Κερδίζει και μετά... αλλάζει

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη διαχείριση που καλείται να κάνει ο Ίβιτς, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κούραση, σωματική και πνευματική, που έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά και τις αλλαγές που ακολουθούν.

Κερδίζει και μετά... αλλάζει

Ο Βλάνταν Ίβιτς καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ που έχει ημερομηνία λήξεως, και μέχρι στιγμής έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Έχοντας αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους παίκτες έχει φέρει τον ΠΑΟΚ στη πρώτη θέση, και αν οι ασπρόμαυροι επικρατήσουν του Πανιωνίου στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα, τότε θα φτάσει τους 10 βαθμούς και θα κληθεί να διαχειριστεί το φινάλε των πλέι οφ έχοντας το πάνω χέρι από τη στιγμή που θα είναι πάνω από την ΑΕΚ και θα έχει να υποδεχθεί στην ανοικτή πλέον Τούμπα τον Παναθηναϊκό.

Το βάρος στην ψυχολογία

Ο Σέρβος τεχνικός έχει ρίξει το βάρος στη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως η κούραση, σωματική και πνευματική, έχει χτυπήσει κόκκινο, από τη στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες βρίσκονται στο γήπεδο εδώ και σχεδόν 11 μήνες. Και δεν είναι λίγο πράγμα για μια ομάδα που τερμάτισε πέρυσι τελευταία στα πλέι οφ, με μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, να φτάσει να διεκδικεί να κόψει πρώτη το νήμα, ενώ και στην ειδική βαθμολογία ξεκίνησε από την τελευταία θέση.

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Και μιλάμε για μια ομάδα που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό μέσα στο καλοκαίρι. Χοντρικά, ο ΠΑΟΚ ψάχνει (ξανά) εμπειρία σε όλο τον άξονα (τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, εξάρι, δεκάρι, φουνταριστό) και νιάτα στα εξτρέμ. Αμέσως - αμέσως επτά μεταγραφές, και μιλάμε για 11άδες κινήσεις, από τη στιγμή που ο Όλσεν έφυγε και τυπικά, ο Βίτορ κουνάει μαντήλι, η μεσοαμυντική γραμμή θα ανοίξει, η θέση του επιτελικού ήταν όλη την σεζόν άδεια και τα άκρα της επίθεσης ίσως χρειαστεί να αλλάξουν και τα δυο αν γίνουν δυο πωλήσεις.

Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο και δύσκολο. Το ότι ο Ιβάν Σαββίδης βάζει το χέρι στη τσέπη είναι αποδεδειγμένο. Το ότι έχει ακόμα όρεξη να το κάνει, είναι και αυτό καταγεγραμμένο, ειδικά αν έστω και στο φινάλε "γλυκαθεί" με την πρωτιά στα πλέι οφ. Αλλά, ήρθε η ώρα να του... κάνουν και το χατίρι. Να βρεθούν οι άνθρωποι που θα τον στήσουν μια ομάδα με καρδιά στην άμυνα, μυαλό στον άξονα, και πνευμόνια στα άκρα. Παίκτες υπάρχουν. Όσο υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν και παίκτες. Μυαλό χρειάζεται. Αρχικά να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μην έχει χασούρα από τους παίκτες που δεν του βγήκαν. Να βγουν δηλαδή τα λεφτά που δόθηκαν για Όλσεν, Ζάιρο, Σάμπο, να υπάρχει υπομονή μέχρι να γίνουν οι όποιες πωλήσεις στη κατάλληλη τιμή. Οι Μακ και Κάτσε λόγω Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα είναι στη βιτρίνα, την ώρα που στον ΠΑΟΚ επιμένουν στο "όλοι έχουν τη τιμή τους".

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛ

Όλα δείχνουν πως ο Λούμπος Μίχελ θα είναι εκείνος που θα κινήσει τα νήματα, και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ξέρει το ποιος θα είναι ο προπονητής, ώστε να σηκώσουν μαζί αυτό το φορτίο. Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει μέχρι την πρωτιά, το όνομα του νυν προπονητή θα μπει ψηλά στη λίστα με τον επόμενο προπονητή. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιουνίου να έχει προπονητή, έτσι ώστε εκείνος για τον επόμενο μήνα να στήσει την ομάδα που αρχικά θα πάει προετοιμασία και σε αυτή θα προστίθενται κομμάτια. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι πως αυτή τη φορά, υπάρχει μαγιά. Υπάρχουν και παίκτες που θα φέρουν χρήματα για να αποκτηθούν άλλοι, αλλά και που θα αποτελέσουν τη βάση του επόμενου ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει όντας ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι τέτοιο καιρό αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σε απολογία οι τέσσερις των πλέι οφ
Βιεϊρίνια: "Περιμένω τη στιγμή που θα έρθω και πάλι στον ΠΑΟΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK