Μαθήματα αντοχής και βάθους

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καραμπάγκ και αυτά που έχει στο μυαλό του ο Βλάνταν Ίβιτς.

Μαθήματα αντοχής και βάθους

Στο μυαλό όλων υπάρχουν ένα σωρό πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη σωρεία χαμένων ευκαιριών στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, κανείς δεν μπορεί να μην έχει έστω και στο βάθος του μυαλού του την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αλλά όλοι οφείλουν να ρίξουν το βάρος τους στο παιχνίδι με την Καραμπάκ, το οποίο υπό συνθήκες μπορεί να απλοποιήσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στην συνέχεια του θεσμού.

Η αναμέτρηση με τον Ηρακλή άφησε μια μάλλον πικρή γεύση, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, και απλά δεν τα πλήρωσε, ενώ τρεις παίκτες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού που προέκυψαν κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Μαρίν Λέοβατς και Στέλιος Μαλεζάς προπονήθηκαν για πρώτη φορά χθες σε κανονικούς ρυθμούς μετά από διήμερη απουσία, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης για τρίτη διαδοχική ημέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Βλάνταν Ίβιτς καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση, και να βάλει σε μια… ζυγαριά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παίκτες από τη μια, και τα δυο παιχνίδια με Καραμπάκ και Ολυμπιακό από την άλλη.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΒΙΤΣ

Ένας Αζέρος δημοσιογράφος ρώτησε τον προπονητή του Δικεφάλου του βορρά, με ποια ήττα θα ήταν περισσότερο στεναχωρημένοι οι φίλαθλοι της ομάδας, αναφερόμενος στα παιχνίδια με Κάραμπακ και Ολυμπιακό. Ο Ίβιτς ντρίμπλαρε και είπε πως κάθε ήττα στεναχωρεί τους φιλάθλους της ομάδας του, αλλά η ουσία είναι πως μέσα του, αν έφτανε στο έσχατο σημείο να διαλέξει, θα επέλεγε να χάσει το σημερινό παιχνίδι.

Αν δώσουμε συνέχεια στην θεωρητική ερώτηση που τέθηκε στον Ίβιτς, μια ενδεχόμενη ήττα από την Καραμπάκ, μπορεί να “διορθωθεί” σε δυο εβδομάδες, ενώ μια ήττα από τον Ολυμπιακό, θα χρειαστεί ίσως κάτι περισσότερο για να “διορθωθεί”. Πόση σημασία έχει αυτό; Ίσως για τις επιλογές του στην ενδεκάδα του σημερινού αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αισίως στη τρίτη από τις συνολικά έξι “Ευρωεβδομάδες” και μέχρι στιγμής δεν έχει σε καμία καταφέρει το απόλυτο. Ουσιαστικά, αυτή η εβδομάδα είναι ένα ακόμα μάθημα αντοχής και βάθους του ρόστερ των ασπρόμαυρων. Ωραίο αυτό το “έχω 25-30” παίκτες που λένε οι προπονητές, αλλά είναι από τα κλισέ μπορεί και να μη το πιστεύει κανένας τους. Αυτό που κάθε φορά διαφαίνεται είναι το σε ποιο βαθμό έχουν δικαίωμα να το λένε.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ

Ο Βλάνταν Ίβιτς σκέφτεται να κάνει αλλαγές και στις τρεις γραμμές του γηπέδου. Το πλέον πιθανό είναι να αφήσει το 4-2-3-1 για το 4-3-3. Και μέχρι στιγμής, έχουν φανεί ποιες είναι οι πρώτες του επιλογές. Στο κέντρο της άμυνας είναι οι Τζαβέλλας, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, στα άκρα είναι οι Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Κίτσιου, στους ανασταλτικούς μέσους οι Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Χαρίσης, στους επιτελικούς μέσους οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας, στους ακραίους επιθετικούς οι Τζάλμα Ροντρίγκες, Μυστακίδης, στους επιθετικούς οι Αθανασιάδης, Τιάμ, Περέιρα. Ουσιαστικά μιλάμε για 18 παίκτες σε 10 θέσεις, διότι σε αυτούς καταλήγει κάθε φορά.

Οι Τζαβέλλας και Πέλκας είναι εκτός, ο Μυστακίδης είχε χθες πυρετό, οι Μαλεζάς και Λέοβατς έχουν χάσει δυο από τις τρεις τελευταίες προπονήσεις, και ο Αθανασιάδης έκανε ατομικό πρόγραμμα τις δυο τελευταίες ημέρες.

Αν τους αποκλείσουμε όλους, φτάνουμε στους 12 παίκτες για 10 θέσεις. Κάπως έτσι φτάνουμε στο … συμπέρασμα ενός αγώνα - τεστ του βάθους του ρόστερ, που έχει να κάνει αφενός με το αν θα αποφασίσει ο Βλάνταν Ίβιτς να… ξεφύγει από αυτούς, αφετέρου για το αν θα μπορέσει κάποιους από όσους έρθουν από την δεύτερη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ “βολεύεται” με την ισοπαλία και θα πάει γι’ αυτήν εφόσον διαπιστώσει οτι μπορεί να κινδυνεύει με ήττα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Και αφού τελειώσει το παιχνίδι, και κοιτάξει το τι θα του αφήσει (με δεδομένο οτι η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής του άφησε τρία “ερωτηματικά” ) τότε θα μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται το ματς στο “Καραϊσκάκης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυρετό ο Μυστακίδης, ατομικό ο Κλάους
Ο Σαββίδης υποσχέθηκε ότι έπαθε και έμαθε

News 24/7

24MEDIA NETWORK