Ο Κλάους κάνει χώρο για όλους

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τα συμπεράσματα από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Ο Κλάους κάνει χώρο για όλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε χθες από την ομάδα του να βγάζει στο γήπεδο όλα τα στοιχεία που έψαχνε ο ίδιος να της δώσει μέσα από τις μεταγραφές. Ταχύτητα, πολυφωνία, δημιουργία τόσο από τις πλευρές όσο και από τον άξονα, και κυρίως "ντου από όλους" στην αντίπαλη περιοχή.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο τελειώνει όπως αυτό του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, οι προπονητές λένε πως το πιο σημαντικό είναι το να γίνονται ευκαιρίες, διότι αν μια ομάδα ξέρει να δημιουργεί ευκαιρίες, θα έρθουν και τα γκολ. Με βάση αυτό το γνωμικό, ο Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να είναι ο τελευταίος που... ασχολήθηκε με αυτό το 2-1. όχι πως του άρεσε το καρδιοχτύπι στο φινάλε, αλλά με τη λήξη του αγώνα, ξέρει ότι από τη μια έχει τρεις βαθμούς στα χέρια του και από την άλλη μια ομάδα που αν μη τι άλλο δεν είναι μονότονη.

Προσπαθώ να βρω ποιοι ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν πάτησαν στην μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Μάτος; Μέσα. Ο Κρέσπο; Μέσα. Ο Μπίσεσβαρ; Μέσα. Ο Τζάλμα; Μέσα. Ο Ροντρίγκες; Μέσα. ο Κλάους; Μέσα. Ο Τζαβέλας με τον Βαρέλα στα κόρνερ; Μέσα. Και όταν λέω "μέσα" δεν εννοώ ότι πέρασαν μια βόλτα. Μπήκαν μέσα είτε με τη μπάλα στα πόδια είτε περιμένοντας τη μπάλα στα πόδια. Πλην του Γλύκου, οι μόνοι παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν έκαναν χθες τελική προσπάθεια ήταν ο Κάνιας, ο Τσίμιροτ, ο Πέλκας και ο Σάχοφ, με τον Ουκρανό να μην πατάει στην αντίπαλη περιοχή αλλά να βγάζει μια κάθετη που έφερε τη χαμένη ευκαιρία του Περέιρα.

Ο Ίβιτς έψαχνε τρόπο να δώσει στον ΠΑΟΚ ταχύτητα, και για αρχή, το έχει καταφέρει. Διότι και στα τέσσερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε πριν το χθεσινό, ο ΠΑΟΚ, όποτε επιχείρησε να τρέξει το έκανε και μάλιστα με επιτυχία. Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι η πολυφωνία.

8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Πέντε παιχνίδια έχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα. Δυο με τον Άγιαξ, δυο με την Ντιναμό Τιφλίδας και ένα με τον Παναιτωλικό. Έχει πετύχει εννιά γκολ, με οκτώ διαφορετικούς παίκτες. Δυο γκολ έχει ο Ροντρίγκες και από ένα οι Αθανασιάδης, Τζάλμα, Μπίσεσβαρ, Μάτος, Τζαβέλας, Κρέσπο, Περέιρα.

Και για να μπουν όλοι μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Αθανασιάδης βγαίνει έξω. Συμμετέχει στη δημιουργία παιχνιδιού, τραβάει παίκτες κοντά του, μοιράζει μπάλα, βγάζει ασίστ. Κάνει δουλειά που ένα φορ δύσκολα την πιστώνεται από το ευρύ κοινό. Ο Κλάους στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν πιο συμμετοχικός από ποτέ, και είχε και δοκάρι. Θα μπορούσε να είχε χριστεί και εκείνος σκόρερ.

Είναι άλλο μια ομάδα να παίζει για τον φορ της και άλλο με τον φορ της. Είναι άλλο ο επιτελικός μέσος, οι εξτρέμ και τα πλάγια μπακ να προσπαθούν να βρουν τρόπο για να βγάλουν την τελική πάσα στο φορ, είναι άλλοι όλοι αυτοί να βλέπουν το φορ να δημιουργεί χώρους, να τραβά αντιπάλους έξω από τη περιοχή, να παίζει με πλάτη, να βγάζει πάσα με τακουνάκι.

ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Όλα όσα έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αλλά τέτοια "έργα" έχουν παιχτεί ξανά στη Τούμπα. Τέτοιες προσδοκίες είχε δημιουργήσει και το 5-0 επί της Μπρόντμπι πριν από ένα χρόνο, απλά αυτή τη φορά, πολλά πράγματα, σε καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, φαίνεται και είναι πιο ορθολογικά από τότε.

Ο ΠΑΟΚ, με τον Παναιτωλικό έχει ότι έχει σπίθα. Και τώρα έρχεται δυο διαδοχικά παιχνίδια στα οποία καλείται να δείξει πως με αυτή τη σπίθα, μπορεί να βάλει φωτιές. Το ματς με την Φιορεντίνα είναι κομβικό για τη πρόκριση στη πρώτη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Και στο καπάκι; Πάει Τρίπολη. Σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για εκείνον, καθώς έχει άσχημες αναμνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πήγε να κάνει το πάρτι, θρίλερ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK