Η ουσία είναι αλλού

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την απόφαση για επανέναρξη του κυπέλλου και καταγράφει τις αντιδράσεις στο "στρατόπεδο" του ΠΑΟΚ.

Η ουσία είναι αλλού
Σαββίδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απόφαση για την επανέναρξη του κυπέλλου είναι δεδομένη, όμως στον ΠΑΟΚ θα περιμένουν μέχρι την γνωστοποίηση όλων των αποφάσεων που θα έχουν προκύψει από τις συναντήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Οι ασπρόμαυροι αποφάσισαν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια που θεωρητικά υπάρχουν μέχρι να τοποθετηθούν.

Θεωρητικά, είναι η μοναδική από τις πλευρές που έχει την υποχρέωση να το κάνει, και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που δια στόματος Σαββίδη, έθεσε θέμα απόσυρσής του από το κύπελλο, ως μορφή διαμαρτυρίας στην διαιτησία του Ανδρέα Παππά στον ημιτελικό της Τούμπας.

Μάλιστα, ο Σαββίδης, λίγες ημέρες μετά από εκείνο το παιχνίδι είχε δηλώσει πως τη μέρα που θα οριστεί ο δεύτερος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θα δώσει φιλικό παιχνίδι στη Τούμπα.

Οφείλει να ακολουθήσει όσα δήλωσε

Η πρώτη δήλωση περί αποχώρησης από το κύπελλο είχε γίνει με τους σφυγμούς στα ύψη όμως η δεύτερη είχε γίνει με καθαρό μυαλό. Μάλιστα, μια μεγάλη μερίδα φίλων του Δικεφάλου του Βορρά... το ΄χει δέσει κόμπο δεν θέλει να ακούει το ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης. Το σίγουρο είναι ένα. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο Σαββίδης οφείλει να ακολουθήσει όλα όσα δήλωσε. Διότι και όταν τα δήλωνε, γνώριζε πολύ καλά την επίπτωση που θα έχει η μη παρουσία του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του "Καραϊσκάκης".

Σε επίπεδο ουσίας, ο ΠΑΟΚ οφείλει να το συζητήσεις εσωτερικά, για μια ακόμα φορά, αντιμετωπίζοντας πλέον όλα τα γεγονότα ως "πακέτο" και όχι μεμονωμένα το κύπελλο ως θεσμό. Και σωστά οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά παίζουν με το χρόνο και κάνουν λόγο για ανακοινώσεις - τοποθετήσεις αφού πρώτα επικυρωθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν την Δευτέρα. Διότι, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ξεκινώντας μια προσπάθεια, έχοντας συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις.

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Μετά από όλα όσα έγιναν, είναι εύκολο να βρεθούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης για ένα παιχνίδι τυπική διαδικασία; Καθόλου. Όχι λόγω του μηδενισμού, αλλά του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε ο ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Παππάς θεωρήθηκε ένοχος για όλα όσα έγιναν, ο Μακ άκουσε τα "μπράβο" από τον Σαββίδη για τη στάση του απέναντι στον διαιτητή.

Η απόσυρση από το κύπελλο μοιάζει με μονόδρομο, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βρει το τρόπο να διαχειριστεί αυτό το παιχνίδι, ως οργανισμός. Ήδη το έχει "πληρώσει" μπαίνοντας σε διαδικασία "τελικού" με τον Λεβαδειακό και την ίδια ώρα να έχει το μυαλό του σε Γιάννενα και Τρίπολη για το αν θα είναι στα πλέι οφ από την 29η αγωνιστική, ενώ κανονικά θα έπαιζε αυτό το παιχνίδι με στόχο να μην αφήσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να μπουν με περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ. Και αναλόγως το ποιο θα είναι το πρόγραμμα στα πλέι οφ, μπορεί να δώσει ακόμα και τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό ΑΕΚ, στα πλέι οφ, κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ξέχωρα από την απόφαση για το κύπελλο -που επαναλαμβάνω πως είναι περισσότερο επικοινωνιακή και η μη παρουσία στον ημιτελικό του "Καραϊσκάκης" θα ικανοποιήσει τη πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ - ο Δικέφαλος καλείται να πάρει μια συνολική απόφαση και για την περαιτέρω στάση του και γι' αυτό και οι ανακοινώσεις δεν ήρθαν χθες, όταν και διαφάνηκαν οι προθέσεις ΕΠΟ και Πολιτείας. Στο κάτω - κάτω, εφόσον ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να πρωτοστατήσει στην επόμενη μέρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οφείλει να παίξει με το χρόνο, και σε πρώτη φάση, αυτό και κάνει.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολο το παρασκήνιο της συνάντησης που απέτρεψε το Grexit
Κοντονής: "Δεν γίνεται να φτιάχνονται οι νόμοι όπως ονειρεύεται η ΕΠΟ"
Στο Μαξίμου ο Σαββίδης
Σαββίδης: "Η Ελλάδα μπορεί να βρει λύσεις σε συνεργασία με την ομογένεια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK