Ο ΠΑΟΚ έχασε με τον χειρότερο τρόπο

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τον σπουδαίο Τσίμιροτ και τον αλάνθαστο Χατζηισαϊα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με τον χειρότερο τρόπο

Στη δεύτερη διαδοχική του κάθοδο στην Αττική για ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έχασε πανομοιότυπα. Σχεδόν τζάμπα από τη μια και χωρίς ο αντίπαλός του να πατήσει γκάζι από την άλλη. Με ελάχιστες φάσεις μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο και με μια πρεμούρα για την ισοφάριση στο φινάλε. Είναι από αυτές τις ήττες που τους προπονητές τους πειράζουν περισσότερο διότι χάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Δεν χάνουν τόσο τακτικά όσο ατομικά.

Ουδείς περίμενε να τους δει όλους μαζί!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ στη πρώτη τελική φάση του αντιπάλου του. Έχει γίνει πολλάκις και πλέον δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Δεν ξέρω αν είναι συγκέντρωση ή κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι πως την αρχική ενδεκάδα, δεν την περίμενα. Οχι διότι δεν έβγαινε τόσο από τα ρεπορτάζ. αλλά διότι εδώ και καιρό γινόταν ολόκληρη συζήτηση για το αν χωράνε στην 11άδα οι Πέλκας, Μακ, Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης, και τελικά, τους είδαμε όλους μαζί στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι που θα το περίμενες να το δεις από το 60’ και μετά από ότι στην έναρξη του αγώνα, μέσα στο "Καραϊσκάκης".

Οι Μακ και Πέλκας άρχισαν να δίνουν βοήθειες στους δυο ακραίους μπακ μετά το 10’ και αφού η ζημιά είχε γίνει. Μια ζημιά που αποδείχθηκε αρκετή για να έρθει η ήττα. Ο Μπερμπάτοφ έκανε τον "guest star" στο ματς. Φάνηκε στο φινάλε των δυο ημιχρόνων και όταν φάνηκε, έδειξε τη ποιότητά του, την ποδοσφαιρική του εξυπνάδα του, όλα τα στοιχεία που κουβαλά. Το αργό σώμα και τη γρήγορη σκέψη. Ως και αντεπίθεση πήγε να βγάλει με τον Μποτία γραπωμένο στη πλάτη του, ο Βούλγαρος τον πήρε μαζί του και τον πήγε μέχρι πριν τη μεγάλη περιοχή.

Μεγάλο παιχνίδι ο Τσίμιροτ

Ο Τσίμιροτ έκανε μεγάλο παιχνίδι. Ακούραστος, με καθαρό μυαλό, ώστε να φυλαχτεί καθώς είχε από νωρίς κίτρινη κάρτα και γρήγορες μεταβιβάσεις, με κουβάλημα μπάλας, με τζαρτζαρίσματα, με, με, με. Αλλά ώρες-ώρες φαινόταν μόνος του. Αν είχε τον Κάτσε δίπλα του... Αν. Αλλά με τα αν, το έχω πει χίλιες φορές, δεν βγαίνει άκρη. Διότι οι καλύτερες τακτικές και οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν.

Αλάνθαστος ο Χατζηισαϊας

Δεν ξέρω με το "αν" ο ΠΑΟΚ θα λειτουργούσε καλύτερα με Κάτσε, Τσίμιροτ και Τζιόλη στον άξονα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν από την αρχή οι δυο εξτρέμ έδιναν βοήθειες στους μπακ. Ο Χατζηισαΐας μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Το πρόσωπό του. Ατάραχος. Λες και έχει παίξει πολλές φορές στο Καραϊσκάκης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος, παίζοντας σε μια άμυνα με την οποία ζήτημα να έχει συνυπάρξει τρεις φορές μέχρι την Κυριακή.

Και στο φινάλε, τι μένει; Ο ΠΑΟΚ ήταν σε τέτοια κατάσταση πριν από το ματς που το 1-0 και με αρκετά διαιτητικά παράπονα (τα περισσότερα εξ’ αυτών σωστά) τον κάνει να επιστρέφει ήρεμος στην Θεσσαλονίκη, με στόχο τη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο μαξιλαράκι. Όμως, επιμένω πως ο ΠΑΟΚ έχασε με τον χειρότερο τρόπο. Με γκολ στη πρώτη φάση, με… φιλότιμο, με πίεση, με παράπονα για τη διαιτησία, με αρκετά αν όσον αφορά το στήσιμο της αρχικής ενδεκάδας. Και με ένα μεγάλο κέρδος. Επιστρέφω στον Χατζηισαΐα, τον οποίο θεωρώ πως το φινάλε της σεζόν θα τον βρει δίδυμο με τον Τζαβέλλα, όταν θα έχει ξανά ο Τούντορ κάποιον αριστερό μπακ στη διάθεσή του.

Όχι άλλη γκρίνια

Και επιμένω να την ονομάζω "ήττα με τον χειρότερο τρόπο" διότι ο ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Αθήνα χάνει από δικό του λάθος. Δεν τον έτρεξε ο αντίπαλος, δεν έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Και πριν το γκολ στο 8’, ο Ολυμπιακός πήρε κεφαλιά στη πρώτη στημένη φάση.

Και τώρα, πρόκριση στα ημιτελικά και νίκη με τον Ηρακλή, διότι αλλιώς, πάλι φαγούρα, πάλι γκρίνια, πάλι, πάλι, πάλι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αποβολές Τζαβέλλα - Ζντιέλαρ

Η αγκωνιά του Μποτία στον Μπερμπάτοφ

VIDEO: Το χτύπημα του Μιλιβόγεβιτς στον Τζαβέλλα

Σαββίδης: "Εγώ θα είχα φύγει από το γήπεδο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK