρο πρωταθλήματος που έχει κάνει την τελευταία 20ετία, ο οποίος όμως ήρθε όταν η λέξη "πρωτάθλημα" είχε σβήσει από το μυαλό όλων λόγω του -15 από την κορυφή, Γενάρη μήνα...

ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ

Έστω ότι βγαίνει αύριο - μεθαύριο απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός τιμωρείται με τέτοια ποινή που θα κάνει τον τίτλο να καταλήξει στην Τούμπα. Ας το δεχτούμε αυτό για να προχωρήσει η κουβέντα, ωραία; Ωραία... Αλλάζει αυτό τη βάση με την οποία θα κριθούν όλοι εκείνοι που απαρτίζουν το αμιγώς αγωνιστικό τμήμα;

Για τους παίκτες γράφω. Θα "καλυτερεύσουν" στα μάτια εκείνων που το καλοκαίρι θα τους κρίνουν; Για να το κάνω πιο λιανά. Θα αλλάξει η μοίρα κανενός από τους παίκτες, αν τελικά στεφθούν, δικαστικά, πρωταθλητές Ελλάδος; Θα θεωρηθεί δηλαδή καλύτερος ο Τζάλμα, ο Βαρέλα, ο Πρίγιοβιτς ή ο Ουάρντα από αυτό που ήταν; Τυχαία τα ονόματα των ποδοσφαιριστών...

Στα βιογραφικά τους, ναι, θα γράφει "πρωταθλητές Ελλάδος". Όπως γράφει και για τον Ολυμπιακό στο "πρωτάθλημα Βάλνερ". Ό,τι λέει ο νόμος.... Όμως όλοι τους θα κριθούν με βάση αυτό που έδειξαν στο χορτάρι, με τα αποτελέσματα που πήραν όταν η μπάλα κυλούσε, όταν η μπάλα παιζόταν.

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ

Ο δεύτερος ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό είναι η ώρα τους. Η ευκαιρία τους. Όπως όλοι τους... "έστρωσαν" πριν από δυο εβδομάδες στην Λεωφόρο, έτσι θα πρέπει να "κοιμηθούν". Το έργο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολο, διότι δεν θέλει απλά μια νίκη. Θέλει ή ένα "καθαρό" σκορ ή αν δεχθεί γκολ, ένα θρίαμβο. Μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτά είναι που μένουν για τους παίκτες. Οι μεγάλες νίκες, οι μεγάλες βραδιές.

Ο ΠΑΟΚ, ως οργανισμός, κατάφερε να βγάλει από την κουβέντα τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό μέχρι να έρθει η ώρα του αγώνα. Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό (μέσω της δικαστικής "περιπέτειας" του Ολυμπιακού και τις σκέψεις για... πρωτάθλημα στην Τούμπα) αλλά έγινε, και τους ήρθε "γάντι".

Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ"

Τώρα, όλη η ομάδα, ως οργανισμός (επαναλαμβάνω) θα πρέπει να βρει το τρόπο να το πάει εκεί που πρέπει. Και γιατί λέω συνεχώς το "οργανισμός"; Διότι ο ΠΑΟΚ, για να πάρει κάτι, θα πρέπει (επιτέλους) να λειτουργήσει ως οργανισμός. Με αρχή, μέση, τέλος. Με δομές, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, με ανθρώπους που ξέρουν όλοι τους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, τον ρόλο τους. Το τελευταίο διάστημα, ο ΠΑΟΚ αρχίζει και το δείχνει αυτό. Η ομάδα έκανε τη δουλειά της τις δυο τελευταίες εβδομάδες και οι "εξωαγωνιστικοί" τη δική τους.

ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ

Στη Κρήτη το ματς άρχισε στις 19:00 και μας τελείωσε σχεδόν στις 19:10. Ο Ουάρντα έκανε το 1-0 στο 4', ο Γιακουμάκης τη στέλνει... στα πουλιά στο 5' και ο Τζάλμα κάνει το 2-0 στο 8'. Τρεις φάσεις, ένα ματς. Στο υπόλοιπο 80λεπτο φάνηκε πως ο Τσίμιροτ είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο δομήθηκε ο εφετινός ΠΑΟΚ, και πάνω στον οποίο θα πρέπει να δομηθεί και ο ΠΑΟΚ της ερχόμενης σεζόν. Δεν είμαι 100% σίγουρος αν αυτό θα γίνει, αλλά δεν είναι της ώρας. Ο Μπίσεσβαρ με τον Ουάρντα είναι παίκτες ιδανικοί για τα 24 από τα 30 ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορούν στα... άλλα έξι; Ο Ίβιτς θεωρεί πως ο Ουάρντα θα μπορέσει κάποια στιγμή και το "θεωρεί" με βάση τις μέχρι τώρα επιλογές του στα ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ ομάδα έχει. Σύνολο έκανε. Με μια – δυο προσθαφαιρέσεις παικτών του ίδιου επιπέδου, θα το κρατήσει αυτό. Παίκτες λοιπόν που θα τον φέρουν στην δεύτερη θέση έχει. Βάθος πάγκου για δεύτερη θέση έχει. Ομάδα για δεύτερη θέση έχει. Θέλει πλέον ποδοσφαιριστές που θα τον οδηγήσουν στην πρώτη θέση. Και τα λεφτά δεν φτάνουν από μόνα τους.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΤΕ... ΚΟΛΛΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ;

Για φινάλε, θα ρίξω μια ματιά σε αυτό το εντυπωσιακό για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ 12-2-1 που έχει ο "Δικέφαλος του βορρά" στο δεύτερο γύρο. Και θα πάω σε αυτά τα τρία παιχνίδια που... μαθηματικά, του στερούν τον τίτλο. Και θα βάλω και λίγη... ίντριγκα μέσα. Το πρώτο είναι η ισοπαλία με την Ξάνθη στα Πηγάδια, αποτέλεσμα που ήταν το τελευταίο από μια σειρά διαδοχικών αγώνων, με τον ΠΑΟΚ λίγες ημέρες νωρίτερα να έχει πάρει διπλό πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου. "Στο -13 είμαστε, δεν χάθηκε και τίποτα με μια ισοπαλία, είμαστε μια ανάσα από τον ημιτελικό, όλα καλά", λέω εγώ...

Το δεύτερο είναι η ισοπαλία με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Και πώς το είπε ο Σαββίδης στη Νέα Υόρκη; " Εμείς ακόμα δεν έχουμε διαμορφώσει τέτοιο χαρακτήρα ώστε να παίξουμε 30 ντέρμπι. Πρέπει αυτό να μπει στον χαρακτήρα μας, να μάθουμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Εμείς μερικές φορές νομίζουμε ότι απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα σε σχέση με εμάς, θα περπατήσουμε στο γήπεδο και θα κερδίσουμε. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται..." Με κάλυψε.

Και το τρίτο, ή μοναδική ήττα, είναι στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Πότε; Μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Μόλις η διαφορά έγινε μονοψήφια. Πάνω που έστω και ένας, βλέποντας το πρόγραμμα των δυο ομάδων μπορεί να είπε "βρε λες;".

News 24/7

24MEDIA NETWORK