Ένας ΠΑΟΚ γεμάτος ρολίστες

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί των Χανίων, για τους παίκτες που δημιούργησαν προσδοκίες ενόψει των πιο δύσκολων αναμετρήσεων και τον ηγέτη που λείπει από τον "Δικέφαλο".

Ένας ΠΑΟΚ γεμάτος ρολίστες
INTIME SPORTS

Ο περίπατος του ΠΑΟΚ επι των Χανιών, στα οποία πέτυχε τρία γκολ σε 11vs11 και άλλα τόσα έχοντας παίκτη παραπάνω είναι από εκείνα τα ματς στα οποία η "μεγάλη" ομάδα του ζευγαριού έχει μόνο να χάσει.

Αν ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερνε να γυρίσει το ματς, καθώς βρέθηκε να χάνει από το τρίτο λεπτό, τότε οι μισοί παίκτες για ήταν "για τα σκυλιά" όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο ΠΑΟΚ όμως το γύρισε, και το μετέτρεψε σε θρίαμβο, έχοντας συνολικά 24 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι μισές στην εστία.

Δημιούργησε προσδοκίες

Η διαφορά ποιότητας των μεσοεπιθετικών των "ασπρόμαυρων" ήταν μεγάλη σε σχέση με τους αντίστοιχους των Χανίων, με τον Έρικ Σάμπο να φαντάζει ως ο ιδανικός bot to box παίκτης, με τον Τσίμιροτ να κινείται σωστά στους χώρους και να δημιουργεί χώρους με τους κάθετες πάσες, με τον Γκολάσα να βρίσκει 20άρες και 30άρες πάσες στη πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Αντόνις να αποδεικνύει πως έχει δυνατό και... ευθυγραμμισμένο πόδι, με δυο σουτ που άγχωσαν τον γκολκίπερ των Χανίων.

Η μια πλευρά του νομίσματος λέει το "σιγά μωρέ, με τα Χανιά έπαιζαν, που είχαν για ένα ημίχρονο δέκα παίκτες". Η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως είναι η διάθεση που έδειξαν όλοι όσοι έπαιξαν, η ταχύτητα σε πόδια και σκέψη που είχαν, και η συνολική εικόνα που "έγραψε" και κυρίως δημιούργησε προσδοκίες. Προσδοκίες για παίκτες θα κληθούν κάποια στιγμή, ίσως και σύντομα, να δώσουν λύσεις σε παιχνίδια που δεν θα είναι τόσο εύκολα. Που οι άμυνες θα είναι πιο κλειστές, το επίπεδο των παικτών μεγαλύτερο, η πίεση της κερκίδας θα τους χτυπάει τα αυτιά, σε κάθε τους λάθος.

Θέλει και ηγέτη

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ είναι γεμάτος με παίκτες που έχουν μια κάποια ποιότητα. Το μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι ένα και μοναδικό. Και δεν είναι άλλο που αφορά το ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να γίνουν ηγέτες. Διότι αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο φαίνεται ώρες-ώρες να χωλαίνει ο ΠΑΟΚ. Θέλει ηγέτη σε όλα τα επίπεδα. Παίκτη που θα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες όταν αυτές θα είναι λεπτές. Παίκτη που θα βγάλει προσωπικότητα, όταν ο ΠΑΟΚ πιέζεται, αγχώνεται, "κολλάει". Και ο ΠΑΟΚ έχει πρόσφατα "κολλήσει" σε δυο εντός έδρας παιχνίδια, και μάλιστα σερί.

Ακόμα και αν τα Χανιά ήταν χαμηλό εμπόδιο, και έμειναν με δέκα παίκτες προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα των Σάμπο και Τσίμιροτ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο Σάμπο έχει προλάβει να ακούει τα εξ' αμάξης, διότι στα πρώτα ματς στα οποία αγωνίστηκε, έμοιαζε να έχει αργή σκέψη. Έχει καλά στοιχεία, έχει σωματοδομή, αλλά ήταν πάντα ένα βήμα πίσω.

Ο Τούντορ του έδωσε σειρά παιχνιδιών, ο Σάμπο άρχισε να ανεβαίνει και στη συνέχεια έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Τσίμιροτ από τη πλευρά του, είχε όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω του. Κατά πρώτον, για παίκτη που παίζει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς μετά από τραυματισμό, ο Βόσνιος, δεν έδειξε να φοβάται να βάλει τα πόδια του. Δεν έπεφτε εύκολα, κουβάλησε μπάλα, μοίρασε σωστά. Καλός βαθμός, αλλά ο βαθμός δυσκολίας του ματς, μικρός.

Ο Ζάιρο, δικαιολόγησε την άποψη του Τούντορ, που από την αρχή της σεζόν, τόνιζε πως τον προτιμά να έρχεται από τα άκρα, από το να παίζει στην επίθεση, καθώς στα Χανιά, ως ακραίος, έκανε πολλά, και πάτησε περιοχή.

Επαναλαμβάνω, ναι, "βρήκαν και τα έκαναν" αλλά ας μη τους αφαιρέσουμε το γεγονός της διάθεσης που έδειξαν όλοι. Ακόμα και ο Όλσεν, που για μια ακόμα φορά έκανε πέναλτι σε φάση που οι αμυντικοί του τον εξέθεσαν και αναγκάστηκε να προσπαθήσει να βγει πρώτος στη μπάλα, αλλά σε ελάχιστες φάσεις (πλην του γκολ που είναι θέμα άμυνας) που έγιναν τελικές προς την εστία του, μετά από στημένες φάσεις, έδειξε ότι τις έχει. Δυο μέτρα παλικάρι, και για το ύψος του κάνει το δύσκολο και ζορίζεται στο θεωρητικά εύκολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χανιά-ΠΑΟΚ 2-6

News 24/7

24MEDIA NETWORK