Η στιγμή που μένει και το "ευχαριστώ" στον Στραματσόνι

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και την ισοπαλία που ήρθε στο πιο κατάλληλο σημείο για την ψυχολογία του "Δικεφάλου" ενόψει της συνέχειας.

Η στιγμή που μένει και το "ευχαριστώ" στον Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς και σε αυτό στο "Καραϊσκάκης". Και τότε, ο αντίπαλος του Δικεφάλου πήρε την κεφαλιά στην πρώτη στημένη φάση και τότε ο αντίπαλος του "Δικεφάλου" σκόραρε στην πρώτη ουσιαστική τελική προσπάθεια πριν βγει το πρώτο δεκάλεπτο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Το ξεκίνημα που έκανε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ήταν από τα χειρότερά του το τελευταίο διάστημα. Ούτε φάσεις δέχθηκε, ούτε απειλήθηκε, αλλά έδειχνε ανήμπορος να κρατήσει τη μπάλα, βάζοντας συνεχώς τον Παναθηναϊκό στο προσκήνιο. Οι Τσίμιροτ και Χαρίσης έδειχναν αλλού να πατούν και αλλού να βρίσκονται, ο Πέλκας "εμφανίστηκε" στο γήπεδο στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με ένα άψυχο σουτ που έκανε, ο Μακ δεν είχε καταφέρει να φανεί, και ο Μυστακίδης προσπαθούσε να παίξει και μέσα στη περιοχή και έξω από αυτή, και δεξιά και αριστερά, και όπου μπορούσε να πάει πήγαινε.

Και επιστρέφει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος και δέχεται γκολ σε φάση που ξεκινά από δικό του κόρνερ, με τον Βελλίδη να είναι στη γραμμή της μεγάλης περιοχής όταν έγινε η κάθετη πάσα στον χώρο για τον Καλτσά, και να αποφασίσει να γυρίσει προς την εστία του. Και ο ΠΑΟΚ χάνει με 2-0 "από το πουθενά". Ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις τελικές, και με την έναρξη του δευτέρου μέρους δέχεται και δεύτερο τέρμα.

"Ευχαριστώ" στον Στραματσόνι

Και κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός αρχίζει να γυρίζει στο καβούκι του και ο ΠΑΟΚ "εμφανίζεται" στο γήπεδο ως σύνολο. Οι Τσίμιροτ και Χαρίσης κερδίζουν μέτρα, ο Βόσνιος πετυχαίνει ένα ονειρεμένο γκολ , και ο Παναθηναϊκός δεν αντιδρά. Και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει. Επιμένει, λέγοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον αντίπαλο, και κυρίως στον προπονητή του, που αποσυντόνισε την ομάδα του με διπλή αλλαγή.

Η μετάλλαξη του ΠΑΟΚ ήρθε βήμα – βήμα. Αρχικά ο Πέλκας βρέθηκε στον άξονα και ένιωσε πιο οικεία. "Μπήκε" στο παιχνίδι. Ο Μυστακίδης συνεχίζει να κινείται συνεχώς και να δημιουργεί χώρους, και οι δυο τους "υπογράφουν" την ισοφάριση "από το πουθενά". Και το χρησιμοποιώ εκ νέου το "από το πουθενά" διότι με το σκορ στο 2-0, τίποτα δεν έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ έχει λάδι στο καντήλι του. Και στο 2-2 ήρθε η στιγμή του ματς για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που μένει από το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ο Δημήτρης Πέλκας πηγαίνει στον πάγκο για να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε. Και εκεί πηγαίνουν όλοι οι παίκτες και γίνονται ένα κουβάρι. Μια γροθιά.

Αυτό, το είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Δικέφαλος βρισκόταν πριν το ματς σε τέτοιο σημείο που έψαχνε από κάπου να πιαστεί. Και μέσα στο ματς έχανε με 2-0. Και ισοφάρισε. Ανέπνευσε. Έδειξε πως έχει σφυγμό. Και δεν είναι τυχαίο πως η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν στο παιχνίδι με την Καλλονή στη Λέσβο. Και τότε ο ΠΑΟΚ το είχε ανάγκη. Ή μάλλον όχι ο ΠΑΟΚ, γενικά και αόριστα. Τα αποδυτήρια. Οι παίκτες και ο προπονητής. Διότι εκεί είχε πέσει το βάρος τότε, και εκεί πέφτει και τώρα, αφού πρώτα έχουν γίνει πολλά εκτός αυτών. Αλλαγή πρόεδρου, απομάκρυνση τεχνικού διευθυντή, αλλαγή γενικού αρχηγού, και τρεις φορές ο προπονητής να... σώζει το τομάρι του στο παρά ένα. Και στο τέλος της κάθε ημέρας, όταν η πόρτα των αποδυτηρίων έκλεινε, έμεναν οι παίκτες και ο προπονητής.

Μισογεμάτο το ποτήρι

Έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έμεινε για όγδοο παιχνίδι χωρίς νίκη, αλλά το ποτήρι φαίνεται μισογεμάτο. Και φαίνεται μισογεμάτο σε θέμα ψυχολογίας. Διότι, αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και πολλά στη Λεωφόρο μέχρι ο Τούντορ να διορθώσει τον αρχικό του σχηματισμό και ο Στραματσιόνι να χαλάσει τον δικό του. Με ένα κάρο απουσίες σε δημιουργικό και εκτελεστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έβγαλε δυο γκολ σε ντέρμπι. Απέναντι σε μια ομάδα με την οποία θα παίξει άλλες δυο φορές, εφόσον παραμείνει εντός πεντάδας.

Και στέκομαι στη ψυχολογία, διότι παίζει μεγάλο ρόλο ενόψει το αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ιγκόρ Τούντορ στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για υπερβολή πίεση. Σα να ήθελε να φωνάξει "μάγκες, και εγώ κάνω λάθη και οι παίκτες κάνουν λάθη, αλλά αυτή τη στιγμή αυτοί που έχω στη διάθεσή μου, αυτά μπορούν και τα δίνουν όλα". Έτσι "μετέφρασα" αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου. Και ήθελε να τα πει καιρό αλλά περίμενε ένα θετικό αποτέλεσμα για να μην ακουστούν ως δικαιολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: Απίστευτη πάσα του Μυστακίδη!

Ξέσπασμα: Τούντορ κατά δημοσιογράφων!

News 24/7

24MEDIA NETWORK