Ματς που αλλάζει τα δεδομένα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη δύσκολη αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο, σε ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση πρώτη θέση των πλέι οφ.

Ματς που αλλάζει τα δεδομένα

Ο ΠΑΟΚ είναι στο δρόμο για το... παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο. Τα πλέι οφ είναι τέτοια διαδικασία που έχει αποδειχθεί πως τα "διπλά" κάνουν όλη τη διαφορά, και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το πρώτο του στο γήπεδο στο οποίο ο νυν προπονητής του "λαβώθηκε" για πρώτη φορά.

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να μη λέει και τίποτα, όμως ο Βλάνταν Ίβιτς "έμπλεξε" φεύγοντας από τη Νέα Σμύρνη, πριν από σχεδόν 1,5 μήνα. Εκεί κατέγραψε την πρώτη του ήττα ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ μετά από δυο διαδοχικά επιτυχή αποτελέσματα και την ώρα που εκείνος και οι παίκτες του έφευγαν προβληματισμένοι από τη Νέα Σμύρνη, στα αποδυτήρια του Πανιωνίου η μουσική ήταν στο τέρμα και άπαντες πανηγύριζαν την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ.

Διαφορετικό παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ πήρε το μίνιμουμ των βαθμών που ήθελε από τα παιχνίδια με ΑΕΚ στην έδρα του και Παναθηναϊκό στο Λεωφόρο, αλλά, επαναλαμβάνω, χωρίς "διπλό" στα πλέι oφ, πρωτιά δεν έχει, ειδικά για μια ομάδα που ξεκίνησε χωρίς βαθμούς το μίνι πρωτάθλημα.

Η λέξη εκδίκηση μπορεί να μη ταιριάζει διότι το παιχνίδι της Δευτέρας είναι διαφορετικό από εκείνο της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ πάντως, έχει πρόσφατη τη γεύση που αφήνει η τελευταία θέση των πλέι οφ. Σημαίνει τέλος των πλέι οφ στις 31 Μαΐου και πρώτη συγκέντρωση βαριά - βαριά 20 μέρες αργότερα, και προετοιμασία που θα έχει αντί φιλικών αγώνων, παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Βέβαια, αυτόν τον ενάμιση μήνα που έχει μεσολαβήσει από το παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, και το μεθαυριανό, έχουν μεσολαβήσει πολλά. Δεν είναι τόσο οι δυο νίκες και οι δυο "βολικές" ισοπαλίες που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, όσο ένα διάστημα τριβής του ΒλάντανΊβιτς που είναι χρήσιμο για κάθε νέο προπονητή. Ο Σέρβος "τσαλακώθηκε" στη Νέα Σμύρνη, όπως και ο ΠΑΟΚ και από εκείνη τη στιγμή και μετά πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν. Χωρίς πολλά - πολλά, αλλά τα πήρε.

Και σε αυτή τη φάση, μόνο τα αποτελέσματα μετράνε. Ήθελε τη νίκη με Λεβαδειακό, τη πήρε. Με σουτ που έχει αρκετή δόση τύχης από τον Λέοβατς αλλά τη πήρε. Ήθελε να μη χάσει στα Χανιά από τον Πλατανιά και δεν έχασε. Για τους βαθμούς των πλέι οφ, τα έχουμε πει. Τέσσερις παλικαρίσιοι βαθμοί , δύσκολοι, με επιμονή, υπομονή, κόντρα σε πολλές αντιξοότητες.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΟΠΩΣΗ

Όσον αφορά το μεγαλύτερο εχθρό των παικτών του ΠΑΟΚ, τον παράγοντα κόπωση, ο Ίβιτς προσπαθεί όσο μπορεί να τον καταπολεμήσει. Με προπονήσεις στις οποίες οι ρυθμοί έχουν πέσει, και βάρος στη ψυχολογία. Στο τελευταίο σκέλος, ο Ίβιτς έχει κάνει καλό ξεκίνημα. Όλα αυτά, μετατρέπουν το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη σε κομβικό. Ο ΠΑΟΚ καλείται να "κεφαλαιοποιήσει" τους βαθμούς που πήρε στα δυο πρώτα παιχνίδια και να βάλει τις βάσεις για τη πρώτη θέση.

Ο μόνος τρόπος να έρθει η πρωτιά για τον ΠΑΟΚ είναι να πάει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχοντας δέκα βαθμούς, έχοντας κερδίσει δηλαδή δυο φορές τον Πανιώνιο, την ώρα που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν "φθαρεί" μεταξύ τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, να βρεθεί με μειονέκτημα στο φινάλε των πλέι οφ, εκεί που ούτως ή άλλως θα παιχτεί η τελική πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έβγαλε πάλι μέταλλο o ΠΑΟΚ
Μια νίκη που τα αλλάζει όλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK