Οι 1216 ημέρες φαγούρας του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Ο ΠΑΟΚ έχει δεινοπαθήσει στην Τρίπολη και θέλει ν' αποτινάξει από πάνω του την αρνητική παράδοση. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το σχέδιο του Βλάνταν Ίβιτς και τη διαδρομή ενδεκάδα-εξέδρα!

Οι 1216 ημέρες φαγούρας του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη
ΠΑΟΚ ομαδική Αστέρας

Το πάλαι ποτέ "ΠΟΚ" ξεκίνησε με 2Χ2 και έχει... υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ να κάνει το ίδιο, με τους "ασπρόμαυρους" να δίνουν το πιο δύσκολο από τα μέχρι τώρα παιχνίδια των διεκδικητών του τίτλου.

Στη Τρίπολη ο ΠΑΟΚ έχει... αναστενάξει ουκ ολίγες φορές και θα ψάξει τη πρώτη νίκη του μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια για να μείνει σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή. Διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα Κρέσπο, Χαρίσης και Τιάμ.

ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο στα τρία τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με τις επιλογές του Βλάνταν Ίβιτς στο αρχικό σχήμα, αφού κάθε φορά επιφυλάσσει και από μια έκπληξη στην ενδεκάδα, με βάση τις προηγούμενες επιλογές του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τις δυνατότητες του ρόστερ του "παίζοντας" με τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού.

Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναιτωλικό λίγο έβλεπαν τον Χοσέ Κρέσπο στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Ίβιτς τον προτίμησε αντί του Γιαννούλη και τώρα που ο Λέοβατς απουσιάζει εκ νέου (λόγω τιμωρίας που κουβαλά από το περσινό πρωτάθλημα), και είναι πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο και τώρα. Ο Ισπανός δεν προπονήθηκε το Σάββατο λόγω γαστρεντερίτιδας, αλλά λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για Τρίπολη η κατάστασή του είχε βελτιωθεί και ο Ίβιτς δεν τον πήρε στην αποστολή για να κάνει μια βόλτα...

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ

Η παρουσία 22 παικτών στην αποστολή ίσως να δείχνει και την διάθεση της διατήρησης της... μυστικοπάθειας, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αρέσκεται στο να μην καταφέρνει να τον "διαβάσει" ο Τύπος. Στα δυο τελευταία παιχνίδια (με Παναιτωλικό και Φιορεντίνα) ο Ίβιτς άφησε εκτός αποστολής τους Μαλεζά και Χαρίση και αυτή τη φορά τους πήρε. Είναι πιθανό ο Χαρίσης να πάρει θέση στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Κάνιας και Τσίμιροτ.

Η διαδρομή κερκίδα - ενδεκάδα δεν θα πρέπει πλέον να "ξενίζει", αν σκεφτεί κανείς πως σχεδόν παρόμοια ακολούθησε ο Πέλκας που αγωνίστηκε ως βασικός στον αγώνα με την Φιορεντίνα ενώ βρισκόταν ή στον πάγκο ή στην κερκίδα στα προηγούμενα πέντε ματς.

Ερωτηματικό ίσως υπάρχει και στην επίθεση. Ο Μάμε Τιάμ έγραψε τη πρώτη του συμμετοχή την περασμένη Πέμπτη ως αλλαγή και υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του Ίβιτς η παρουσία του στο αρχικό σχήμα είτε αντί του Τζάλμα είτε αντί του Αθανασιάδη.

ΠΕΡΑΣΑΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ

Τίποτα δεν είναι δεδομένο εκτός από την σημασία του παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ που θέλει να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση, σε μια έδρα στην οποία έχουν περάσει 1216 ημέρες από τότε που έφυγε για τελευταία φορά νικητής.

Και τι δεν έχει τραβήξει στη Τρίπολη ο Δικέφαλος του Βορρά. Και αποκλεισμό σε ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδος, και πτώση από την κορυφή της βαθμολογίας τέλος Ιανουαρίου, και πρώτη από τη κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, και πτώση στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, και ήττα σε παιχνίδι στο οποίο έχει προηγηθεί στο ημίχρονο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK