Μας τα χάλασαν οι Ολλανδοί

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τα συμπεράσματα που βγήκαν από το 14-0 στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Σιλφόλντε.

Μας τα χάλασαν οι Ολλανδοί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Άλλη ομάδα περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε, και άλλη εμφανίστηκε στο γήπεδο. Καλύτερα να κάναμε οικογενειακό δίτερμα”. Και μόνο αυτή η ατάκα που ειπώθηκε ως κριτική του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σιλφόλντε από άνθρωπο της ομάδας ως σχολιασμό, φτάνει για να καταλάβει κανείς πως αυτού του είδους οι νίκες, με “σκορ μαμούθ“ δεν είναι και ο,τι πιο χρήσιμο για έναν προπονητή.

Δεν είναι ότι δεν τις θέλουν. Η λογική των προπονητών είναι πως όποτε παίζεις, πρέπει να έχεις στόχο να σκοράρεις όσα πιο πολλά μπορείς. Και αυτό δεν έχει να κάνει με νοοτροπία “νίκη χωρίς οίκτο“ αλλά με τη νοοτροπία του να είσαι σοβαρός κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είτε της απόλυτης πίεσης είτε της απόλυτης χαλαρότητας.

ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το πρώτο δεδομένο είναι πως ο ΠΑΟΚ μάλλον ξεγελάστηκε από το “φτωχό” 2-0 με το οποίο επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Σιλφόλντε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό το σκορ κάπως “ανέβασε” στα μάτια των “ασπρόμαυρων” την Ολλανδική ομάδα. Δεν περίμεναν ότι μπροστά τους θα είχαν τα…. Ολλανδικά Άσπρα Χώματα, αλλά μια ομάδα που θα είναι σε θέση να δυσκολέψει κάπως τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως το ματς ξεκίνησε με τον Κουλούρη να σκοράρει με το στήθος στο 73’’ και τον Περέιρα να βγαίνεις μόνος του απέναντι στον Ολλανδό τερματοφύλακα μετά από γέμισμα του Μελίσσα.

Πάντως, ακόμα και μέσα από τέτοια ματς, υπάρχουν κάποια πράγματα που φάνηκαν, κάποια πράγματα που μπήκαν στο μπλοκάκι του Βλάνταν Ίβιτς και τον τιμ ανάλυσης αγώνων, που κατέγραψε το ματς και σημείωσε λεπτομέρειες που χρίζουν συζήτησης.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Όπως για παράδειγμα η διάθεση του Χαρίση να παίζει “στα κόκκινα“, να πιέζει, να κλέβει, να δίνει με τη μια. Όπως οι δυο - τρεις 25άρες και 35άρες μπαλιές του Σάχοφ, σε συνδυασμό με τις καλές τοποθετήσεις του και τις γρήγορες κινήσεις του παρά την σωματοδομή του.

Όπως ο κεφάτος Περέιρα, που έμπαινε με όποιο τρόπο ήθελε και τελείωσε τις φάσεις. Μάλιστα το χατ τρικ τον αδικεί καθώς έχασε και δυο τετ-α-τετ. Ο Μάτος έδειξε πως δικαιολογημένα θεωρεί τον εαυτό του μπακ - χαφ. Απλά στο χθεσινό ματς, και να ξεχάστηκε μια - δυο φορές, δεν έγινε τίποτα. Ο Κρέσπο επιβεβαίωσε πως έχει γρήγορα πόδια και σωστά πατήματα όταν βγαίνει για κεφαλιά. Αλλά η επίθεση της Σιλφόλντε δεν είναι μέτρο κρίσης. Το θετικό είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει τρεις παίκτες που “το ‘χουν” στην επίθεση.

Έχουν το ένστικτο, το τρόπο, το τελείωμα, το μυαλό. Δεν περίμενε κανείς το χθεσινό 14-0 για να βγάλει από το συμπέρασμα για Κλάους, Κουλούρη και Περέιρα. Απλά, για πρώτη φορά φέτος, είναι στον ΠΑΟΚ και οι τρεις μαζί. Και ο ΠΑΟΚ ψάχνει και έναν ακόμα επιθετικό. Και καλά κάνει και ψάχνει με το τρόπο που σκέφτονται στον Δικέφαλο, που χτίζουν ομάδα για τρεις διοργανώσεις, για μια σεζόν που μπορεί να έχει και πάνω από 50 παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να βγάλουμε και πολλά συμπεράσματα αλλά η εμφάνιση των Ολλανδών μας τα χάλασε, όχι μόνο σε εμάς που περιμέναμε να πάρουμε για πρώτη γεύση, αλλά ακόμα και στον Ίβιτς, που σίγουρα περίμενε κάτι διαφορετικό, όχι από τον ΠΑΟΚ, αλλά από την Σιλφόλντε. Πλέον, τα πρώτα δείγματα αναμένονται το Σάββατο κόντρα στην Μπριζ, εκεί που λογικά δεν θα δούμε δυο ενδεκάδες, αλλά μια ενδεκάδα για 60 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρώτα δείγματα ισορροπίας
Οι μεταγραφές είναι θρησκεία
ΠΑΟΚ - Σιλφόλντε 14-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK