Ο Τούντορ τα 'πε όλα με μια γκριμάτσα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, το ρεζερβουάρ, την αντίδραση του Τούντορ και τον "τελικό" με τον Λεβαδειακό.

Ο Τούντορ τα 'πε όλα με μια γκριμάτσα

Αν δεν είδατε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, πρώτον δεν χάσατε και κάτι και δεύτερον, χρειάζεται απλά να δείτε την αντίδραση του Ιγκόρ Τούντορ μετά το γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα, με το οποίο οι ασπρόμαυροι πήραν το προβάδισμα στο 79’ και κατάφερα να το κρατήσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Κροάτης τεχνικός, λοιπόν, βλέπει τον παίκτη του να "κρεμά" με κεφαλιά τον Διούδη, το πανηγυρίζει προς τον πάγκο του και βγαίνοντας από αυτόν, ισιώνει το σακάκι του και βγάζει ένα "ουφ"…

Χωρίς να μιλήσει, ο Κροάτης τα είπε όλα. Διότι με εξαίρεση εκείνο το τρίλεπτο από το 76’ μέχρι και την κεφαλιά του Τζαβέλλα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάτι κάτι που θα ωθούσε τον οποιονδήποτε που έβλεπε την αναμέτρηση να πει ότι ο Δικέφαλος δικαιούταν κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το πήρε ο Τούντορ

Ο Τούντορ συνεχίζει να προσπαθεί να βρει τη χημεία στον άξονα. Αυτή τη φορά είχε τον Τζιόλη κάτω από τη μεσαία γραμμή, και ακριβώς μπροστά του τους Γκολάσα και Πέλκα. Ο μεν Γκολάσα "χάθηκε" ανάμεσα στους σωστά τοποθετημένους μέσους του Πανιωνίο, ο δε Πέλκα για μια ακόμα φορά είχε πολλές επαφές με τη μπάλα αλλά ελάχιστες από αυτές ήταν ουσιαστικές.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ πήρε ένα παιχνίδι από τον πάγκο του. Ο Κάτσε που αγωνίστηκε αντί του Γκολάσα ήταν πιο ουσιαστικός και πιο δυναμικός στις προσωπικές μονομαχίες, που ήταν πολλές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάμπο έχει αφήσει πίσω του τον παίκτη που εμφανίστηκε στα πρώτα του παιχνίδια, και ο Κωνσταντινίδης - που μπήκε αντί του Βίτορ που φάνηκε επηρεασμένος από την απουσία του ενός μήνα - έδωσε πνοή στη δεξιά πλευρά. Και οι τρεις τους έπαιξαν ρόλο στο μοναδικό καλό τρίλεπτο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Με δύο ευρώ βενζίνη

Στη λήξη του αγώνα, η Τούμπα, για μια ακόμα φορά μίλησε. Όπως έχει κάνει πολλές φορές φέτος. Και οι περισσότεροι είχαν την αντίδραση που είχε και ο Ιγκόρ Τούντορ μετά το γκολ του Τζαβέλλα. Τέτοιες νίκες θυμίζουν αυτοκίνητα που έχουν μείνει από βενζίνη και ο ιδιοκτήτης τους, τους βάζει δυο ευρώ καύσιμο, ίσα - ίσα για να πάρουν μπροστά για να ψάξουν βενζινάδικο.

Και τη δεδομένη χρονική στιγμή, στον ΠΑΟΚ δεν φτάνουν τέτοιες νίκες. Διότι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί, αλλά δεν το καταφέρνει, με τη διαφορά ότι τη τελευταία εβδομάδα έχει νικήσει, βάζοντας κάθε φορά… δυο ευρώ βενζίνη στο ρεζερβουάρ του.

Ο Ιγκόρ Τούντορ προσπαθεί να διαχειριστεί το υλικό που έχει και ψάχνει να βρει σταθερές. Στην αρχή είχε τους Πέλκα και Μακ. Μετά ήρθε ο Ροντρίγκες. Το τελευταίο διάστημα, ο Πέλκας έχει "χαμηλές πτήσεις" και ο Μακ μόνο εκλάμψεις. Ο Ροντρίγκες είναι ο παίκτης με τις λιγότερες μεταπτώσεις, και ο Κροάτης τεχνικός αναζητά λύσεις.

Ο Σάμπο, για μια ακόμα φορά, μπαίνει σε ματς αντί του Πέλκα και δίνει πολλά περισσότερα από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Την ίδια στιγμή, ο Τζιόλης περνάει και εκείνος ένα κακό φεγγάρι. Κάποια στιγμή, ίσως και σε παιχνίδι πρωταθλήματος να δούμε βασικούς τους Τσίμιροτ και Σάμπο, για τους οποίους ο ΠΑΟΚ ξόδεψε το καλοκαίρι συνολικά σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ σε μισθούς και αγορά.

"Τελικός" με Λεβαδειακό

Ο Λέοβατς πήρε σε ένα ακόμα παιχνίδι φανέλα βασικού και αν ο Βίτορ ήταν σε θέση να βγάλει το 90λεπτο, έχω την εντύπωση πως θα έδινε εκείνος τη θέση του στον Κωνσταντινίδη και θα περνούσε ο Ροντρίγκες στα αριστερά.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με Ντόρτμουντ, Λεβαδειακό και Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας από Πέμπτη σε Πέμπτη, και τέλος θα υποδεχθεί τον Πλατανιά. Το ματς με την Ντόρτμουντ το αφήνω στην άκρη. Όλα τα λεφτά είναι το ματς στη Λιβαδειά. Για να φανεί αν ο ΠΑΟΚ θα βρει το τρόπο να γεμίσει το ρεζερβουάρ του…

ΥΓ: Ο Τούντορ, στη συνέντευξη Τύπου είπε πως κάποιοι παίκτες του "κοιμούνται". Και αυτό, είναι και δικό του θέμα. Αν νιώθει πως έχει κάνει ο,τι μπορεί για να τους ξυπνήσει, τότε θα πρέπει να σταματήσει να δίνει ευκαιρίες σε παίκτες που νιώθει πως τελευταία τον έχουν κρεμάσει στα "δύσκολα". Και η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, δε νιώθω πως υπάρχει παίκτης που να έχει παράπονο για τις ευκαιρίες που έχει πάρει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK