Ο ΠΑΟΚ και ο Στανόγεβιτς στο δρόμο της μετάβασης

Ένας προπονητής, δυο φιλικά, εννιά μέρες, τρεις διαφορετικοί σχηματισμοί, 13 προπονήσεις, 32 παίκτες. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς “χτίζει” τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν, έχοντας ουσιαστικά μόλις μια προσθήκη προς την κατεύθυνση του 4-4-2, το οποίο ξέρει, εμπιστεύεται και προσπαθεί να το “μπολιάσει” σε ένα ρόστερ που δομήθηκε, ξέρει και εμπιστεύεται το 4-2-3-1.

ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ
ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ / ΦΙΛΙΚΟ EUROKINISSI SPORTS

Ένας προπονητής, δυο φιλικά, εννιά μέρες, τρεις διαφορετικοί σχηματισμοί, 13 προπονήσεις, 32 παίκτες. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς “χτίζει” τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν, έχοντας ουσιαστικά μόλις μια προσθήκη προς την κατεύθυνση του 4-4-2, το οποίο ξέρει, εμπιστεύεται και προσπαθεί να το “μπολιάσει” σε ένα ρόστερ που δομήθηκε, ξέρει και εμπιστεύεται το 4-2-3-1. Τα φιλικά με Φέλνο και Άγιαξ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα από όλες τις πλευρές.

Η "ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σε αυτές τις 13, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, προπονήσεις, ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς έχει ανεβοκατεβάσει αρκετές φορές τους ρυθμούς και τις εντάσεις, έχει δουλέψει τρεις διαφορετικούς σχεδιασμούς και κυρίως έχει πιέσει τους παίκτες του και στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Σωματικά, οι πρώτες “αντιδράσεις” των οργανισμών των παικτών έρχονται από εκείνους που αποχωρούν από προπονήσεις λόγω αντοχών και μετρήσεων, ενώ σε επίπεδο μυαλού, ο Στανόγιεβιτς γίνεται πιεστικός όταν βλέπει κούραση. Ψάχνει να βρει το τρόπο που αντιδρά το μυαλό τους όταν τα πόδια βαραίνουν, όταν ι ανάσες χάνονται. Βέβαια, την πρώτη εβδομάδα “φόρτωσε” και το σώμα με προπονήσεις υψηλών εντάσεων, αλλά και το μυαλό με το 4-4-2, το 3-5-2 και το 3-4-3.

ΤΟ "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ" ΣΤΟ 4-4-2

Πλέον, ο 43χρονος τεχνικός άρχισε να κάνει ένα βήμα πίσω. Η δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησε με μονή προπόνηση την Δευτέρα, συνεχίζεται με μονή προπόνηση την Τρίτη, ακολουθεί το φιλικό της Τετάρτης με την Φένλο και κορυφώνεται το βράδυ του Σαββάτου με το φιλικό απέναντι στον Άγιαξ. Από εδώ και πέρα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την πρώτη “δική” του… ενδεκάδα πάνω στο σύστημα που θέλει εκείνος να παίξει. αναζητώντας τους παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσουν όπως πρέπει για να αποδώσει.

Για τους ακραίους και τους κεντρικούς αμυντικούς, δεν αλλάζουν πολλά. Για την τετράδα του άξονα σε μεσαία και επιθετική γραμμή, αλλάζουν τα πάντα. Από εκεί που στο 4-2-3-1 υπήρχαν δυο ανασταλτικοί μέσοι, ένας επιτελικός μέσος και ένας φουνταριστός, υπάρχουν δυο εσωτερικοί μέσοι, ένας περιφερειακός επιθετικός και ένας φουνταριστός. Σε αυτές τις θέσεις, το μοναδικό νέο πρόσωπο είναι ο Μακ, που “κουμπώνει” ως περιφερειακός επιθετικός. Στη μεσαία γραμμή, οι τρεις μέσοι έγιναν δυο και σε αυτό η προσαρμογή δεν (θα) είναι εύκολη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΘΑΙΝΕΙ"

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει να συγκεντρώσει αγωνιστικά δεδομένα από τα παιχνίδια με Φέλνο και Άγιαξ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δυο αυτές αναμετρήσεις έχουν “βαρύτητα”. Το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται εσωτερικό μέσο με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι υπάρχοντες παίκτες για να εφαρμοστεί το 4-4-2 είναι μια κουβέντα θεωρητική και την απάντηση δεν την έχει ούτε ο Στανογιεβιτς, που δείχνει ότι ψάχνεται χρησιμοποιώντας τον Πέλκα σε ρόλο εσωτερικού μέσου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σε επίπεδο μεταγραφών ο ΠΑΟΚ έχει αποκτούσε τους Λημνιό (εξτρέμ/επιθετικός), Λεβέκ (ακραίος αμυντικός), Μακ(επιθετικός/εκτρέμ), Ρέι (τερματοφύλακας) και κινείται για την απόκτηση του Ζαμπράνο (κεντρικός αμυντικός). Θεωρητικά, με τις συγκεκριμένες προσθήκες το ρόστερ θα είναι “οκ”. Θεωρητικά. Πρακτικά, τα καλοκαίρια στα οποία ο ΠΑΟΚ ήταν “κομπλέ” ή είχε τελειώσει/ολοκληρώσει τις μεταγραφές του στα μέσα Ιουλίου είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού και κάτι… περίεργο συνέβαινε. Παραδοσιακά, προκύπτουν θέματα και το καλοκαίρι δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στα μισά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK