Ο... ΠΑΟΚ του 2016

Το ροτέισον πέτυχε, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε. Θα έκανε ένα γκολ το ροτέισον περισσότερο πετυχημένο; Όχι. Αλλά με δεδομένο ότι σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης υπήρχαν επτά διαφορετικά πρόσωπα, αν είχε σκοράρει κάποιο από αυτά, το κέρδος θα ήταν διπλό. Μάλλον, όχι κάποιο. Ένα συγκεκριμένο…

Ο... ΠΑΟΚ του 2016

Ο Βλάνταν Ίβιτς ετοίμασε τα πλάνα του για το παιχνίδι με τη Ξάνθη έχοντας, όχι απλά στο πίσω, αλλά στο…. κυρίως μέρος του μυαλού του, το παιχνίδι της Πέμπτης με την Σάλκε για την πρώτη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Με το ματς της Πέμπτης στο μυαλό δήλωσε τον Μάτος να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής στα Πηγάδια, ενώ άφησε στον πάγκο τους Λέοβατς, Μυστακίδη. Με φόντο το ματς της Πέμπτης έδωσε φανέλα βασικού στους Χαρίση και Αθανασιάδη.

Όλα για την Σάλκε. Και παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο των Πηγαδιών μια ενδεκάδα με σχηματισμό 3-5-2, με πρώτο μέλημα τον βαθμό, με τους τρεις αμυντικούς να καλούνται να κλείσουν κάθε πιθανό διάδρομο του Γιουνές, που αν του δώσεις λίγο χώρο, το μετανιώνεις. Βέβαια, το ροτέισον που έγινε σε πρόσωπα και σχηματισμό έφερε στην επίθεση δυο παίκτες που δεν είναι μέλη του ροτέισον, αλλά ενδκάδατοι. Οι Τζάλμα Κάμπος και Στέφανος Αθανασιάδης απουσίασαν το τελευταίο διάστημα, και πήραν φανέλα βασικού, κάτι που αναμένεται να γίνει και την Πέμπτη.

ΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ…

Λίγο οι αλλαγές, λίγο το… ματς με την Σάλκε, λίγο ο σχηματισμός, και στην Ξάνθη έκανε την εμφάνισή του ο… προ διμήνου ΠΑΟΚ. Εκείνη η ομάδα που είχε έναν δικό της τρόπο να πληγώνει τον εαυτό της. Ο ΠΑΟΚ της αστοχίας, ο… τσαπατσούλης ΠΑΟΚ. Αν δείξεις σε 100 φίλους του ΠΑΟΚ τη φάση του 39’, εκεί που ο Ζόβκοβιτς κάνει λάθος δίνοντας πάσα στον Αθανασιάδη και εκείνος πλασάρει στη κίνηση και… τον σημαδεύει, οι 99 θα σου πουν “αν ήταν εκεί ο Πρίγιοβιτς, θα το είχε κολλήσει”.

Μικρότερο, αλλά και πάλι υψηλό θα ήταν το ποσοστό στην αντίστοιχη ερώτηση για τη φάση του 35’, την οποία επιχείρησε να τελειώσει ο Τζάλμα, καθώς σίγουρα κάποιοι θα σκέφτηκαν πως “ο Μυστακίδης το είχε“. Πρίγιοβιτς και Μυστακίδης είναι στα πάνω τους, σε αντίθεση με τους Αθανασιάδη και Τζάλμα που έχουν… ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες στο “βιογραφικό” τους φέτος. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι και θέμα ψυχολογίας, όχι μόνο ικανότητας. Ως πότε θα τους περιμένει; Καλή ερώτηση, και υπάρχει απάντηση. Οι καλύτεροι θα παίζουν. Τόσο απλά.

ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ΠΑΟΚ "φρέναρε" σε ένα παιχνίδι που που περισσότεροι περίμεναν ότι θα φρενάρει. Άλλωστε, αν στις αρχές της εβδομάδας ρωτούσες κάποιον στον ΠΑΟΚ σε ποιο από τα δυο παιχνίδια με την Ξάνθη στα Πηγάδια θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους νικήτρια, οι περισσότεροι θα σου έλεγαν για το ματς του κυπέλλου, εκεί που ο Δικέφαλος του βορρά τα κατάφερε με τέτοιο τρόπο που έχει από τώρα το δικαίωμα να σκέφτεται τα ημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ πήγε με στόχο να φύγει με τουλάχιστον ένα βαθμό, αλλά και κάποιους εκ των παικτών που θα πάρουν φανέλα βασικού την Πέμπτη να πάρουν όσα χρειάζονται. Όσοι είχαν ένα σωρό παιχνίδια στα πόδια τους ξεκουράστηκαν, άλλοι που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, μπήκαν για να “ζεσταθούν ” ενόψει Πέμπτης.

Ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Δυο λόγια αξίζουν για τον Δεληγιαννίδη. Έπαιξε ως αριστερό φουλ μπακ στο 3-5-2 και προσπάθησε να “φορέσει” τα παπούτσια του Λέοβατς, και παίρνει θετικό βαθμό με βάση την απειρία του, καθώς το παιχνίδι στα Πηγάδια ήταν το πρώτο του ως βασικός σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δυο πόδια, έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και αρχίσει σιγά - σιγά να “μπουσουλάει”. Για τον Αθανασιάδη δε θα κάνω ειδική αναφορά. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Ούτε αδιάφορος είναι, ούτε κακός είναι, ούτε ατομιστής είναι. Είναι απλά άστοχος. Αλλάζουν αυτά. Θα έρθει η ώρα που θα τη βρει την άκρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK