Ο Μάτος ντύθηκε... Ίβιτς

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αγοράσει χρόνο με τη νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ η οποία ήρθε με πολύ αγχωτικό τρόπο αλλά τα δύσκολα και οι must win καταστάσεις βρίσκονται μπροστά του. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την επιτυχία που θύμισε Φερνάντο Σάντος και για το ντεφορμάρισμα των βασικών.

Ο Μάτος ντύθηκε... Ίβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι μερικές φορές που κάποια ματς, μέσα σε δευτερόλεπτα σου θυμίζουν το παρελθόν, και ματς τα οποία αν δεν έμοιαζαν να είναι, αποδείχθηκαν κομβικά.

Τον Οκτώβριο του 2009, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μέτριο ξεκίνημα (αποκλεισμός στα πλέι οφ από την Χίρενφεϊν και ήττα από τον Ολυμπιακό στη Τούμπα), με την μουρμούρα να έχει μπει για τα καλά στο εσωτερικό των ασπρόμαυρων. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ηρακλή στη Τούμπα σε ένα ματς που… αρχίζει να μυρίζει γκέλα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν σε κακή μέρα, όπως και οι διαιτητής της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος του βορρά επικράτησε τελικά με 1-0 με γκολ του Βλάνταν Ίβιτς, με τον Φερνάντο Σάντος να πανηγυρίζει περισσότερο και από όσο πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε η Πορτογαλία στον τελικό του Γιούρο. Ήταν τόση η πίεση, τόσο η ένταση της στιγμής, τόσο η… γκρίνια που θα υπήρχε αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει εκείνο το ματς, που είναι ερωτηματικό για το αν θα μπορούσε τότε η ομάδα να την διαχειριστεί. Ένα ερωτηματικό στο οποίο δε θα μάθουμε ποτέ την απάντηση, με τον ΠΑΟΚ να αφήνει πίσω του τη μουρμούρα και να φτάνει εκείνη τη χρονιά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Κάπως έτσι… σώθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς χθες, στο πιο υποτονικό εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Οι ασπρόμαυροι έμοιαζαν να έχουν μπλοκάρει. Πλάνο υπήρχε, αλλά χωρίς την ατομική προσπάθεια, χωρίς το κάτι παραπάνω, όταν ο αντίπαλος είναι διαβασμένος, δεν φτάνει. Η νίκη επί της ΑΕΚ είναι από εκείνες που έρχονται…από το πουθενά να δώσουν την ευκαιρία σε έναν προπονητή να διαχειριστεί με ηρεμία τα όσα είδε σε ένα παιχνίδι και δεν του άρεσαν.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου και των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η ίδια η ομάδα, που μέχρι τώρα, έφτιαχνε φάσεις και τις έχανε. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο δημιουργικός, με την Ένωση να τον έχει διαβάσει καλά και να εξουδετερώνει τους Ροντρίγκες, Αθανασιάδη και Μάτος. Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε τους δέκα από τις έντεκα του "Καραϊσκάκης". Ο Κρέσπο πήρε τη θέση του Βαρέλα, οι Σάχοφ και Τζάλμα διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα αντί των Μπίσεσβαρ και Μυστακίδη που έδειχναν να έχουν προβάδισμα αλλά τελικά έμειναν στον πάγκο.

Ο Σέρβος τεχνικός μάλιστα υπεραμύνθηκε του Τζάλμα, όταν δέχθηκε ερώτηση για το "αν θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να παίζει με δέκα παίκτες". Ο Ίβιτς προσπαθεί να… σώσει τον Ανγκολέζο, ο οποίος όσο περνάνε τα παιχνίδια, είναι…. ακόμα περισσότερο υποχρεωμένος να του το ανταποδώσει. Το περίεργο με τον Κάμπος είναι ότι δεν κρύβεται. Μπορεί να έχει σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες, μπορεί να δείχνει πως έχει μπλοκάρει, αλλά επιμένει.

Ζητά μπάλα, πηγαίνει σε ατομικές προσπάθειες και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί. Δεν είναι από εκείνους που θα “χαθούν” , αλλά και πάλι, δεν του βγαίνουν πολλά πράγματα. Ένας παίκτης που "λείπει" εδώ και καιρό για τον ΠΑΟΚ, είναι ο Αθανασιάδης. Πέραν του νικητήριου τέρματος που πέτυχε στο Λίμπερετς, ο Αθανασιάδης αγνοείται. Μένει στη περιοχή και χάνεται, βγαίνει από αυτή για να πάρει μπάλα και δεν κάνει κάποιος κίνηση να γεμίσει τον χώρο που αφήνει κενό.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ...

Αμφότεροι, Τζάλμα και Κλάους, είναι τα δυο πιο βαριά συμβόλαια του φετινού ΠΑΟΚ και αυτό παίζει το ρόλο του στο μυαλό του Ίβιτς, που επιμένει σε αυτούς. Στην περίπτωση του Αθανασιάδη, ο Ίβιτς τον άφησε και σε κάποια ματς στον πάγκο, και αυτό είχε διαφανεί πως θα έκανε και με τον Τζάλμα αλλά και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ τον ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα.

Ο ΠΑΟΚ αγόρασε χρόνο με το τρόπο με τον οποίο νίκησε την ΑΕΚ, αλλά η αντίστροφη μέτρηση άργησε γρήγορα, καθώς όπως την αναμέτρηση με την Ένωση, έτσι και αυτές με την Καραμπάκ στη Τούμπα και τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, είναι must win. Ο Δικέφαλος του βορρά δείχνει να έχει τους δυο βασικούς του εξτρέμ σε ντεφορμάρισμα (Κάμπος, Ροντρίγκες), το βασικό του επιθετικό "χαμένο", το βασικό του "δεκάρι" (Μπίσεσβαρ) να μη μπορεί να παίξει σε διαδοχικά παιχνίδια ως βασικός. Και όλα αυτά στο ίδιο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
Γιατί δεν διέκοψε το ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος
Από άουτ που έγινε κόρνερ το γκολ του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK