Οι μεγάλες ομάδες δεν χορταίνουν

O ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, πήρε τη κούπα, και όπως και το 2003 έτσι και τώρα, η λήξη του αγώνα, έφερε περισσότερα ένα “ουφ” παρά ένα “όλε”, με την επόμενη μέρα να έχει το “πρέπει” της πρωτιάς στα πλέι οφ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup final season 2016-17 in Panthessaliko stadium, in Volos - Greece

Photo by : Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
06/05/2017 PAOK Vs AEK for Greek Cup final season 2016-17 in Panthessaliko stadium, in Volos - Greece Photo by : Georgia Panagopoulou / Tourette Photography @GEORGIAPANAGOPOULOU

Όταν λες κάτι πολλές φορές, στο τέλος μπορεί και να γίνει… “Οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται” έλεγαν και ξαναέλεγαν τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ όσο και αυτοί του ΠΑΟΚ, και παραλίγο αυτός ο τελικός να μην… παιζόταν ποτέ.

Τελικά παίχτηκε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, πήρε τη κούπα, και όπως και το 2003 έτσι και τώρα, η λήξη του αγώνα, έφερε περισσότερα ένα “ουφ” παρά ένα “όλε”, με την επόμενη μέρα να έχει το “πρέπει” της πρωτιάς στα πλέι οφ.

ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΑΡΑΟΥΧΟ, ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Τα όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου, έχουν γίνει πλέον μέλος της ιστορίας. Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει μέσα σε διάστημα τριών λεπτών με της λάθος εκτίμηση και τοποθέτηση του Γλύκου, το παιχνίδι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γύρισε εκεί από όπου άρχισε.

Ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, και τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος στα σημεία, όχι διότι απέδιδε καλύτερα επιθετικά, αλλά διότι είχε μπλοκάρει τα ατού της ΑΕΚ. Ο Αραούχο δεν “φάνηκε”. Και όταν ο παίκτης που “υπέγραψε” το 3-0 της Ένωσης επί του Δικεφάλου του βορρά, που ήταν η μοναδική ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, στον δεύτερο γύρο. Αυτό “μετράει” στη ψυχολογία όλων, και μπορεί να παίξει ρόλο στη ροή ενός τελικού. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να “κόψει” και την ΑΕΚ στη μέση με τον Γιόχανσον να είναι “εκτός παιχνιδιού''.

ΠΗΡΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ

Για τον Μάνταλο, ο Βλάνταν Ίβιτς είχε ολόκληρο πλάνο, και τελικά ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Σέρβος τεχνικός άφησε στην άκρη το σχήμα με Τσίιροτ, Σάχοφ και Μπίσεσβαρ στον άξονα, το οποίο είχε στο μυαλό του, και θα έβαζε σε εφαρμογή αν ο Μάνταλος έπαιζε στα άκρα. Τελικά, όλα έδειχναν πως ο αρχηγός της ΑΕΚ θα αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος, και ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέστρεψε στο προ Ιανουαρίου σχήμα. με Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ. Ο Μάνταλος πήρε μπάλα αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τον άφηνε να την δώσει όπως θα ήθελε, και αυτό αποδείχθηκε κρίσιμο, διότι δεν τροφοδοτήθηκε ο Αραούχο.

Στο τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει καταφέρει με γκολ με το οποίο τελείωσε η διαιτητική καριέρα ενός βοηθού να πάρει εκ νέου το προβάδισμα σε τέτοιο χρονικό σημείο που δεν τον έπαιρνε για… δεύτερη “αυτοχειρία” (ακόμα και αν η ΑΕΚ πετύχαινε στο τέλος ένα γκολ για το 2-2 που θα ερχόταν από μια όμορφή ενέργεια, θα χρεωνόταν στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τη μπάλα από το 83’-84’ και μετά και να την… καταπιεί μέχρι τη λήξη) θα ήταν τελειωτική. Γι’ αυτό και στο τέλος.

ΠΑΛΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

Σε αυτή τη μπλε γωνιά, βρίσκομαι από το καλοκαίρι του 2015. Και οι “θαμώνες” της μπλε παρέας, ξέρετε πάνω - κάτω για το αν τοποθετούμαι για την διαιτησία, και την θέση που ακολουθώ είτε κατά τον ΠΑΟΚ τον “σφάζουν” είτε τον ΠΑΟΚ τον “σπρώχνουν”. Και θα την επαναλάβω όπως ακριβώς τη βρήκε με τη βοήθεια του google σε ένα από τα παλαιότερα κείμενά μου εδώ στο contra…

Πάμε άλλη μια φορά. Η διαιτησία στο ποδόσφαιρο είναι και η τράπουλα στα χαρτιά. Αν, σε μια παρτίδα χαρτιά, πιστεύεις πως η τράπουλα είναι σημαδεμένη, είτε δεν ξεκινάς να παίζεις μέχρι να βεβαιωθείς πως η τράπουλα άλλαξε ή μαθαίνεις τα σημάδια της. Κατανοητό; Αποδεκτό; Δε ξέρω. Αλλά όπως έχουν πει και ο Αρτέμης με τον Ευθύμη “παρ΄το όπως θες, παρ’ το όπως σε βολεύει, αφού ότι σε βολεύει, λες...“

ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Στο τέλος της σεζόν, οι περισσότεροι θεωρώ πως θα την θεωρήσουν πετυχημένη από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο Ελλάδος. Για τον Ιβάν Σαββίδη που ήθελε “σώνει και καλά” να πάρει ένα τίτλο στα χέρια του, αντιλαμβάνομαι οτι μπορεί η… χρονιά να τελείωσε για εκείνος το βράδυ του Σαββάτου. Για τον ΠΑΟΚ, είναι μεγάλο στοίχημα να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ.

Να μη βγάλει αυτό το “μάγκες, τη βγάλαμε την υποχρέωση της χρονιάς, πάμε τώρα για το παραπάνω στα πλέι οφ και αν δεν έρθει, οκ, πήραμε το κύπελλο”. Στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει οτι το πανηγύρι για το κύπελλο μπήκε στα αποδυτήρια, έμεινε όσο έπρεπε και έφυγε. Οι μεγάλες ομάδες τρέφονται με την επιτυχία του σήμερα, και αυτομάτως η πείνα τους για την επόμενη επιτυχία μεγαλώνει. Οι μεγάλες ομάδες δεν χορταίνουν ποτέ.

Photo Credits: Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK