Όσα είδε ο Τούντορ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού και τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Αντώνης Τσακαλέας.

Όσα είδε ο Τούντορ

Ο ΠΑΟΚ, που είχε να πετύχει νίκη στον θεσμό του κυπέλλου από τον δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, τον Απρίλιο του 2014, πήρε αυτό που κατά κύριο λόγο ήθελε. Διότι αυτή η νίκη επί του Πανθρακικού, μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μη... λέει και πολλά, διότι ο Δικέφαλος δεν έθελξε, αλλά έχει την ουσία.

Αν γυρίσει κάποιος το ημερολόγιο στο αντίστοιχο πρώτο περσινό παιχνίδι κυπέλλου στον όμιλο, θα θυμηθεί το αντίστοιχο ροτέσιον του Αναστασιάδη και την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που τότε είχε "πνιγεί" από την ευφορία της πρωτιάς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το πρώτο 90λεπτο του Χαρίση

Στο παιχνίδι της Τετάρτης, υπήρχαν παίκτες, πάνω στους οποίους έπεσαν τα βλέμματα. Κατά πρώτον ο Χάρης Χαρίσης, που έγραψε το πρώτο του 90λεπτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει δει αρκετά θετικά πράγματα στον νεαρό, με τον τραυματισμό του στα μέσα Ιουλίου να τον αφήσει πίσω. Την ευκαιρία θα την έπαιρνε, ήταν δεδομένο, και για τον Χαρίση, η... εξαργύρωσή της ίσως να είμαι άμεσα, καθώς ο τραυματισμός του Κάτσε, που θα λείψει για ένα μήνα, μετέτρεψε τον νεαρό μέσο από συμπληρωματικό σε αναγκαίο.

Από αρκετούς ο Τούντορ κατηγορήθηκε για την επιμονή του στον Σάμπο αντί του Χαρίση, το τελευταίο διάστημα. Ο Κροάτης είχε το σκεπτικό του και το ακολούθησε: "Ο Σάμπο είναι πιο έτοιμος τη δεδομένη στιγμή, θα πάρει παιχνίδια και θα έρθει και η σειρά του Χαρίση". Ο Σάμπο δείχνει να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι, να πατάει στα πόδια του, να βγάζει από πάνω όλες τις φοβίες που τον έπιασαν στη πρώτη του παρουσία εκτός Σλοβακίας, να αφήνει πίσω του ακόμα και τη μουρμούρα της Τούμπας, η οποία αν σε πιάσει στο στόμα της, μπορεί να σε τελειώσει.

Ο Σάμπο έπαιξε αρχικά ως εσωτερικό μέσος και στη συνέχεια έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής είχε παίξει και στο δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σπάρτακ Τρνάβα.

Ο Εγιάλ Γκολάσα πήρε και εκείνος 90λεπτο. Αρχικά ξεκίνησε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, και είτε αγωνιζόταν, είτε όχι, ήταν ένα και το αυτό. Με το που πέρασε στον άξονα, ήταν λες και ο ΠΑΟΚ ξανάπαιζε με έντεκα. Ο Ισραηλινός έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά αυτά τα ψάχνουν όλοι στη Τούμπα εδώ και 1,5 χρόνο.

Αν, Σάμπο και Γκολάσα μπουν σε μια ζυγαριά, η βελτίωση που είχε ο Σάμπο από το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τελευταίο, είναι ανάλογη με αυτή που είχε ο Γκολάσα από το πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τελευταίο. Όμως ο Σάμπο την έδειξε την βελτίωση μέσα σε τρεις μήνες και ο Γκολάσα σε 15...

Ο Ζάιρο ήρθε ως επιθετικός και κάνει τα πάντα για να αλλάξει θέση. Ο Τούντορ, μετά το πρώτο διάστημα άρχισε να λέει πως δεν υπολογίζει τον Βραζιλιάνο για επιθετικό αλλά για ακραίο. "Θέλει χώρο για να κάνει ατομικές προσπάθειες, που τις "έχει" και μπορεί να δημιουργήσει, να μπει με τη μπάλα από τα πλάγια". Αυτές ήταν οι σκέψεις του και ο Ζάιρο αυτό δείχνει. Ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στις επόμενες ευκαιρίες που θα πάρει. Να βγάλει γκολ, να δώσει ασίστ.

Σε καλό φεγγάρι ο Ροντρίγκες

Ο Νίκος Κοροβέσης είχε κόντρα στον Πανθρακικό την ευκαιρία του. Ο συναγωνισμός είναι τέτοιος πλέον στη θέση του, που ακόμα και μια "υποφερτή" εμφάνιση δε θα του ήταν χρήσιμη. Ο Ροντρίγκες είναι σε καλό φεγγάρι, ο Λέοβατς είναι πιο ψημένος και εξαιρετικός τακτικά, οπότε ο Κοροβέσης θα έπρεπε με τον Πανθρακικό να πετάει φλόγες, και δεν...

Ο Γιάννης Σκόνδρας, έχει μπλέξει με το σύστημα του προπονητή και... δεν είναι Τζαβέλλας. Και το λέω διότι είναι, πλέον παρόμοιες περιπτώσεις. Τόσο τον Σκόνδρα, όσο και τον Τζαβέλλα, ο Τούντορ δεν τους υπολόγιζε για τα άκρα αλλά και τη τριάδα στην άμυνα. Και ο Τζαβέλλας, που κουβαλούσε και σχεδόν 1,5 χρόνο προϋπηρεσία ως κεντρικός αμυντικός, δεν δυσκολεύτηκε. Αφήστε που έχει βελτιωθεί και στο τακτικό κομμάτι αλλά και επίπεδο σωματοδομής. Ο Σκόνδρας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Κίτσιου και Κωνσταντινίδη, ενώ στην άμυνα, με ήδη έναν "μη κεντρικό αμυντικό" όπως τον Τζαβέλλα, και με έναν κεντρικό αμυντικό να περιμένει, όπως τον Μαλεζά, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Από το παιχνίδι με τον Ηρακλή και μετά, ο Τούντορ είδε ακόμα περισσότερο τον πάγκο του, και ήδη έχει "βγάλει" Γλύκο, Μαλεζά, Χαρίση και Ζάιρο. Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ο Μαλεζάς όπως και ο Γλύκος είχε μια - δυο στιγμές που ήταν υπεραρκετές. Η απόκρουση του Γλύκο στη φάση του Ροτζέριο στο φινάλε του πρώτου μέρους, δυο καθαρά τάκλιν του Μαλεζά όταν πήγε να βγάλει αντεπιθέσεις ο Πανθρακικός, είναι πράγματα που ώρες - ώρες φτάνουν. Διότι όταν κρατάς το μηδέν πίσω, όλα είναι διαφορετικά. Σου φτάνει και το μισό μπροστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK