Οι 11 φορές που "λαβώθηκε" ο ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας κάνει μία καταγραφή των έντεκα τραυματισμών του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και της διαχείρισης του Ιγκόρ Τούντορ.

Οι 11 φορές που "λαβώθηκε" ο ΠΑΟΚ
Μπερμπάτοφ-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έγινε ο ενδέκατος παίκτης του ΠΑΟΚ που τραυματίζεται και θα μείνει εκτός δράσης για πάνω από μια εβδομάδα. Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει παίκτες σε όλες τις θέσεις και όλων των εσωτερικών βαθμίδων, με τα προβλήματα να προκύπτουν το ένα μετά το άλλο για τον Ιγκόρ Τουντορ, σε ένα διάστημα γεμάτο αγώνες, καθώς στην αγωνιστική ροή προστίθεται και το Κύπελλο Ελλάδος. Ως εκ τούτου, ο Κροάτης προβαίνει σε μία διαχείριση και άλλοτε παιδεύτηκε, άλλοτε έβγαλε... λαγούς από το καπέλο.

Το κακό άρχισε νωρίς, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να τραυματίζεται στο μετατάρσιο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Για ένα προπονητή καινούργιο, όχι απλά στην ομάδα, αλλά και στην Ελλάδα, δεν είναι λίγο να βλέπει τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ να τίθεται εκτός για δυο μήνες. Ο Κροάτης άρχισε να μετράει τα κουκιά που δεν του έβγαιναν, καθώς η απόκτηση επιθετικού δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες, έβαλε στην επίθεση τον Ρόμπερτ Μακ, που μέχρι τότε αγωνιζόταν ως εξτρέμ, και ο έκτοτε Σλοβάκος δικαίως καθιερώθηκε στη κορυφή, καθώς μετρά εννιά γκολ.

Μια ημέρα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Κροατία, ο Τούντορ είχε βάλει τον Χάρη Χαρίση στην αρχική ενδεκάδα. Ο νεαρός μέσος υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού και θα απουσίαζε από την αγωνιστική δράση για 1,5 μήνα. Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον Χέντβιγκες Μαντούρο, σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Ολλανδού με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τα ίδια και στο πρωτάθλημα

Όσο κυλούσαν τα πρώτα παιχνίδια, ο Τούντορ άρχισε να βλέπει τον Δημήτρη Πέλκα να "ξεπετάγεται" και να κερδίζει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα και νέο συμβόλαιο. Στη διάρκεια της καλύτερης εμφάνισής του, στην αναμέτρηση με την Μπρόντμπι, ο 22χρονος υπέστη θλάση και προστέθηκε στην ήδη μεγάλη λίστα των απόντων για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ξάνθη. Στη θέση του αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Ζάιρο, που έψαχνε τα πατήματά του.

Στο συγκεκριμένο ματς, λόγω της απουσίας του Έργκους Κάτσε (κουβαλούσε τιμωρία από την περσινή σεζόν), ο Τούντορ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Γκόικο Τσίμιροτ, την πλέον ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Βόσνιος αποχώρησε στο 24ο λεπτό του αγώνα. Η διάγνωση; Κεραμίδα... Βαριά θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και πρώτου βαθμού στον λαγονοψοϊτη. Ο Τσίμιροτ βρίσκεται στην ένατη από τις συνολικά δέκα εβδομάδες που είχε υπολογιστεί η παρουσία του.

Η 3η αγωνιστική έφερε τον ΠΑΟΚ στη Βέροια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους "ασπρόμαυρους" να βαδίζουν ολοταχώς για την πρώτη νίκη τους, όντες μπροστά στο σκορ με 2-0. Το 2ο μέρος ξεκινά με αλλαγή, καθώς η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του ΠΑΟΚ, ο Μαρίν Λέοβατς, αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με τις πρώτες ενδείξεις να δίνουν την εντύπωση για "μικρή" θλάση. Έλα όμως που οι εξετάσεις έδειξαν θλάση δευτέρου βαθμού. Ο Κροάτης έμεινε εκτός για περίπου 1,5 μήνα. Στη θέση του βρέθηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες, που μέχρι τότε έψαχνε να βρει χώρο στην ενδεκάδα. Ο Αφρικανός προσαρμόστηκε στα δεδομένα, κάνοντας θετικές εμφανίσεις για πρώτη φορά ως φουλ μπακ στην καριέρα του.

Λίγες ημέρες μετά από τις πρώτες προπονήσεις σε διαφορετικούς ρυθμούς απ' ό,τι στην Αυστραλία, ο Τέρι Αντόνις υπέστη μυϊκό τραυματισμό, που τον άφησε αρκετά πίσω. Ο Ελληνοαυστραλός υπολογιζόταν από τον Τούντορ για το ροτέισον που ήταν απαραίτητο, όμως αναγκάστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου τρεις εβδομάδες.

"Πολυεργαλείο" Ροντρίγκες

Ο Οκτώβριος είχε δυο "back to back" τραυματισμούς και έναν ενδιάμεσο. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο δεξιός μπακ Δημήτρης Κωνσταντινίδης υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στους προσαγωγούς και λίγες ημέρες αργότερα, ο έτερος δεξιός μπακ Στέλιος Κίτσιου ολοκλήρωσε με θλάση την παρουσία του σε παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος. Στη θέση τους βρέθηκε το... passe par tout που ακούει στο όνομα Ροντρίγκες, ο οποίος συνέχισε στα δεξιά τις εμφανίσεις που έκανε στα αριστερά και με συνέπεια να έχει παίξει ως επιθετικός και ως ακραίος και στις δυο πλευρές και να έχει πετύχει από ένα γκολ σε κάθε θέση στην οποία έχει αγωνιστεί.

Στα μέσα Οκτωβρίου ήρθε ο τραυματισμός του Γιάννη Μυστακίδη, που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου, σε ένα διάστημα που υπήρχαν παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να είχε πάρει χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Πέλκας έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Ο μήνας φεύγει με τον τραυματισμό του Κάτσε, που υπέστη κάκωση στο μετατάρσιο και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, και του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, πάνω που ο Βούλγαρος είχε βρει ρυθμό αγώνων και μετρούσε δυο γκολ σε ισάριθμες παρουσίες του στο βασικό σχήμα σε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Νοέμβριος θα βρει τον ΠΑΟΚ με τους Κίτσιου, Κωνσταντινίδη και Τσίμιροτ να επιστρέφουν και τον Τούντορ να ευελπιστεί πως οι τραυματισμοί θα μειωθούν στο ελάχιστο. Την ίδια στιγμή, η απουσία του Μπερμπάτοφ θα φέρει τον Αθανασιάδη στο αρχικό σχήμα, με τον Κλάους να ψάχνει ρυθμό, που δεν τον έχει από το ξεκίνημα της σεζόν που ήταν "στραβό" για εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο εβδομάδες εκτός ο Μπερμπάτοφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK