Γήπεδα, γήπεδα, γήπεδα παντού...

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη, τον "εκμοντερνισμό" της Τούμπας και το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του ΠΑΟΚ.

Γήπεδα, γήπεδα, γήπεδα παντού...

Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την παρουσία των σχεδίων βάσει των οποίων ο Ιβάν Σαββίδης ήταν διατεθειμένος να χρηματοδοτήσει τη κατασκευή νέου γηπέδου και προπονητικών εγκαταστάσεων με κονδύλι που θα έφτανε τα 80 εκ. Ευρώ, η συζήτηση ανοίγει εκ νέου. Οι σκέψεις για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, η αντίδραση πριν καν γίνουν οι συζητήσεις, η Θέρμη που... κρύωσε, το Σχολάρι που ήρθε στο προσκήνιο και το ερωτηματικό που πάντα θα πέφτει στο τραπέζι. Τούμπα ή άλλου;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Έχει περίτρανα αποδειχθεί πως το "σκέφτομαι", "συζητώ", "μελετώ", "σχεδιάζω", "προτείνω" μέχρι το "κάνω" σε τέτοια θέματα στην Ελλάδα απέχει. Είναι επίσης σίγουρο πως αυτό το έχουν καταλάβει άπαντες, και ειδικά ο Ιβάν Σαββίδης, που είναι ο άνθρωπος που δείχνει να έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πράξη κάποιες σκέψεις που έχει, και σιγά - σιγά, αρχίζει και ανοίγει τα χαρτιά του.

Έκανε πίσω

Όταν, τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε παρουσιάσει τις σκέψεις του σε εκδήλωση στο "Μακεδονία Παλάς", άνοιξε η συζήτηση για έκταση που είχε βρεθεί στον Δήμο Θέρμης. Και συζητήσεις έγιναν, και σχέδια, και μελέτες, και διαγωνισμός μέσω του δημοσίου και τελικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έκανε πίσω, τονίζοντας - κατά τη παρουσία του στη Νέα Υόρκη - πως δεν του ακούστηκε η απαίτηση για την προκαταβολή των ενοικίων για 10 χρόνια, από τα συνολικά 49 για τα οποία θα ίσχυε η μίσθωση.

Αμέσως έκανε πίσω. Τώρα, προέκυψαν οι συζητήσεις για έκταση στο Σχολάρι. Το ποια ακριβώς είναι η περιοχή που βρίσκεται η έκταση 315 στρεμμάτων, το αν η περιοχή είναι κατάλληλη, το αν είναι υψηλό η χαμηλό το τίμημα για τα στρέμματα αυτά δεν είναι αυτό που "μετράει" τόσο στην όλη ιστορία, όσο το από που ξεκινά. Πρόκειται για έκταση ιδιώτη, κάτι που ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, και είναι κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί, καθώς μπαίνει στη κουβέντα.

Το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης

Ο Σαββίδης ψάχνεται γενικά, και χθες έγινε συνάντηση με τη πλευρά του υπουργείου εθνικής άμυνας. Η πλευρά του ΠΑΟΚ ήθελε να ρωτήσει το υπουργείο και από την πλευρά του το υπουργείο ήθελε να μάθει τις σκέψεις του ΠΑΟΚ για τα 700 στρέμματα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και τίποτα. Πολλά διότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να γνωρίζει το αν όντως υπάρχουν πιθανότητες "μετεγκατάστασης" όλου του ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο (καθώς μιλάμε για γήπεδο και για αθλητικές εγκαταστάσεις), και τίποτα, διότι αυτή ήταν η πρώτη συζήτηση και για να "μπουν μπουλντόζες" θα χρειαστούν πολλές ακόμα.

Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης εξετάζει την περίπτωση Καρατάσιου δε σημαίνει πως έχει "κλειδώσει" η μετακίνηση από τη Τούμπα. Κάθε άλλο... Είναι δεδομένο πως ο Σαββίδης θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορεί ο ίδιος να "παρέμβει" και αν είναι δυνατόν να "εκμοντερνίσει" το γήπεδο που ανήκει και θα ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπει σε συζήτηση για την Τούμπα αν δεν διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Οι σχέσεις ΑΣ - Σαββίδη ξεκίνησαν με τον μεγαλομέτοχο να έχει το πάνω χέρι και να πιέζει για μνημόνιο συνεργασίας που ολοκληρώνεται το 2017.

Δεν αποκλείεται ο ΑΣ να ξεκινήσει από αυτό το καλοκαίρι τη συζήτηση για το νέο μνημόνιο, ζητώντας αύξηση των εσόδων του, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τμήματα τα οποία κρατούν ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ και έχουν ανάγκη από στήριξη. Οι συζητήσεις που γίνονται για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου είναι η σωστή κίνηση στη λογική του "πρέπει να εξετάσω παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα για να έρθει η ώρα να αποφασίσω τι θα κάνω". Και αυτό το αποφασίσω θα πρέπει να περιλαμβάνει όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, και κυρίως του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο "checkpoint" του κάθε φίλου του Δικεφάλου του Βορρά. Μέλος στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και μετά διαρκείας, εκδρομές, σχόλιο, άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λείπει ο Σάντος απ' τη Σαρακοστή;

Ο κλασικός φετινός ΠΑΟΚ

Με δεμένα χέρια: Μικρές πιθανότητες επιτυχίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK