Ο ΠΑΟΚ δίνει χρόνο στον Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1.900.000 εκατ. ευρώ για τον Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς, προκειμένου ο Ελβετός να δώσει το "κάτι παραπάνω" στην επίθεση του Δικεφάλου του βορρά και... ελπίζει πως ο υψηλόσωμος στράικερ θα δικαιώσει μέσα στο γήπεδο τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (MOTION TEAM)
prijovic MOTIONTEAM

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να βοηθηθεί από τον Πρίγιοβιτς σε ματς όχι όπως αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό στην Τούμπα, το βράδυ της Πέμπτης, αλλά σε ματς όπως, πιθανότατα αυτό που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ή σε ματς όπως το... αλησμόνητο με τον ΠΑΣ στη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει 28 τελικές και να χάνει με 0-1.

Η ουσία όμως, αυτό που μένει από παιχνίδια όπως αυτά που προανέφερα, με τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό στη Τούμπα, είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δομές ως ομάδα να υποδεχθεί, να στηρίξει και να δώσει χρόνο στον Πρίγιοβιτς να βρει τα πατήματά του και να κάνει τη δουλειά για την οποία... κουβαλήθηκε από την Βαρσοβία. Το να πάρεις επιθετικό και απλά να του φορτώσεις τη μπάλα και μαζί τις ευθύνες είναι το μόνο εύκολο. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να τον πάρεις και να τον τοποθετήσεις σε ένα αγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο έχουν σκοράρει 17 διαφορετικοί παίκτες, σε ένα περιβάλλον που δεν του λείπει ο εκτελεστής περιοχής, αλλά ο εύστοχος εκτελεστής περιοχής. Στο ματς με τον Παναιτωλικό, ο Κουλούρης... συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Κλάους στο ματς του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ. Τι ασίστ έβγαλε, τι ευκαιρία δημιούργησε, γκολ δεν έβαλε.

Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ, από τότε που έγινε ο περιβόητος εγκλεισμός στο ξενοδοχείο πριν από το παιχνίδι με την Λίμπερετς, δεν ήταν άλλη από την διαχείριση της ήττας από τον ΠΑΣ στη Τούμπα. Ένα ματς που με το που τελείωσε με 28 τελικές του Δικεφάλου του βορρά και ήττα με 0-1, όλοι αναφωνήσαμε (βάζω και εμένα μέσα) ήταν το “παρ' τε επιτέλους έναν φορ”. Ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές νίκες, που μετέτρεψαν το “παρ' τε επιτέλους έναν φορ” σε “που να είχατε και έναν φορμαρισμένο φορ”. Πάντα οι νίκες δίνουν ασφάλεια, ηρεμία, πίστη και επιβράβευση σε μια ομάδα που δουλεύει, και αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχει δουλέψει, αλλά βγάζει αυτή τη δουλειά στο γήπεδο.

Ένα από αυτά τα ματς να είναι στραβώσει και στην επιφάνεια θα είχε έρθει “ο φορ που άργησε να έρθει και δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος καθώς είχε να παίξει από τα μέσα Δεκεμβρίου” και “ο αντι – Ροντρίγκες που ακόμα να φανεί αν και η διοίκηση είχε υποσχεθεί άλλα και δεν μπόρεσε να τα πραγματοποιήσει”. Όλες, λοιπόν, αυτές οι νίκες, πέρα από την ουσία του πράγματος, είναι και χρόνος. Και στην προκειμένη περίπτωση, χρόνος για τον Πρίγιοβιτς, που δεν θα είναι για πάντα. Έρχονται προημιτελικά, έρχονται τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα... Αλλά τουλάχιστον, μέχρι τότε, η πίεση είναι σαφώς μικρότερη, αρκεί να διατηρηθεί αυτό το θετικό σερί.

Και κάτι τελευταίο, για τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, που τον θυμάμαι σαν τώρα το καλοκαίρι του 2012, μόλις στα 15,5 του χρόνια, να είναι ο βενιαμίν της προετοιμασίας στην Ολλανδία, επί Δώνη, που τον είχε ξεχωρίσει. Τότε που ήταν... στα χαμένα, και προσπαθούσε να χωρέσει στον κόσμο των μεγάλων. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εμπιστοσύνη του προπονητή προς τον παίκτη. Ο Ίβιτς τον γνωρίζει πολύ καλά, καθώς τον είχε στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Έδειξε να τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Δημήτρη Γιαννούλη, τον οποίο ο Σέρβος τον έστειλε δανεικό, αν και γύρισε “γεμάτος” από την περσινή σεζόν του στην Βέροια, όταν και ψηφίστηκε ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο Δεληγιαννίδης βγάζει στο παιχνίδι του ακόμα και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ίβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η γαλανομάτα που τρέλανε την Τούμπα
Μίχελ σε Χριστοβασίλη. "Fuck you bastard..."
Πρόκριση με Πρίγιοβιτς και σούπερ Δεληγιαννίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK