Μαζί Κλάους και Μπερμπάτοφ, αλλά πώς;

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τις σκέψεις του Ιγκόρ Τούντορ για να χρησιμοποιήσει μαζί τους Αθανασιάδη-Μπερμπάτοφ.

Μαζί Κλάους και Μπερμπάτοφ, αλλά πώς;

Πριν από σχεδόν 1,5 μήνα, ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έβλεπε το τρόπο να μπορέσει να χωρέσει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Αυτός ήταν και ο λόγος που είδε σε ελάχιστες στιγμές τον αρχηγό του Δικεφάλου να συνυπάρχει με τον Βούλγαρο στην ενδεκάδα, και ο Κροάτης είχε τους λόγους του. Και όχι μόνο τους είχε, αλλά τους εξέφραζε κιόλας. Δεν ήθελε να βγάλει εκτός ενδεκάδας ούτε τον Ρόμπερτ Μακ ούτε τον Δημήτρη Πέλκα. Και με βάση την εικόνα τόσο του Σλοβάκου επιθετικού όσο και του Έλληνα μεσοεπιθετικού, κανείς δεν μπορούσε να τον αδικήσει.

Άλλαξε άποψη

Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των οργανωμένων οπαδών, ο Ιγκόρ Τούντορ έδειξε να έχει αλλάξει άποψη και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στη Τούμπα με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι Αθανασιάδης και Μπερμπάτοφ θα είναι βασικοί. Ο Κροάτης ανέφερε πως ο Αθανασιάδης έχει βρει πλέον ρυθμό και θα σταματήσει να τον έχει “μια μέσα – μια έξω”. Το ερώτημα που έρχεται να τεθεί αφορά τον ποιος θα μείνει εκτός ενδεκάδας προκειμένου να μπει σε αυτή ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Όλα δείχνουν πως η καμπάνα χτυπά για τον Δημήτρη Πέλκα και οι λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη θέση που έχει δηλώσει δημόσια πως προτιμά να παίζει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με τον Τούντορ να έχει αποδεχθεί αυτό το αίτημα. Ο “Μίτκο” προτιμά να έχει έναν περισσότερο δημιουργικό παρά εκτελεστικό ρόλο. Αν προσθέσει κανείς και τα όσα είπε ο Τούντορ για τον Πέλκα, τότε “δένει το γλυκό”. Ο προπονητής του Δικεφάλου σημείωσε πως τον καλό παίκτη δεν τον κάνει μόνο η ποιότητά του, την οποία ο Πέλκας αναμφισβήτητα διαθέτει (κάτι που το επεσήμανε ο Τούντορ), αλλά η διάρκειά του.

Τι γίνεται με τον σχηματισμό;

Αν το ερώτημα που αφορά την επίθεση απαντήθηκε, με τους Αθανασιάδη, Μακ και Μπερμπάτοφ να έχουν φανέλα βασικού, ο σχηματισμός ακόμα παίζει. Με τον Ρικάρντο Κόστα εκτός για τους επόμενους τρεις μήνες, και τους Βίτορ και Μαλεζά να είναι τις τελευταίες ημέρες εκτός προπονήσεων. Η απάντηση θα έρθει κοντά στα μέσα της εβδομάδας όταν και θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι αρκετά. Με τον Αθανασιάδη στη κορυφή, τον Μπερμπάτοφ πίσω του και τους Μακ και Ροντρίγκες στα δεξιά και αριστερά την μεσαίας γραμμής αντίστοιχα, το σχήμα μπορεί να γίνει 4-2-3-1. Αν οι Αθανασιάδης και Μακ είναι στη κορυφή και ο Μπερμπάτοφ πίσω τους, μπορεί να σταθεί ένα 3-4-3. Πάντως, για την άμυνα, με τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή, είναι ακόμα ασαφές αν ο Τούντορ σκέφτεται την επιστροφή στη τριάδα, διότι απλά μπορεί πλέον να μη του βγαίνει.

Υπάρχει και κάτι ακόμα, που αφορά τις αλλαγές στην ενδεκάδα. “Δεν κάνει ο προπονητής την ενδεκάδα, αλλά οι παίκτες” είπε ο Κροάτης. Σα να τους λέει πως "όποιος παίζει καλά, μένει". Το κακό για εκείνον είναι πως με τους τραυματισμούς που υπάρχουν, περισσότερες είναι φορές στις οποίες έχει εξαναγκαστεί να αλλάξει σχήμα πάρα το έκανε από επιλογή.

Όσον αφορά τον Τάσο Κάκο, η ολοκλήρωση της πρόσληψής του μοιάζει να έχει καθυστερήσει. Και λέω μοιάζει διότι αν και εξ αρχής οι ασπρόμαυροι είχαν τονίσει πως οι υπογραφές θα πέσουν την Δευτέρα, αλλά από τότε που το ανέφεραν μέχρι και σήμερα, έχει μεσολαβήσει το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν οι οργανωμένοι στον Ιβάν Σαββίδη στη συνάντηση που είχαν με τους Ιάκωβο Αγγελίδη και Μαρία Γκοντσάρεβα. "Δεν τον θέλουμε, μας προκαλεί, και προκαλεί διχασμό. Δεν τον έχουμε ανάγκη, δεν μας εκφράζουν τέτοιες κινήσεις" είπαν μεταξύ άλλων οι οργανωμένοι και αυτό μεταφέρθηκε στον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου. Πάντως, τη τελευταία φορά που οι οργανωμένοι είχαν θέσει θέμα που αφορούσε πρόσωπο εντός ΠΑΕ, οι φωνές τους δεν είχαν εισακουστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK