Και τώρα οι δυο τους

Οι μεταγραφικές ευθύνες σε μια σεζόν που το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες θα είναι μεγάλες, σε μια ούτως ή άλλως "ειδική" περίοδο όπως είναι πάντα αυτή του Ιανουαρίου. Ράζβαν Λουτσέσκου και Λούμπος Μίχελ έχουν δύσκολο έργο. Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, οι πωλήσεις που πρέπει να γίνουν και η μεγάλη συζήτηση για την δεύτερη αλλαγή πρώτου σκόρερ σε ένα χρόνο.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα Δεκεμβρίου για να παρθούν οι αποφάσεις για το τι θέλει ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Το ήξερες σχεδόν από τις αρχές Νοεμβρίου. Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η συζήτηση που αφορούσε το ποιος θα είναι εκείνος που θα κάνει τις τελικές επιλογές ήταν πιο «καυτή» από το σε ποιες θέσεις θα έψαχνε ποδοσφαιριστές ο «Δικέφαλος του βορρά».

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στηρίχθηκε – επιτέλους – από τα αποτελέσματα και τις επιλογές που έκανε για να έρθουν αυτά. Και οι αλλαγές που έχει ήδη κάνει δεν είναι λίγες. Να τις μετρήσουμε; Εχει αλλάξει τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, αριστερό μπακ, επιτελικό μέσο και δεξι εξτρέμ σε σχέση με την ενδεκάδα που δούλευε αρχικά στο μυαλό του και στη συνέχεια στο χορτάρι, τον Οκτώβριο.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ

Ο Ρουμάνος κόουτς είναι διατεθειμένος να κάνει αυτό που θα έκανε αν είχε πάρει το χρίσμα τον περασμένο Ιούνιο, όταν και οι ασπρόμαυροι (πρόλαβαν τους ανθρώπους του Ατρόμητου και) έκλεισαν τον Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς. Θα μπει και εκείνος στο «παιχνίδι» των μεταγραφών, μαζί με τον Λούμπος Μίχελ. Αυτό το «μαζί» σηκώνει συζήτηση, κυρίως για ένα λόγο. Διότι στον ΠΑΟΚ αναλωνόμαστε με την κάθε λεπτομέρεια των μεταγραφών. Και δεν θα γινόταν αυτό αν κάθε φορά η «διαδρομή» κάθε μεταγραφής ήταν η αναμενόμενη με βάση τη δομή του εσωτερικού της ομάδας. Στο τραπέζι θα πέσουν αρκετά ονόματα. Από όλους.

Στο τέλος, το βουλοκέρι θα το βάλει αυτός που... πληρώνει. Και σε αυτό, δεν είναι η εξαίρεση ο ΠΑΟΚ. Μερικοί αρέσκονται να τονίζουν πως τις μεταγραφές «τις κάνει ο Σαββίδης». Εκείνος τις οριστικοποιεί, αυτό είναι σίγουρο. Προτάσεις γίνονται, ακούγονται όλες οι γνώμες, και το αγωνιστικό τμήμα στέλνει την τελική του εισήγηση. Η επερχόμενη θα είναι η πρώτη μεταγραφική περίοδος με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου και ο Ρουμάνος τεχνικός θα «πάρει επάνω του» την κατάσταση. Τι σημαίνει αυτό; Θα ψάξει και ο ίδιος να δει αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, ειδικά για το αριστερό άκρο της άμυνας, για τους οποίους θα βάζει «χέρι στη φωτιά».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛ ΚΑΙ ΤΟ"DEJA VU"

Και τα ταξίδια του κάνει για ποδοσφαιριστές, και ονόματα γεμίζει στο καρνέ του, και τις θέσεις του εκφράζει χαράσσοντας την μεταγραφική πολιτική. Ο Λούμπος Μίχελ... έχει πρόγραμμα. Από το καλοκαίρι, έχουν γίνει πολλά. Αυτός που τον «πάει» θα ξεκινήσει την αναφορά του από τον Μάτος και αυτός που δεν τον πάει θα ξεκινήσει την αναφορά του από τον Λεβέκ. Η ουσία είναι το «πάντρεμα» με τον προπονητή. Και τώρα... το «deja vu».

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Λούμπος Μίχελ, μετά από ένα διάστημα γεμάτο σκαμπανεβάσματα είδε τον προπονητή του ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς) να σταθεροποιείται, τα βάλανε κάτω, το δουλέψανε και όταν ήρθε η ώρα να πουληθεί ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (Ροντρίγκες) αξιοποίησαν τα λεφτά που ήρθαν και αποκτήσανε έναν ποδοσφαιριστή που βγήκε πρώτος σκόρερ (Πρίγιοβιτς).

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Λούμπος Μίχελ, μετά από ένα διάστημα γεμάτο σκαμπανεβάσματα είδε τον προπονητή του ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) να σταθεροποιείται, τα βάλανε κάτω, το δουλέψανε και αν έρθει η ώρα να πουληθεί ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (Πρίγιοβιτς) πρέπει να αξιοποιήσουν τα λεφτά που θα έρθουν και να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή που θα βγει πρώτος σκόρερ (....).

News 24/7

24MEDIA NETWORK