Ο ασπρόμαυρος χάρτης

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τις αγορές στις οποίες ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει την καλοκαιρινή ενίσχυση της νέας σεζόν και εξηγεί γιατί δεν ανήκει σε αυτές της Νότια Αμερική.

Ο ασπρόμαυρος χάρτης
Μακ-Ροντρίγκες-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχυθεί μεταγραφικά και οι άνθρωποι που λειτουργούν για λογαριασμό του ήδη έχουν γεμίσει το τραπέζι με ονόματα από τις χώρες στις οποίες κινήθηκαν και εντόπισαν περιπτώσεις παικτών προς διερεύνηση. Και οι χώρες στις οποίες έχουν ρίξει το βάρος είναι τρεις, για συγκεκριμένους λόγους.

Η... ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Αρχικά, όπως ήταν αναμενόμενο, η αγορά της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς οι προσβάσεις που έχουν οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ παίζουν σημαντικό ρόλο. Τόσο ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά όσο και ο πρόεδρος - τεχνικός διευθυντής, έχουν ανθρώπους τους οποίους αφενός εμπιστεύονται, αφετέρου μπορούν να τους "κατατοπίσουν", προσφέροντας την οποιαδήποτε πληροφορία για ό,τι ζητήσουν να μάθουν.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως έγιναν ήδη δυο μεταγραφές - αυτές των Λέο Μάτος και Εβγκέν Σάχοφ - ενώ υπάρχει και τρίτη στα σκαριά -αυτή του Ματέους-, όλες από την παραπαίουσα Ντνίπρο, που από την καταξίωση της συμμετοχής στον τελικό του Europa League τον Μάιο του 2015, έχει φτάσει στην απαξίωση, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι δυο επόμενες αγορές είναι αυτές που έφεραν στον ΠΑΟΚ φέτος 27 γκολ και 11 ασίστ. Οι έρευνες που έχουν γίνει και το εκτενές σκάουτινγκ, έχουν δείξει πως τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ισπανία υπάρχουν ποδοσφαιριστές με τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και να δοκιμαστούν σε επίπεδο είτε Europa League είτε Champions League.

Οι Ρόμπερτ Μακ και Γκάρι Ροντρίγκες δεν ήταν "μεταγραφές αεροδρομίου", ούτε σε επίπεδο "ονόματος" ούτε σε επίπεδο χρημάτων. Αμφότεροι, όμως, κατάφεραν, (ο πρώτος μετά από δυο σεζόν και ο δεύτερος μετά τη πρώτη του σεζόν) να αναγκάσουν ομάδες να ασχοληθούν με τις περιπτώσεις τους.

Δυο παίκτες για τους ο οποίους ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σχετικά γρήγορα, πλήρωσε χρήματα που δεν ξεπέρασαν το μισό εκ. ευρώ για κάθε έναν ξεχωριστά και δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να αποκομίσει δεκαπλάσιο ποσό (και από τους δυο), όταν έρθει η ώρα να τους παραχωρήσει.

Υπάρχουν και άλλες αγορές στις οποίες οι ασπρόμαυροι έχουν κοιτάξει αλλά δείχνουν διστακτικοί και είναι οι αγορές της Τουρκίας και της Ιταλίας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει κανείς να αποκλείσει κάτι, αλλά δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο "κάδρο" και η αγορά της Γαλλίας. Η τακτική παιδεία των παικτών που έχουν μεγαλώσει στη Γαλλία είναι κάτι δεν περνάει απαρατήρητο.

Η... ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Και φτάνουμε στη συζήτηση που κάθε καλοκαίρι γίνεται στα ασπρόμαυρα στέκια. Αυτή η κουβέντα πάντα ξεκινά με το "γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει ασχοληθεί ποτέ 'σοβαρά' με την αγορά της Λατινικής Αμερικής" και φυσικά καταλήγει στο "να φέρει κανένα δεκαράκι ή κανέναν γκολτζή". Πολλές φορές στη συζήτηση μπαίνει και το "οι άλλες ομάδες γιατί το κάνουν; Ο Αστέρας Τρίπολης τόσα χρόνια από εκεί δεν ψωνίζει;".

Ο ΠΑΟΚ δεν την απαξιώνει αυτήν την αγορά, δεν παύει, όμως, να είναι και η πιο "περίεργη", η πιο δύστροπη. Θέλει μπόλικο ψάξιμο και θέλει και χρήματα, διότι σε αυτές τις χώρες οι "ταρίφες" πηγαίνουν ανάλογα με το επίπεδο της ομάδας που ζητά τον παίκτη.

Όλη αυτή είναι η προσέγγιση που έχει γίνει στο πρώτο μισό της μεταγραφικής περιόδου. Η 15η Ιουλίου και στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά, η 5η Αυγούστου, θα είναι ημερομηνίες - κλειδί στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποσό-μαμούθ στα ταμεία του ΠΑΟΚ από την πώληση του Λούκας στη Σεβίλλη
Ανακοίνωσε Μάτος
Στον ΠΑΟΚ και ο Σάκχοφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK