Ο ΠΑΟΚ στον… οδοντογιατρό

Ο ΠΑΟΚ έχει δυο στόχους στο ΟΑΚΑ την Κυριακή το βράδυ. Πρώτος να σπάσει την αρνητική παράδοση και δεύτερος να κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες για τίτλο. Μπορεί να μην προλάβει στο τέλος, όμως θα έχει κάνει... πρόβα πρωταθλητισμού για τη νέα περίοδο. Σχολιάζει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ στον… οδοντογιατρό
matos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα πιαστώ από μια απίθανη ατάκα του προπονητή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το παιχνίδι της με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου. Ο Νίκο Κόβατς, λοιπόν, στην συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Γερμανίας, εξήγησε στους δημοσιογράφους, με γλαφυρό τρόπο, για το πως έβλεπε την αναμέτρηση: “Ένας αγώνας στο Μόναχο είναι σαν την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Καμιά φορά φεύγεις ο.κ., συνήθως όμως... πονάς”. Αν το μεταφέρουμε στην Ελληνική πραγματικότητα, εδώ και 38 χρόνια, για τον ΠΑΟΚ, η επίσκεψη στο Ολυμπιακό στάδιο είναι η… ετήσια επίσκεψη στον οδοντογιατρό. Από τις 61 επισκέψεις του, μόνο τις 6 έχει φύγει με νίκη, ανεξαρτήτου ομάδας που αντιμετώπισε.

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ; ΚΑΙ... ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ

Και επειδή από τη πρώτη στιγμή ξεκίνησα το σκεπτικό μου ενόψει του σημερινού αγώνα με αφορμή την παράδοση, έρχεται το ερώτημα. Παίζει ρόλο η παράδοση; Έχω την εντύπωση πως σε αντίθεση με ό,τι έγινε πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, εκεί που όλοι εντός ομάδας ασχολήθηκαν με αυτή την παράδοση, που ίσως ακόμα και αυτό να έπαιξε το ρόλο του, τώρα, ενόψει ΟΑΚΑ, περισσότερο την παράδοση την θυμήθηκαν όσοι είναι εκτός ομάδας. Γιατί έτσι;

Διότι ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με εντελώς διαφορετικό αέρα στο Ολυμπιακό στάδιο από ότι στο Καυτανζόγλειο. Πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή είχε πέσει η αυλαία της Ευρωπαϊκής του πορείας, και η ανάγκη για νίκη ήταν μεγάλη, με την κουβέντα να πηγαίνει στην παράδοση και στο παιχνίδι των κυανόλευκων. Αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ όχι μετά από αποκλεισμό αλλά μετά από μια μεγάλη νίκη, απέναντι στον Ολυμπιακό, που έχει δώσει άλλο αέρα σε όλους.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ “ΠΡΕΠΕΙ” ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ

Θεωρητικά, η ομάδα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη το τρίποντο είναι η ΑΕΚ, καθώς είναι εκτός πεντάδας και αν δεν πάρει όλους τους βαθμούς που διεκδικεί, μπορεί να αρχίσει να βγάζει κομπιουτεράκια και να ασχολείται όχι μόνο με το δικό της πρόγραμμα αλλά και αυτό των ομάδων που θα είναι από πάνω της. Πρακτικά, ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει… προσομοίωση πρωταθλητισμού.

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μπορέσει να φτάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι την κορυφή; Θεωρητικά ελάχιστες, για τα Ελληνικά δεδομένα, καμία. Ε, και; Δε θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να μάθει, κάποια στιγμή, να ζει κάνοντας πρωταθλητισμό; Έστω και σε επίπεδο… προσομοίωσης προς το παρών, αφού ξέρει οτι στο φινάλε θα καταλήξει στα πλέι οφ. Στο κάτω - κάτω της γραφής, κάθε βαθμό που παίρνει, θα τον χρειαστεί ενόψει των πλέι οφ, στα οποία τις περισσότερες φορές, μπαίνοντας, τρέχει για να φτάσει στην κορυφή.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Βλάνταν Ίβιτς σκέφτεται για τέταρτη φορά φέτος να μην χρησιμοποιήσει τον Κάνιας σε παιχνίδι στο οποίο είναι διαθέσιμος. Τις τρεις προηγούμενες φορές, ήταν στα παιχνίδια με Βέροια, ΠΑΣ Γιάννενα και Παναιτωλικό, όλα εκτός έδρας. Το βάζω στην κουβέντα διότι ο ΠΑΟΚ στα επτά τελευταία παιχνίδια που δεν είχε τον Ισπανό στην ενδεκάδα του, έκανε μόλις δυο νίκες, μια επί τη Βέροιας και μια επί του Ολυμπιακού, αμφότερες στην Τούμπα.

Ο Ίβιτς είδε τους Τσίμιροτ, Σάχοφ και Ουάρντα να δουλεύουν καλά την περασμένη Κυριακή και σκέφτεται για αρχή να διατηρήσει αυτό το σχήμα. Στην άμυνα, ο “πασπαρτού” Κρέσπο, που στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έπαιξε ως αριστερό μπακ για να υποδέχεται τους Ελιονούσι και Φιγκέιρας, τώρα αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στο κέντρο της άμυνας, ως… πρώτο ανάχωμα στον Αραούχο, τον Νο1 κίνδυνο για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά στη θεωρεία, καθώς για την πράξη θα περιμένουμε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK