Αμπαλαέα: Ένας expect the unexpected ΠΑΟΚ

To τεράστιο διπλό που πήρε ο ΠΑΟΚ στο "Αρτέμιο Φράνκι" ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση σ' ένα γνώριμο σκηνικό για τον Δικέφαλο του Βορρά Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον ΠΑΟΚ που του αρέσει να είναι αουτσάιντερ και τον συγκρίνει με αυτόν της Τούμπας. Εκεί είναι τα δύσκολα.

Αμπαλαέα: Ένας expect the unexpected ΠΑΟΚ

Αν νομίζεις ότι κάποια πράγματα δεν περιγράφονται με λέξεις, οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν και σε αυτό απάντηση. Στο 92'22'', η μπάλα έχει φύγει από το δεξί πόδι του Γκάρι Ροντρίγκες και... Αμπαλαέα!

Ο ΠΑΟΚ ανάγκασε όλη την Ευρώπη να πέσει με τα μούτρα στην ανάγνωση των κανόνων τριπλής ισοβαθμίας, που πριν από την έναρξη της 5ης αγωνιστικής έμοιαζε το πλέον απίθανο σενάριο. Όταν όμως έχεις να κάνεις με μια expect the unexpected ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αυτά μένουν στην άκρη.

Για όσους δεν ξέρουν, "αμπαλαέα" είναι αυτό που συμβαίνει στην κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων όταν μπαίνει γκολ. Πολλές φορές, για να φτιαχτούν και να τονωθούν, οι "ασπρόμαυροι" φίλαθλοι το κάνουν σε ανύποπτη στιγμή. Κάποιος φωνάζει αμπαλαέα και γίνεται... της μουρλής, για να μη γράψω κάτι άλλο.

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Ιταλία για το "διπλό" κόντρα ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό, με βάση το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά τα τελευταία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θα έπαιζε ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα περισσότερα που έχει δώσει μέχρι τώρα. Ξεκάθαρα αουτσάιντερ, ξεκάθαρα σε θέση άμυνας και... αντεπίθεσης. Τέτοια παιχνίδια δωσ' του, και δεν μασάει. Όχι τώρα, όχι φέτος. Χρόνια τώρα. Σχεδόν από τότε που επέστρεψε στην Ευρώπη.

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε όλους τους δικός του "κανόνες". Βασικά τον πιο σημαντικό της σύγχρονης εποχής του. Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Και αυτό το έκανε και ως ομάδα, διότι από το 0-2 βρέθηκε στο 2-2 και στην πίεση, αλλά και ατομικά. Ο Γκάρι Ροντρίγκες, δυο λεπτά μετά το 2-2 των Ιταλών, πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω σε παίκτη των Ιταλών που είχε κάνει από μέσα του τον σταυρό του ευελπιστώντας να τον πετύχει ο Ροντρίγκες. Και τον πέτυχε… Φάση που σε καταρρακώνει, σε τρώει, σε ρίχνει. Ο Ροντρίγκες όμως δεν μάσησε. Και δεν το λέω διότι ευστόχησε στη τελευταία φάση, αλλά κυρίως διότι δεν κρύφτηκε μετά απο αυτό το χαμένο πλασέ, αυτό το "άχαστο" στο 52'.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΡΕΣΠΟ;

Συνολικά στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά κακώς κείμενα. Ο Μπαμπακάρ έκανε ό,τι ήθελε τον Κρέσπο και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο στις μονομαχίες με τον Μπαμπακάρ πήγαινε επάνω του ο Κρέσπο και όχι ο Βαρέλα, που έχει την σωματοδομή για τέτοιες μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε, παρα λίγες φορές μέσα στο παιχνίδι, να κρατήσει μπάλα και αυτό έφερνε τη Φιορεντίνα συνεχώς απέναντί του. Δέχθηκε δυο γκολ από μια ομάδα που είχε και δυο δοκάρια. Στο ένα μάλιστα η μπάλα, μετά την πρόσκρουση στο οριζόντιο δοκάρι, φαίνεται πως ολόκληρη τη γραμμή όταν "έσκασε" στο έδαφος. Διαιτητής και επιπρόσθετος δεν το είδαν. Η φάση αυτή ήταν στο 0-1, και μιλάμε για άλλο ματς με 1-1.

Τελικά, έστω και έτσι, ο ΠΑΟΚ άντεξε. Δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο του ματς πίσω στο σκορ. Και στο τέλος είχε όση τύχη δεν είχε με τον Άγιαξ στη Τούμπα, όση τύχη δεν είχε στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό, όση τύχη δεν είχε πριν από δυο χρόνια στην Φλωρεντία, όταν είχε ισοφαριστεί στο 88'.

ΤΩΡΑ;

Ωραία μέχρι εδώ. Διαφωνεί κανείς ότι, για τον ΠΑΟΚ, το ματς με την Λίμπερετς στην Τούμπα είναι πιο δύσκολο από ότι αυτό στη Φλωρεντία με την Φιορεντίνα; Μα, αυτό έχει αποδείξει ο ΠΑΟΚ. Δυσκολεύεται να πάρει αποτέλεσμα όταν το "πρέπει" συνοδεύεται από τον "μανδύα" του φαβορί. Και του έχουν εμφανιστεί αρκετές ευκαιρίες να αποδείξει το αντίθετο και δεν το έχει καταφέρει.

Αυτό είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ. Κανένα άλλο. Η νίκη με την Λίμπερετς θα μοιάζει πιο "σπουδαία" από αυτή επί της Φιορεντίνα. Έχει 7 αγώνες να κερδίσει στην έδρα του και σε αυτό το διάστημα έχει νικήσει στην έδρα της Λίμπερετς, της Ντόρτμουντ, της Φιορεντίνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Σκασμένος" Σόουζα: χαρακτήρισε παράξενο το ματς με ΠΑΟΚ!
Η γκολάρα νίκης του ΠΑΟΚ από τον χασογκόλη!
Σενάρια: EΤΣΙ θα περάσει ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ άλωσε την Φλωρεντία και έγραψε ιστορία!

News 24/7

24MEDIA NETWORK