Πρόεδρος, διότι…μπορεί

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρόεδρος, διότι…μπορεί

Από τη στιγμή που δεν δηλώνεται ως επώνυμος φίλαθλος όταν πηγαίνει στα αποδυτήρια, δεν του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και δεν χρειάζεται να στέλνει ανθρώπους στην προπόνηση για να καθησυχάσει τους παίκτες για τις πληρωμές,γιατί να μην αναλάβει και τη προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης, σε ένα πρωτάθλημα που φαίνεται διαφορετικό από τα προηγούμενα μπαίνει και… τυπικά μπροστά. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Τις τελευταίες ημέρες, η πληροφορία για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει τη προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφερε μια σειρά από ερωτήματα, κάποια από τα οποία ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του βορρά μπήκε στη διαδικασία να τα απαντήσει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, με την οποία αποφάσισε να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να είναι (και) πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ουσιαστικά ο Ιβάν Σαββίδης θα γίνει και πρόεδρος της ΠΑΕ. Μέχρι τώρα, δεν ήταν αλλά αυτό είχε μικρή σημασία, καθώς εκείνος είχε το πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλα τα ζητήματα λειτουργίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Από τις πιο μικρές λεπτομέρειες ως τα πιο σημαντικά θέματα, όλα περνούσαν από εκείνον, ανεξάρτητα με το ποιος ήταν στη θέση του πρόεδρου, μια θέση στην οποία αρχικά βρέθηκε - επί ημερών Σαββίδη - ο Ζήσης Βρύζας διότι ήταν εκείνος τον οποίο βρήκε ο Σαββίδης στην προεδρία της ΠΑΕ όταν απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

ΑΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στην συνέχεια ο Σαββίδης αναζήτησε μια τεχνοκρατική λύση, βάζοντας… αγγελία (ναι, έγινε και αυτό για όσους το έχουν ξεχάσει, όχι πως έχει μεγάλη σημασία) και τελικά κατέληξε στην επιλογή του Ιάκωβου Αγγελίδη, και τους τελευταίους μήνες, η επιλογή του Λούμπος Μίχελ ήρθε μάλλον από ανάγκη, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο, οι εσωτερικές διαφωνίες ανάμεσα σε Μίχελ, Αγγελίδη και Βεζυρτζή (που προοριζόταν για την ανάληψη της προεδρίας) έφερε την παραίτηση του τότε προέδρου και στη συνέχεια του υποψήφιου αντικαταστάτη του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό.

Τότε, ο Ιβάν Σαββίδης δεν είχε εκδηλώσει τη πρόθεση να αναλάβει εκείνος πρόεδρος, όμως από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο… άνεμος αλλαγής που φαίνεται να υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τον οποίο άλλοι τον βλέπουν στα αποτελέσματα, άλλοι τον βλέπουν στις διαιτησίες, άλλοι τον... περιμένουν και σε επίπεδο ΕΠΟ όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης στην ανακοίνωσή του, είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο. Βέβαια, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος, και ο ίδιος ο Σαββίδης θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή.

Υπάρχει και μια παράμετρος που κάποιοι μπορεί να μην την βάζουν στο τραπέζι, αλλά καλό είναι να έρθει σε αυτό. Ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται πρόεδρος, διότι… μπορεί. Ούτε χρειάζεται να λένε πως είναι επώνυμος φίλαθλος της ομάδας να βρεθεί στα αποδυτήρια, ούτε του απαγορεύτηκε ποτέ η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ούτε χρειάστηκε να στείλει ανθρώπους στην προπόνηση για να πει στους παίκτες να μην ανησυχούν για το οικονομικό.

Ο Σαββίδης, σε μια εποχή του προσπαθεί να κάνει το δεύτερο πιο “ηχηρό” άνοιγμα, αυτό στα τηλεοπτικά δρώμενα, βάζει και την ταμπέλα του προέδρου, η οποία δεν αλλάζει την καθημερινότητα της ΠΑΕ, αλλά έχει αρκετούς συμβολισμούς. Μένει πλέον, να μιλήσει γι’ αυτή, κάτι που σύντομα θα κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το επιβεβαίωσε: Πρόεδρος Ιβάν στον ΠΑΟΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK