Μια... στο τόσο

Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να μην κατεβάσει τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Μια... στο τόσο

Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την "σωστή" απόφαση. Με "λάθος" τρόπο, αλλά τη πήρε. Και θεωρώ οτι η απόσυρση του ΠΑΟΚ από το κύπελλο ήταν η σωστή απόφαση, με βάση τα όσα είχε πει ο Ιβάν Σαββίδης στις 2 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού. Βγήκε τότε, δημόσια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και δήλωσε πως θα αποσύρει τον ΠΑΟΚ από το κύπελλο για συγκεκριμένους λόγους. Ζήτησε να επαναληφθεί ο πρώτος ημιτελικός με ξένους διαιτητές. Ζήτησε από εδώ και στο εξής να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Έγιναν αυτά; Όχι.

Τις επόμενες ημέρες πίεσε με τα λεγόμενά του, με βασικό ζητούμενο την αλλαγή στη προεδρία της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και την αποπομπή του Ανδρέα Παππά από τους πίνακες διαιτησίας. Έγινε τίποτα από αυτά; Όχι.

Τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν γυρισμό

Κανονικά, και με βάση τη πρόθεσή του να αποσύρει τον ΠΑΟΚ από το κύπελλο, ο Ιβάν Σαββίδης δε θα έπρεπε καν να μπει στη διαδικασία να συζητήσει το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης που πήρε. Όφειλε να καταλάβει οτι τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν γυρισμό. Ουσιαστικά, στην ανακοίνωσή τους, αυτό του είπαν οι οργανωμένοι με το "με το συζητάς καν". Με βάση λοιπόν όλα αυτά τα δεδομένα, η απόσυρση του ΠΑΟΚ από το κύπελλο είναι η "σωστή" απόφαση για τον Σαββίδη, αλλά επικοινωνιακά, τη πήρε με "λάθος" τρόπο.

Και, γυρίζοντας στην ανακοίνωση των οργανωμένων, οι φορές που ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την σωστή απόφαση είναι μετρημένες. Αν ήταν περισσότερες οι φορές, τότε, δεν υπήρχε περίπτωση να του πουν οι οργανωμένοι "να κοιταχτεί στον καθρέφτη" αν θέλει να δει τον υπεύθυνο των αποτυχιών του ποδοσφαιρικού τμήματος επί ημερών του. Και εκεί φτάνουμε. Εκεί καταλήγουμε. Στις αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη. Και παραβλέπω από το τρόπο που τις παίρνει (άλλοτε μόνος του, άλλοτε ρωτώντας τους πάντες) αλλά την ουσία.

Σωστές αποφάσεις, χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά (διότι επαναλαμβάνω πως την απόφασή του για απόσυρση του ΠΑΟΚ από το κύπελλο την θεωρώ σωστή από τη στιγμή που το δήλωσε από τη πρώτη στιγμή, έστω και ως μέτρο πίεσης, και έγιναν ελάχιστα από αυτά για τα οποία πίεσε) δεν έχει πάρει και πολλές σε όλη την τετραετία. Και, όταν είσαι ηγέτης μιας ομάδας, αυτή είναι η κύρια δουλειά σου. Να παίρνεις αποφάσεις. Και σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, το να παίρνεις αποφάσεις είναι μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο φινάλε ενός ακόμα αποτυχημένου πλάνου, και στο τέλος του επόμενου μήνα, θα πρέπει ήδη να "τρέχει" η νέα σεζόν.

ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Με αυτή του την κίνηση, ο Σαββίδης δείχνει ότι θέλει να είναι επιθετικός, οτι δεν λογαριάζει το κόστος που υπάρχει για την ομάδα του, στο δρόμο για την "επανάσταση". Ο ίδιος πλέον, με τέτοιες κινήσεις, ανεβάζει τον πήχη των πραγμάτων που περιμένουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, που είναι δεδομένο πως ικανοποιήθηκαν από την απουσία της ομάδας από τον δεύτερο ημιτελικό. Και ο Σαββίδης έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά πως οι ΠΑΟΚτσήδες δεν χαρίζουν κάστανα. Όσο εύκολα θα του πουν το μπράβο για κάτι που τους ικανοποιεί, άλλο τόσο εύκολα θα του τη πουν όταν δουν κάτι που δεν τους αρέσει. Και αν βγάλουμε τη ζυγαριά, οι φορές που... του την έχουνε πει είναι πολλές περισσότερες. Αυτό καλείται να αλλάξει ο Σαββίδης. Αυτά τα "μπράβο" που ακούει από τους ΠΑΟΚτσήδες μια στο τόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα τρία επικοινωνιακά "εγκλήματα" του Σαββίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK