Ο Τούντορ χωρίζει τους "σιαμαίους"

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον τραυματισμό του Έργκους Κάτσε, που μέχρι τώρα αποτελούσε το τέλειο ταίρι για τον Τζιόλη και αναλύει τους δύο δρόμους του Τούντορ ενόψει Παναθηναϊκού.

Ο Τούντορ χωρίζει τους "σιαμαίους"
Κάτσε INTIME SPORTS

Μέχρι τώρα, ο Ιγκόρ Τούντορ δεν είχε καταφέρει να βρει τρόπο να "χωρίσει" τους Αλέξανδρο Τζιόλη και Έργκους Κάτσε.

Όχι πως είχε λόγο να το κάνει, αλλά το λογικό για οποιαδήποτε ομάδα είναι να μπορεί να έχει τις λιγότερες δυνατές εξαρτήσεις, και για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο δίδυμο, του "ψηλού" και του "κοντού", του "μυαλού" και των "πνευμόνων", ήταν αυτό από το οποίο ξεκινούσε η ενδεκάδα.

Ο Κάτσε θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα λόγω ρωγμώδους κατάγματος στο τέταρτο μετατάρσιο, με πρώτο από τη σειρά αγώνων που χάνει να είναι το - κομβικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ - παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο "Δικέφαλος" χάνει έναν παίκτη που κάνει την διαφορά για έναν απλό λόγο. Κάνει πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει κάποιος άλλος στο ρόστερ.

Το τέλειο ταίρι για τον Τζιόλη

Ο Κάτσε μοιάζει το τέλειο ταίρι για τον Τζιόλη, όπως πριν από μερικά χρόνια ήταν ο Βιτόλο για τον Γκαρσία. Όταν ο Βιτόλο είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και ο Κάτσε ετοιμαζόταν να μπει "για τα καλά" στην ενδεκάδα, ο Γκαρσία του είχε εξηγήσει πως το μόνο που ήθελε από εκείνον ήταν να "καθαρίζει" το χώρο γύρω του, έτσι ώστε εκείνος να μοιράζει παιχνίδι.

Στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ, στο οποίο ο Τζιόλης έλειπε και ο Κάτσε είχε παρτενέρ τον άτολμο και "στα χαμένα" για μια ακόμα φορά Σάμπο, ο Αλβανός μέσος πήρε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες. Δεν έμεινε στα τρεξίματα, στη πίεση, στο κλέψιμο. Προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να κουβαλήσει μπάλα, να μοιράσει παιχνίδι, να ορίσει τον ρυθμό με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κινούταν στο γήπεδο όταν είχε τη μπάλα στη κατοχή του.

Επέλεγε το σημείο από το οποίο θα κινούταν για να κάνει τη πρώτη πάσα στην έναρξη της επίθεσης, έμενε ψηλά, πήγαινε στη πλάτη του εκάστοτε φουλ μπακ για να τον καλύψει εφόσον εκείνος είχε ανέβει. Με λίγα λόγια, έβαλε περισσότερο βάρος στις πλάτες του και κατάφερε να το σηκώσει. Και τελικά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τραυματισμό που θα τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Δεν μπορεί χωρίς Κάτσε

Μέχρι τώρα, ο Τζιόλης χωρίς τον Κάτσε έχει αγωνιστεί: Για 9' στο Σπάρτακ Τρνάβα- ΠΑΟΚ, για 90' στο ΠΑΟΚ - Ξάνθη, για 17' στο Βέροια - ΠΑΟΚ, για 90' στο Καμπάλα - ΠΑΟΚ, και για 45' στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. στο Ηρακλής ΠΑΟΚ, όταν ο Κάτσε πέρασε στο παιχνίδι, ο Τζιόλης δεν αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή. Στον άξονα λοιπόν, και στα 251' που ο Τζιόλης έχει παίξει χωρίς τον Κάτσε, έχει καταγραφεί το εξής σκορ... 0-0. Τυχαίο ή μη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο Τούντορ χωρίζει τους "σιαμαίους"
INTIME SPORTS

Μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει καταγράψει σειρά απωλειών. Ο Αθανασιάδης απουσίασε τους δυο πρώτους μήνες, με τον Λούκας στην αρχή και τον Μακ στη συνέχεια να τον καλύπτουν με τα γκολ που πέτυχαν.

Ο Λέοβατς απουσίασε για ένα μήνα, με τον Ροντρίγκες να τον καλύπτει στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς ανασταλτικά για τον Αφρικανό έτρεχε και ο Κάτσε.

Ο Κωνσταντινίδης έχει μέχρι τώρα δυο τραυματισμούς με τον Κίτσιου να τον καλύπτει συν έναν από τους δυο, καθώς στον δεύτερο, τραυματίστηκε και εκείνος, με τον Ροντρίγκες να παίζει στα δεξιά (με τον Τούντορ να - για μια φορά "τυχερός" διότι ο Λέοβατς πρόλαβε νε επιστρέψει και να "απελευθερώσει" τον Ροντρίγκες).

Ο Τσίμιροτ, όχι μόνο λείπει εδώ και δυο μήνες, αλλά από τη μια δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει από τη στιγμή που δεν έχει αγωνιστεί, και από την άλλη δεν είναι έτοιμος τώρα που ήρθε ο τραυματισμός του Κάτσε.

Ο Χάρης Χαρίσης ξεκίνησε κερδίζοντας τον Τούντορ στη προετοιμασία, όμως τη παραμονή του πρώτου επίσημου αγώνα υπέστη μυϊκό τραυματισμό που τον άφησε για περίπου 1,5 μήνα εκτός δράσης. Στην επιστροφή του, ο νεαρός μέσος έδειξε να μην πατά καλά στα πόδια του, με αποτέλεσμα ο Τούντορ να διστάζει να του δώσει κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά συμμετοχής στο φινάλε του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Οι δύο δρόμοι του Τούντορ

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ιγκόρ Τούντορ έχει δυο δρόμους. Ο ένας είναι του Έρικ Σάμπο και ο δεύτερος του Χάρη Χαρίση. Από τη μια, ο Σλοβάκος έχει πάρει πολλές ευκαιρίες, και το μόνο που είχε να πει ο Τούντορ για εκείνον είναι πως "δε μπορεί παρά να γίνει καλύτερος" όταν ρωτήθηκε πριν από το παιχνίδι με την Κράσνονταρ. Έχει αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που δεν έχει ο Χάρης Χαρίσης, έχει όμως και πληθώρα μέτριων δειγμάτων γραφής. Ο Χάρης Χαρίσης δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, και θα τον βλέπαμε - ανεξαρτήτως του τραυματισμού του Έργκους Κάτσε, στο προσεχές παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανθρακικό.

Ο Χαρίσης θα μπορούσε να μην είχε θέμα έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού αν ο Τούντορ τον είχε "εντάξει" στην ομάδα, δίνοντάς του μέρος από τα λεπτά συμμετοχής που έχει ξοδέψει (για να μη πω σπαταλήσει βάσει της εικόνας του) για χάρη του Έρικ Σάμπο. Ο Χαρίσης είναι παίκτης που έχει καλή υποδοχή της μπάλας, έχει και εκείνος πνευμόνια όπως ο Κάτσε και μπορεί και να κάνει και άλλα πράγματα πέρα από τη "βρώμικη" δουλειά δίπλα στον Τζιόλη.

Μπορεί να κάνει πράγματα που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει ο Έρικ Σάμπο. Θεωρητικά, διότι στις ποδοσφαιρικές κουβέντες, πάντα οι καλύτεροι παίκτες είναι εκείνοι που δεν έχουν παίξει, δεν έχουν φθαρεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλήγμα με Κάτσε

ΠΑΟΚ - Κρασνοντάρ 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK