Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει νέο τρόπο αποκλεισμού

Ο Αντώνης Τσακαλές γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια στο Champions League.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει νέο τρόπο αποκλεισμού
ΠΑΟΚ-Άγιαξ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ποδόσφαιρο δεν φημίζεται για τη "δικαιοσύνη" του. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό είναι αγαπητό. Διότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ είναι από χθες στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και βρέθηκε εκεί ανοίγοντας...ένα νέο δρόμο.

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Μέχρι χθες είχε αποκλειστεί με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και βρήκε έναν ακόμα. Πιο πικρό και από αυτόν με τον οποίο αποκλείστηκε προ τριετίας από την Σάλκε, πιο επώδυνο από αυτόν που είχε αποκλειστεί προ εξαετίας και πάλι από τον Άγιαξ. Κρίμα για το τρόπο που αποκλείστηκε, αλλά αυτός ο αποκλεισμός δεν είναι άδικος.

Δε θα πάω στο άλλο άκρο για να πω ότι είναι δίκαιος, αλλά άδικος δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ δεν έψαχνε το γρήγορο γκολ, αλλά το βρήκε. Και λέω δεν το έψαχνε, διότι το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως θα κυλούσε αν δεν είχε γίνει το 1-0 από τον Αθανασιάδη. Ο Δικέφαλος επέλεξε να πάει πίσω από τη μπάλα και να παίξει στη κόντρα.

Ο Άγιαξ παρατάχθηκε με ένα απρόσμενο αλλά και αναποτελεσματικό 3-5-2 , διότι ακόμα και με την υπερφόρτωση του άξονα, ο Άγιαξ δεν έκανε παιχνίδι από εκεί αλλά έγερνε μονόπατα, από τα αριστερά, με τον Ντάιξ να ψάχνει μια σωστή σέντρα και να μη τη βρίσκει.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε, δυο σε κόντρα επίθεση και μια μετά από λάθος του Άγιαξ. Τις έψαξε, τις βρήκε, τις έκανε, τις έχασε. Είναι κρίμα που τις έχασε, αλλά άδικο δεν είναι. Δε του φταίει κανείς.

Και ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στα τρία ημίχρονα που έπαιξε με τον Άγιαξ, έδωσε φάουλ στο χώρο ανάμεσα στη μεγάλη περιοχή και τη μεσαία γραμμή. Και πήγε να παίξει ζώνη. Και την έπαιξε ψηλά. Και πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό. Έχω μια "αλλεργία" στη ζώνη στα στημένα στην Ελλάδα, αλλά νιώθω και λίγο σαν μετά Χριστόν προφήτης τώρα που το γράφω. Απλά, δεν την είδα να την εφαρμόζει ποτέ καλά ο ΠΑΟΚ όποτε πήγε να το δοκιμάσει. Και στη προετοιμασία πελάγωσε. Και αυτή η φάση μένει. Αλλάζει όλο το ματς.

Και ξέρετε. Αν ήταν απλά το γκολ του Άγιαξ, πάει και έρχεται. Αλλά ήρθε μετά τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία στα τάρταρα. Αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ, που βγήκε φοβισμένος στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν τυχερός που βρήκε απέναντι του έναν εξίσου φοβισμένο Άγιαξ, που σκέφτηκε να δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ δεν τον ήθελε. Και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έγιναν δυο φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι και ο Άγιαξ γκολ. Και πάλι κρίμα, αλλά και πάλι δεν λέω ότι είναι άδικο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Για τον διαιτητή δεν έχω να πω πολλά. Περίεργος ήταν. Τα έβλεπε όλα και λες και είχε δεκάλεπτα στα οποία έλεγε "τώρα θα τα σφυρίξω όλα" και μετά "τώρα θα τα αφήσω όλα". Τέλος πάντων. Τον αφήνω.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία για μια ψυχολογική υπέρβαση. Να βγάλει από πάνω του από το βάρος των αποκλεισμών στη Τούμπα. Κατ τα άλλα, τώρα αρχίζει η χρονιά. Σε δυο ματς ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το φαβορί και συνολικά στάθηκε καλά. Τελείωσαν αυτά. Αρχίζουν τα ματς στα οποία θα είναι εκείνος το φαβορί. Άλλη κατάσταση, ίδιοι παίκτες. Έχει ψωμί η σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τόσα χρήματα χάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από τον αποκλεισμό τους
AYTOKTONIA: Έχασε μόνος του
Λέοβατς: "Συγγνώμη, ήταν ηλίθιο πέναλτι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK