Η δουλειά του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε το ποιος θα είναι, όμως σίγουρα ξέρουμε τον... φόρτο εργασίας του από την πρώτη μέρα, με την πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν να πλησιάζει. Ο νέος προπονητής των "ασπρόμαυρων" θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ στο οποίο δεν λήγει κανένα συμβόλαιο αλλά υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες...

Η δουλειά του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ

Μπορεί ακόμα να μην ξέρουμε το ποιος θα είναι, όμως σίγουρα ξέρουμε τον... φόρτο εργασίας του από τη πρώτη μέρα που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου του Δικεφάλου του βορρά, με την πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν να έρχεται σε 10 μέρες! Ο νέος προπονητής των ασπρόμαυρων θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ στο οποίο δεν λήγει κανένα συμβόλαιο αλλά υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες...

Κάποια αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και ουσιαστικά θα γίνουν γνωστές στο νέο τεχνικό, προκειμένου εκείνος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των θεμάτων που δημιουργήθηκαν. Στη θέση κάτω από τα δοκάρια, ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να δείξει το δρόμο της εξόδου στον Ζέλικο Μπρκιτς, την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Γλύκος θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την ασπρόμαυρη εστία από τις αρχές του 2018 και μετά.

Η απόκτηση γκολκίπερ είναι δεδομένη, όμως, το ερωτηματικό έχει να κάνει με το τρόπο δόμησης της σειράς των τερματοφυλάκων, και το αν ο Μάριος Σιαμπάνης θα είναι δίδυμο με τον νέο γκολκίπερ μέχρι την επιστροφή του Παναγιώτη Γλύκου ή αν οι ασπρόμαυροι θα αναζητήσουν και ένα δεύτερο "Νο1".

ΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στο κέντρο της άμυνας, ο Αχιλλέας Πούγγουρας πήρε τις πρώτες τους ευκαιρίες με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας έβγαλε μια σεζόν χωρίς να γράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής.

Για τον πρώτο, ο Βλάνταν Ίβιτς είχε καλή άποψη καθώς τον γνώριζε από την κοινή τους παρουσία στην Κ20 του Δικεφάλου του βορρά, και για τον Χατζηισαΐα, ο Σέρβος τεχνικός είναι την... ακριβώς αντίθετη, αφήνοντάς τον στο περιθώριο.

Στο αριστερό άκρο, για τον Μαρίν Λέοβατς έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα κινητικότητα αν σκεφτεί κανείς πως τον χειμώνα ο ΠΑΟΚ απέρριψε προτάσεις που έγιναν για τον Κροάτη καθώς αυτές ήταν κάτω από τα χρήματα που είχε δαπανήσει ο Δικέφαλος του βορρά το καλοκαίρι του 2015 για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης ήταν και αυτός ένα από τα "παιδιά" του Ίβιτς στα χρόνια του στην Κ20 και έβγαλε την σεζόν μένοντας Τούμπα, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Γιαννούλη που δόθηκε δανεικός.

ΤΑ ΔΥΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Οι Χάρης Χαρίσης και Έργκους Κάτσε είναι οι παίκτες πάνω στους οποίους θα πέσουν τα φώτα, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν στο περιθώριο την σεζόν που τελείωσε. Όπως είναι λογικό, κανείς από τους δυο δε θα θέλει να ζήσει και του χρόνου κάτι παρόμοιο. Μια θέση βασικού στον άξονα θα ανοίξει με την δρομολογημένη παραχώρηση του Γκόικο Τσίμιροτ, όπως παράλληλα ο Δικέφαλος του βορρά έχει ήδη κάνει κινήσεις για την απόκτηση ενός εσωτερικού μέσου.

Η αναφορά στους Χαρίση και Κάτσε έχει να κάνει με το αναμενόμενο ερωτηματικό που αμφότεροι θα θέσουν αναφορικά με το μέλλον τους. Λόγω ηλικίας, αποτελούν δυο "κεφάλαια" τα οποία ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει το τρόπο με τον οποίο θα τα αξιοποιήσει.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Με δεδομένη την απουσία του Γιάννη Μυστακίδη στο πρώτο μισό της νέας σεζόν, ο ΠΑΟΚ ήδη κινείται για εξτρέμ (με την συζήτηση για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να είναι πιο... ζεστή και ρεαλιστική από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια) ενώ στην επίθεση τα δυο ερωτηματικά αφορούν τους δυο Έλληνες.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του προερχόμενος από την πιο "φτωχή" επαγγελματική του σεζόν και ο Ευθύμης Κουλούρης γνωρίζει εξ' αρχής που ξεκινά από την... δεύτερη σειρά εκκίνησης.

ΘΑ "ΜΙΛΗΣΕΙ" ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Από τη στιγμή που υπάρχει αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, τα συγκεκριμένα σχέδια είναι τα... “επί χάρτου”, καθώς επί του πρακτέου, κάθε χρόνο, η καλοκαιρινή προετοιμασία βγάζει ειδήσεις από τη στιγμή που ο νέος προπονητής γνωρίζει τους παίκτες στο γήπεδο και όχι με βάση τα όσα έχει ακούσει ή έχει δει μέσω οπτικού υλικού από παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK