Γεννούν και τα κοκόρια του

Αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει… κόκκορα στη μεταγραφική περίοδο, τώρα θα τρώγαμε ομελέτα από τα αυγά που θα είχε κάνει. Οι ασπρόμαυροι είναι στα πάνω τους και πλέον δεν χρειάζονται 20-25 ευκαιρίες στο κάθε παιχνίδι. Δεν είναι μόνο θέμα Πρίγιοβιτς, αλλά και Μυστακίδη. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
prijovic paok EUROKINISSI SPORTS

Θα ξεκινήσω από τον Έλληνα επιθετικό. Ο Μυστακίδης αρχίζει ολοένα και δείχνει πως βαδίζει στα χνάρια του Μακ. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ. Μιλάω καθαρά για το ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο, τη θέση του. Ο “Μύστα” βρέθηκε στον ΠΑΟΚ ως ακραίος και έκανε ό,τι μπορούσε για να αντεπεξέλθει στο ρόλο που του δόθηκε. Όσο έπαιρνε ευκαιρίες, αποκτούσε και αυτοπεποίθηση. Αν υπήρχε ένα στοιχείο που του έλειπε πέρυσι, ήταν η εμπιστοσύνη. Υπήρχαν παιχνίδια που ξεκινούσε βασικός και χανόταν.

Πλέον αυτό δεν συμβαίνει. Ο Ίβιτς έχει βρει τη θέση του, καθώς τον χρησιμοποιεί ως εσωτερικό επιθετικό από τα άκρα στο 4-3-3 και ως ψευτοεννιάρι στο 4-4-2. Αυτοί είναι οι ρόλοι που του ταιριάζουν. Έχει εξαιρετική αίσθηση όλης της περιοχής, ξέρει πότε και που να είναι. Τη πρώτη φορά που πήρε την ευκαιρία και αντικατέστησε τον Τζάλμα, δεν ήταν μόνο αυτός που δεν πατούσε καλά. Πλέον, έχει καταφέρει να κάνει πολλά περισσότερα από όσα ο Ανγκολέζος, και αυτό διότι έχει στοιχεία που δεν έχει ο Τζάλμα. Αντίστοιχα, ο Τζάλμα έχει στοιχεία που δεν τα διαθέτει ο Μυστακίδης. Ό,τι καλύτερο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, που κάθε φορά, προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη που έχει, σε μια προσπάθεια να τα εκμεταλλευτεί.

Ο Πρίγιοβιτς από την πλευρά του, έχει φέρει στον ΠΑΟΚ αυτό που είχε μέχρι πέρυσι ο Αθανασιάδης. Δεν… πολυμιλάει, αλλά σκοράρει. Ο φετινός ΠΑΟΚ, έτσι όπως παίζει το τελευταίο τρίμηνο, είναι κομμένος και ραμμένος για τον…. Αθανασιάδη των περασμένων ετών. Του παίκτη της μιας επαφής στη περιοχή, του παίκτη που “χτυπάει” ενώ μπορεί να μην “φαίνεται” πολύ. Αυτό κάνει ο Ελβετός. Αυτό έκανε ο Κλάους τα τελευταία χρόνια. Και η “απουσία” του Κλάους μέχρι τώρα φαίνεται ακόμα περισσότερο με την “παρουσία” του Πρίγιοβιτς, που έχει και κάτι ακόμα, που δεν έχουν οι Αθανασιάδης και Κουλούρης. Ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ, στην Ξάνθη, έκανε λιγότερες φάσεις από τα περισσότερα τελευταία παιχνίδια. Οι Μυστακίδης και Πριγιοβιτς είναι “ on fire” που έλεγε και το NBA Jam, και βλέπουν την εστία… βαρέλι.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη μισή - ίσως και παραπάνω - πρόκριση στα χέρια του με το 1-2 με το οποίο έφυγε από τα Πηγάδια. Αν είχε φύγει και με τον Κάνιας υγιή, όλα θα ήταν καλύτερα για τον Ίβιτς, διότι ο τραυματισμός του Ισπανού “πονάει” ενόψει Σάλκε, από τη στιγμή που δεν είναι διαθέσιμος ο Κάτσε, με την παρουσία του Χαρίση να μοιάζει… μονόδρομο. Πλέον, οι ασπρόμαυροι σκέφτονται τους Γερμανούς. Και είναι λογικό από τη στιγμή που ακόμα και πριν από το χθεσινό παιχνίδι, αν κάποιος έλεγε στους ανθρώπους του Δικεφάλου του βορρά το ποιο από τα δυο παιχνίδια θα προτιμούσαν, είναι δεδομένο ότι θα ήθελαν το χθεσινό, και το πήραν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η κλάση του Πρίγιοβιτς έδωσε τεράστια νίκη στον ΠΑΟΚ
Το ξεχωριστό μήνυμα του Μυστακίδη
Στο νοσοκομείο άτυχος φίλαθλος του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK