Είχε κίπερ, δεν είχε φορ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στα Χανιά και για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει στα πλέι οφ ο Βλάνταν Ίβιτς.

Είχε κίπερ, δεν είχε φορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος παίζοντας για 180 λεπτά χωρίς φορ, και σε αυτά τα δυο παιχνίδια πήρε τέσσερις βαθμούς. Εξαιρετικός απολογισμός, δεν συμφωνείτε; Θα μου πείτε "μα, μόνο ο φορ κάνει τη δουλειά;". Σε μεγάλο βαθμό ναι, ειδικά για μια ομάδα που παίζει είτε 4-3-3 με δυο ακραίους επιθετικούς είτε 4-2-3-1 και προσπαθεί να φέρει τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκεί που βρισκόταν ο Ρόμπερτ Μακ.

Δεν ευθύνεται ο Σλοβάκος επιθετικός για την αδυναμία του να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση. Δεν την ξέρει και είχε φανεί εξ΄ αρχής πως δεν την έχει. Ως ακραίος έκανε καλό πρωτάθλημα πέρυσι. Ως δεύτερος επιθετικός έκανε σούπερ χρονιά με 18 γκολ φέτος. Και πρόλαβε να σκοράρει και ένα γκολ φέτος σε αυτή τη θέση, στο φινάλε του αγώνα με τον Λεβαδειακό σε φάση που δεν την δημιούργησε, αλλά έχοντας σωστή θέση μέσα στη περιοχή, την τελείωσε.

Υποχρεωμένος να πειραματιστεί

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήγε στα Χανιά με τον Βλάνταν Ίβιτς να έχει όχι την διάθεση, αλλά την υποχρέωση, να πειραματιστεί. Πήγε με δυο ψηλούς κεντρικούς αμυντικούς, με τον Μακ στη κορυφή και με δυο παίκτες που προέρχονται από αγωνιστική απραξία, τους Γλύκο και Τσίμιροτ.

Ο πρώτος ήρθε και είπε "εγώ είμαι εδώ" με δυο μεγάλες επεμβάσεις, επεμβάσεις ψυχολογίας για ένα γκολκίπερ που έχει να παίξει τέσσερις μήνες, και τον αντικαταστάτη του – τον Βελλίδη – να μην έχει καταφέρει όλο αυτό το διάστημα να "δώσει βαθμό" στην ομάδα του. Να κάνει δηλαδή τις επεμβάσεις που θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση αποτελέσματος. Ο Γλύκος το έκανε και αυτό μετράει. Ο Τσίμιροτ από την πλευρά του δεν φάνηκε όσο είχε καταφέρει να φανεί μέχρι τον τραυματισμό του. Βοήθησε την ομάδα του στη μεσαία γραμμή καθώς η μπάλα πέρασε πολλές φορές από τα πόδια του, αλλά δεν βρήκε χώρο για σουτ ή κάποια τελική πάσα.

Στα Χανιά, ο ΠΑΟΚ έψαχνε το οποιοδήποτε κέρδος, και πλην του Γλύκου, άλλο δεν υπάρχει. Πλέον, όλα είναι στο χέρι του Βλάνταν Ίβιτς. Έχει δει το 4-3-3, έχει δει το 4-2-3-1, αλλά... Εδώ είναι το "αλλά" που αλλάζει τα δεδομένα. Δεν κατάφερε να έχει ποτέ τους Μακ, Ροντρίγκες και Αθανασιάδη στην ενδεκάδα και αν όλα πάνε καλά, θα τους έχει στα πλέι οφ, μαζί με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Και καλείται να πάρει αποφάσεις. Μένει να διαπιστωθεί το... τι θα επιλέξει πρώτο. Με τους Αθανασιάδη και Μπερμπάτοφ διαθέσιμους θα υπάρχει και το 4-4-2, αλλά αυτό θα πρέπει πρώτα να δουλευτεί στις προπονήσεις και αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα είναι σε θέση ο Βούλγαρος επιθετικός να αγωνιστεί σε οικογενειακά διπλά. Βέβαια, για όλα αυτά, υπάρχει χρόνος, καθώς τα πλέι οφ αργούν.

Δεν έχει περιθώρια για απώλειες

Όταν όμως έρθουν τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ δε θα έχει περιθώρια απωλειών, καθώς θα ξεκινήσει με μειονέκτημα σε σχέση με τους δυο κύριους αντιπάλους του για τη πρωτιά, τον Παναθηναϊκό και τον ΑΕΚ, ενώ την τετράδα θα συμπληρώσει είτε ο Πανιώνιος είτε ο ΠΑΣ, από τους οποίους ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μπορεί αυτό στα πλέι οφ να μη λέει τίποτα, αλλά είτε ο Πανιώνιος είτε ο ΠΑΣ θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα μην έχοντας τίποτα να χάσουν.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι εορταστική για τον ΠΑΟΚ, καθώς την Τετάρτη ο Δικέφαλος του Βορρά συμπληρώνει 90 χρόνιας ζωής. Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται τη Τρίτη στην Θεσσαλονίκη και τότε θα ξεκινήσει και η συζήτηση ενόψει ημιτελικού κυπέλλου, που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK