Οι δυο... έρωτες του καλοκαιριού

Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Ματέους και Μίκου έφτασαν μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ, όμως δεν ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Γιατί τα δύο ονόματα συζητήθηκαν ξανά; Υπάρχει η ίδια... κάψα με το καλοκαίρι; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Partido de liga disputado entre Rayo y el Sevilla
Partido de liga disputado entre Rayo y el Sevilla LIBRE USO

Ο Ματέους δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου του βορρά το πάλεψαν όσο μπορούσαν προκειμένου να τον πείσουν έτσι ώστε να γινόταν ο τρίτος που θα έκανε το δρομολόγιο από την Ντνίπρο στον ΠΑΟΚ, που είχαν ήδη κάνει οι Σάχοφ και Μάτος.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός είχε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, οι οποίες θα “έσβηναν” με έναν και μοναδικό τρόπο. Τον κλασσικό. Τον πατροπαράδοτο. Τα λεφτά. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον βάλει σε αεροπλάνο και να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη για δια ζώσης συζητήσεις. Τότε, είχε διαφανεί οτι ο ΠΑΟΚ δεν θα άφηνε τον Ματέους να φύγει χωρίς να υπογράψει. Αυτή είναι και η λογική κάθε ομάδας που φτάνει μια μεταγραφή στο σημείο να έχει την άλλη πλευρά στα γραφεία της ομάδας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Ο Έλληνας εκπρόσωπός του είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Κίνα για λογαριασμό του Ματέους και έκανε ο,τι μπορούσε προκειμένου να του φέρει μια πρόταση σαφώς μεγαλύτερη από αυτή του ΠΑΟΚ, κάτι που μεταφράζεται και σε μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και για εκείνον. Όσο ο ΠΑΟΚ είχε απ' ευθείας συζητήσεις με τον Ματέους, ο εκπρόσωπός του έπαιζε τα ρέστα του για να του φέρει τελικά τη πολυπόθητη για τον παίκτη, αλλά και για εκείνον, πρόταση. Και στο παρά πέντε της συμφωνίας, ζήτησε από τον Ματέους να διακόψει τις διαπραγματεύσεις καθώς είχε εγγράφως πρόταση κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του ΠΑΟΚ και ο Βραζιλιάνος έκανε πίσω.

Όπως ήταν φυσικό, στον ΠΑΟΚ ”φόρτωσαν” με το τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Έλληνας εκπρόσωπος του Ματέους, ο οποίος έκανε ο,τι μπορούσε για να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τους ανθρώπους της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Βρέθηκε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και είχε για δυο – τρεις μέρες τον Λούμπος Μίχελ στο... “μπίρι μπίρι”. Η Shijiazhuang Ever Bright στην οποία συνέχισε την καριέρα του ο Ματέους τερμάτισε στη τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Κίνας, με την φανέλα της οποίας είχε 8 γκολ και 2 ασίστ σε 16 εμφανίσεις και έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από την ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ, που είχαν τον καλοκαίρι ως πρώτο στόχο τον Ματέους για την θέση του επιτελικού μέσου, φαίνεται πως έκαναν μια πρώτη εσωτερική συζήτηση, αλλά το καλοκαιρινό “χουνέρι” δεν το ξεχνάνε. Και δεν ρίχνουν την παραμικρή ευθύνη στον Ματέους, αλλά στον Έλληνα εκπρόσωπό του. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε οτι στον ΠΑΟΚ έβραζαν και με τον εκπρόσωπο του Κώστα Φορτούνη, στον οποίο είχαν “χρεώσει” την αποτυχία απόκτησης του Έλληνα μεσοεπιθετικού, αφήνοντας να εννοηθεί πως πήγε στον Ολυμπιακό με την συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Φορτούνη στα χέρια με αποτέλεσμα να πάρει καλύτερη προσφορά και να στείλει τον πελάτη του στον Πειραιά.

Ο ΜΙΚΟΥ

Όσον αφορά τον Μίκου, η μη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ από την Ράγιο Βαγιεκάνο δεν είχε να κάνει με ατζέντη, αλλά με την επιμονή των ανθρώπων της Ισπανικής ομάδας στις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν. Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2017, την Ράγιο την... “έπαιρνε” να πατήσει πόδι και να μη κάνει το χατήρι του Μίκου. Ο Βενεζουελάνος έχει γράψει μόλις 400 αγωνιστικά λεπτά μέχρι τώρα μέσα στην σεζόν, έχοντας προλάβει να μετρήσει ένα γκολ και δυο ασίστ.

Οι ασπρόμαυροι δεν τον έχουν ξεχάσει, όμως δεν φαίνεται να είναι στη πρώτη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ έχει... παραμείνει στην Ιβηρική για να ψάξει την συγκεκριμένη αγορά, από την οποία έχουν προκύψει νέες περιπτώσεις παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK