Όλη η χρονιά σε 91 λεπτά!

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια που συνοψίζει την εικόνα του "Δικεφάλου" σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Όλη η χρονιά σε 91 λεπτά!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια ήταν μια περίληψη του τι συμβαίνει και στις δυο ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η Ξάνθη έγραψε την δέκατη ισοπαλία της σε 18 παιχνίδια διότι σκοράρει ελάχιστα σε σχέσεις με τις φάσεις που κάνει. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Ιστορία ολόκληρη...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιγκόρ Τούντορ κάνει αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Απλά αυτή τη φορά έκανε ρεκόρ αλλαγών (αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που ουσιαστικά είχε πάει με την Κ20). Ούτε μια ούτε δυο, ούτε καν έξι όπως στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τη Βέροια. Οκτώ. Δηλαδή, σε δυο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, πήραν φανέλα βασικού 19 διαφορετικοί παίκτες. Και θα μπορούσε να είχε κάνει, με 19 διαφορετικούς παίκτες, δυο σερί νίκες.

"Κατέβασε ρολά" για πρώτη φορά ο Όλσεν

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι και έκανε τα αντίθετα από όσα έλεγε ο Ιγκόρ Τούντορ στους παίκτες του πριν τη προπόνηση της Δευτέρας. Όχι μόνο δεν είχαν τη μπάλα, αλλά έδειχναν ανήμποροι να την πάρουν. Και δωσ’ του γεμίσματα η Ξάνθη, και ευκαιρίες η Ξάνθη και δοκάρι η Ξάνθη. Ο Τούντορ έβαλε τον Τζιόλη στο κέντρο της άμυνας, και τόνισε πως το έκανε για να ξεκουράσει τον Βίτορ λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Ο Τζιόλης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντά, με τον Τζαβέλλα να τρέχει και να μη φτάνει και τον Όλσεν τα κατεβάζει ρολά, για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του, μια μέρα πριν επισημοποιηθεί η απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη που έρχεται για να τον αντικαταστήσει.

Και εκεί που ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να βρίσκεται στα σκοινιά, προηγήθηκε μέσω της συνεργασίας Κοροβέση - Μυστακίδη, που λίγα λεπτά πριν το γκολ, είχε φέρει τη πρώτη τελική του ΠΑΟΚ στο ματς, με τον Μυστακίδη να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ έκανε στην Ξάνθη αυτό που έχει πολλάκις φέτος. Σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ξαφνικά το ματς του στρώθηκε, και ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος, παρά τις όποιες αλχημείες του Τούντορ που δεν του βγήκαν. Ο Τζιόλης ήταν παραφωνία στο κέντρο της άμυνας, ο Σάμπο δεν μπορούσε να παίξει ως αριστερό εξτρέμ και αφού τα άκουσε από τον Τούντορ, βοήθησε τον Κοροβέση να ανέβει καλύπτοντάς τον, ο Πέλκας ήταν “στα χαμένα“ καθώς την ίδια εικόνα είχαν και οι παίκτες που βρισκόταν στη πλάτη του, και ο Κλάους ήταν απομονωμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τούντορ διόρθωσε τις παραφωνίες, με την αλλαγή - ντόμινο του Σάμπο με τον Βίτορ. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να δέχεται φάσεις συνεχώς, αλλά εξακολούθησε να αδυνατεί να δημιουργήσει.

"Πέταξε" δύο βαθμούς

Και στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ "πέταξε" δυο βαθμούς. Μια ομάδα που δέχθηκε να κάνει καθυστερήσεις στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Πλατανιά, καθυστερήσεις για τις οποίες αποδοκιμάστηκε από την Τούμπα, δεν το έκανε στα Πηγάδια. Και δέχθηκε άλλο ένα γκολ από στημένη φάση.

Η σούμα; Όλη τη σεζόν... πάνω-κάτω, αυτό γίνεται. Συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα, παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ είτε το τρώει στη πρώτη φάση του αντιπάλου και σπανίως το βάζει στη πρώτη του φάση, η αδυναμία να βγάλει αντεπιθέσεις χωρίς τον Ροντρίγκες φάνηκε ακόμα και όταν μπήκε ο Ροντρίγκες, που ξανάπαιξε μετά από ένα μήνα και αυτό φάνηκε στην εικόνα του.

Κάτω από την εστία; Ο Όλσεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, όντας ταυτόχρονα στη πόρτα της εξόδου. Λες και περίμενε να έρθει "το αυγό στο κ..." που έλεγε και η μητέρα μου όταν με έβλεπε να διαβάζω τη τελευταία μέρα πριν από εξετάσεις ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα πετούσα αετό.

Η Ξάνθη προσγείωσε τον ΠΑΟΚ. Του έδειξε πως όποιο σύστημα και αν παίξει, αν δεν έχει κατοχή της μπάλας, θα πίνει θάλασσα. Ο ΠΑΟΚ των 15 τελικών μέσο όρο με Γιάννινα, Βέροια και Καλλονή, έκανε μόλις τέσσερις και δέχθηκε δώδεκα.

Ακόμα και να κέρδισε στην Ξάνθη, άλλος ΠΑΟΚ θα έπαιζε στο ΟΑΚΑ. Και μιλάω για τα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Το αν θα έχει καλύτερη εικόνα, είναι άλλο θέμα.

Στο τελευταίο μου κείμενο, μιλούσα για τα άλλοθι που είχε ο Τούντορ ενόψει του ματς στην Ξάνθη. Στο παρά ένα, θα έβγαινε νικητής, και σίγουρα αυτό θα είχε μεγαλύτερη σημασία από όλα για εκείνον. Είχε άλλοθι και για την απουσία του Βίτορ και γι’ αυτή του Ροντρίγκες. Το κακό για εκείνον είναι πως… κατέβηκε από το άλογο στο φινάλε. Και μαζί του ο ΠΑΟΚ, που θα πήγαινε στο -1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αλλά και πάλι, τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ είναι την προσεχή Τετάρτη και όχι τη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Τούντορ: "Ο διαιτητής ήταν απίστευτος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK