Φτιάξ' τους και μια φορά στη Τούμπα!

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για αυτά που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σάλκε για το Europa League και ζητάει από την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να "φτιάξει" τον κόσμο της έστω για μία φορά μέσα στην Τούμπα, κάτι που σε σημαντικά ματς δεν έχει γίνει ακόμα.

Φτιάξ' τους και μια φορά στη Τούμπα!
MOTIONTEAM

Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές βραδιές δεν είναι τίτλοι, αλλά κυκλώνουν ημερομηνίες στα ημερολόγια, μπαίνοντας στα “σαν σήμερα” μια για πάντα. Τέτοια, εντός έδρας βραδιά, ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να ζήσει. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα βουνό να ανέβει σήμερα απέναντι στα... τρεχαντήρια της Σάλκε. Αλλά αν το κάνει, θα πάρει δυνάμεις για το πιο εύκολο από τα δυο ματς με τους Γερμανούς, αυτό στο Γκεζελκίρχεν.

Σε τακτικό επίπεδο, το ματς θέλει πνευμόνια. Θέλει δέκα... “Χαρίσηδες”. Η Σάλκε, είτε σε μικρούς, είτε σε μεγάλους χώρους, ψάχνει το τρόπο να τρέξει, με ή χωρίς τη μπάλα. Με ή χωρίς τον Μπενταλέμπ. Διαθέτει αξιόλογες μονάδες και ένα σύνολο επιπέδου οκτάδας Γιουρόπα Λιγκ.

Και ο ΠΑΟΚ καλείται να τρέξει. Όπως είχε κάνει στο παιχνίδι που είχε δώσει με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, με το 3-5-2 του Ιγκόρ Τούντορ. Αν ο Βλάνταν Ίβιτς παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τον συγκεκριμένο σχηματισμό, τότε το ρόλο του δεύτερου επιθετικού θα τον έχει είτε ο Πέντρο Ενρίκε είτε ο Μυστακίδης. Θεωρώ πως πιο κοντά στα στάνταρ του Ίβιτς είναι ο 26χρονος Βραζιλιάνος.

Η γεμάτη Τούμπα θα παίξει ρόλο μόνο σε ένα και μόνο τομέα. Οι Γερμανοί δε “μασάνε” από έδρες . Μπορεί να λένε οτι εντυπωσιάζονται, οτι περιμένουν καυτή ατμόσφαιρα,αλλά τι να τους πει ένα γήπεδο με 25.000 φιλάθλους; Τα 15 από τα 18 γήπεδα στην Μπουντεσλίγκα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας από την Τούμπα. Αυτό δεν μειώνει τα ντεσιμπέλ των ΠΑΟΚτσήδων. Απλά, τα Γερμανικά... αυτιά είναι μαθημένα σε τέτοια. Αφήστε που αν είσαι παίκτης με π κεφαλαίο, τότε ζεις και αναπνέεις για να σωπαίνεις τέτοια γήπεδα.

Η Τούμπα, λοιπόν, θα παίξει ρόλο μόνο για τον Αθανασιάδη. Ό,τι ήταν να ειπωθεί για εκείνον, ειπώθηκε. Είτε ότι είναι ντεφορμέ, είτε ότι “πληρώνει” ακόμα τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε με τον Άγιαξ στην Τούμπας, στις αρχές Αυγούστου, είτε πως ξέχασε να σκοράρει, είτε ότι έγινε βετεράνος. Μια μερίδα, μικρή ή μεγάλη, θα πάει στη Τούμπα όντας προκατειλημμένη απέναντί του. Και δεν έχει σημασία αν αυτή η μερίδα του κόσμου είναι μικρή η μεγάλη. Στη μάζα, το μικρό γίνεται μεγάλο σε χρόνοdt.Η μάζα παρασύρεται εύκολα. Ποια θα είναι η αντίδραση στη πρώτη ευκαιρία του Κλάους; Εδώ σε θέλω...Οι απαντήσεις θα δοθούν το βράδυ, και από τον Αθανασιάδη και από τον κόσμο.

Ένα κόσμο που θέλει να δει ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό νικηφόρο εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Ποιο ήταν το τελευταίο; Χωρίς να το ψάξω, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ στη φάση των ομίλων. Στη φάση των “32” ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στα δυο από τα τρία εκτός έδρας ματς και στην Τούμπα δεν έχει απλά 0/3, αλλά δεν έχει πετύχει ούτε γκολ. Δυο ήττες με 0-1 και μια ήττα με 0-3.

Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από μια νίκη. Από τους φιλάθλους που θέλουν μετά απο καιρό να ζήσουν κάτι ωραίο και μεγάλο στη Τούμπα, τον Βλάνταν Ίβιτς που θέλει να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στο προφίλ που χτίζει, τους παίκτες που ζουν σε “Ευρωπαϊκές” προπονητικές και οικονομικές συνθήκες σε σχέση με την πλειοψηφία των παικτών στην χώρα, μέχρι τον Ιβάν Σαββίδη, που έχει βάλει λεφτά, και αρχίζει να... βάζει και (ποδοσφαιρικό) μυαλό.

Το ματς στην Γερμανία μοιάζει πιο εύκολο από το σημερινό. Πιο στα... μετρά του ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών. Το τι έχει καταφέρει εκτός έδρας ο Δικέφαλος του βορρά, τα τελευταία χρόνια, σε δύσκολες έδρες, απέναντι σε μεγαλύτερες από εκείνον ομάδες, δίνει σε αρκετούς το... θράσος να σκέφτονται έτσι. Και κυρίως στην ομάδα, στον οργανισμό της, στους παίκτες. Αλλά πρώτα, έρχεται το δύσκολο ματς, της Τούμπας. Για το της Γερμανίας, από την Παρασκευή, και υπό προϋποθέσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK